Browar Konstancin zaprasza

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • rzecznik_browarkonstancin
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2009.04
    • 9

Browar Konstancin zaprasza

Szanowni użytkownicy Browar.biz, wychodząc naprzeciw równiż waszym oczekiwaniom postanowiliśmy założyć oddzielny wątek dot. naszego browaru.
    Można tu zgłosić wszystkie propozycje, uwagi lub zastrzeżenia. Bardzo liczymy na waszą pomoc w doskonaleniu naszego piwa i pracy naszego browaru.
    Postaram się zamieszczać najważniejsze informacje dot. funkcjonowania browaru, które mogą was interesować.
    Liczę na współpracę
    Rzecznik
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2009.04
    • 9

Co do najbliższych zdarzeń:
    Na majówkę zapraszamy do Twierdzy Modlin na piknik militarystyczny. Wszystkich chętnych skosztowania niepateryzowanego piwa z Browaru Konstancin zapraszamy 1-3 maja do twierdzy Modlin, gdzie Browar Konstancin zapewnia spragnionym "nutę orzeźwienia". Szczegóły znajdziecie na stronie www.twierdzamodlin.pl.

Comment

• ART
      mAD'MINd
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2001.02
      • 23964

Oczywiście cenię sobie inicjatywę, ale jako że jest to inicjatywa komercyjna - zalecam zgłosić się do działu reklamowego BrowarBizu przed umieszczeniem kolejnych wiadomości.
      Last edited by ART; 2009-04-23, 22:57.
      - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
      - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
      - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• becik
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2002.07
        • 14999

Na Dniach Ziemi na Polach Mokotowskich Was nie będzie?
        Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2009.04
          • 9

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi
          Na Dniach Ziemi na Polach Mokotowskich Was nie będzie?
          Chcieliśmy być, lecz otrzymaliśmy informację, że w tym roku władze fundacji (organizatora) i dzielnicy nie widzą możliwości sprzedaży piwana Polach Mokotowskich podczas Dni Ziemi. Oczywiście nie rozpowszechnia się to na znane lokale znajdujące się na Polach ;-)
          Last edited by rzecznik_browarkonstancin; 2009-04-23, 23:15.

Comment

• skakacz
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2007.02
            • 64

Przepraszam za banalne być może pytania, ale ja prosty chłopina jestem i w dodatku z dalekiej prowincji.
            Gdzie, w trójkącie: Tarczyn - Piaseczno - Grójec, można napić się beczkowego piwa z Waszego Browaru?
            Czy Browar Konstancin ma swoje firmowe szkło (szklanki, kufle)?
            Pytania już były, to teraz mała sugestia - może warto by otworzyć przy Browarze skromny sklepik firmowy, gdzie spragniony konsument, mógłby wymienić posiadane bilety NBP na skrzynkę świeżego piwka..? W Czechach ten model sprawdza się znakomicie. Polska wprawdzie to nie Czechy, ale zważywszy na lokalizację Waszego Browaru, sprzedawca w takim sklepiku na pewno zarobiłby na swą pensję.
            Pozdrawiam

Comment

• Pendragon
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛
              • 2006.03
              • 13952

Ja myślę, że jak już to sklep firmowy lepiej otworzyć w Warszawie. A jeszcze lepiej i tu i tu

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• skakacz
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2007.02
                • 64

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                Ja myślę, że jak już to sklep firmowy lepiej otworzyć w Warszawie. A jeszcze lepiej i tu i tu
                Oczywiście, że najlepiej tu i tu, ale najpierw Tu a potem TAM .
                Mówiąc o przybrowarnianym (na wzór czeski) sklepiku firmowym, miałem na myśli lokal wydzielony, lub zbudowany gdzieś przy wejściu do browaru. Gdzie w skromnych warunkach, bez zbędnego przepychu, można zaopatrzyć się w świeżutkie, odpowiednio przechowywane i co również ważne - nienarażone na zbędny transport, piwo. A w dodatku po konkurencyjnych cenach i w szerokim wyborze.
                Wędrując po czeskich szlakach piwnych, stwierdziłem istnienie takowych przybytków, przy każdym samodzielnym (bo z koncernowymi, bywało już różnie) browarze, jaki odwiedziłem - circa 30 miejsc. Ich standard i lokalne klimaty (np. dzwonek przy bramie, którym trzeba najpierw wydzwonić "pana Honzika" w drelichowym fartuchu, a potem negocjować pół skrzynki "jedenastki", a pół "tmavego"), utrwaliły mi się w postaci nader sympatycznej.
                W każdym z takich sklepów można było zakupić pełną paletę produktów danego browaru. W znakomitej większości, były w ofercie również szkło i inne gadżety. W niektórych, można było również, poza uzupełnieniem zapasów, napić się piwa "z kija".
                I coś podobnego mam na myśli, mówiąc o sklepie firmowym przy Browarze Konstancin.
                Otwarcie sklepu w Warszawie, jest oczywiście pożądaną sprawą, ale wymaga sporów nakładów finansowych. Natomiast otwarcie sklepiku przy Browarze, to koszta symboliczne.
                Ilu Kolegów z Warszawy (lub z okolic) wybrałoby się na cotygodniową wycieczkę do Konstancina, mając gwarancję świeżych i pełnych zakupów..?
                Last edited by skakacz; 2009-04-28, 21:25.

Comment

• Pankracy
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2007.10
                  • 2801

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skakacz Wyświetlenie odpowiedzi
                  Ilu Kolegów z Warszawy (lub z okolic) wybrałoby się na cotygodniową wycieczkę do Konstancina, mając gwarancję świeżych i pełnych zakupów..?
                  Na wycieczkę do browaru celem jego zwiedzenia to by się pewnie znalazło paru chętnych, ale na cotygodniowe jeżdżenie do niego po zakupy to już raczej chyba nie.

Skakacz Browar Konstancin jak nazwa wskazuje nie znajduje się w Konstancinie-Jeziornie
                  Położony jest we wsi Obory. Z dala od głównych szlaków komunikacyjnych w tamtej okolicy.
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skakacz
                  może warto by otworzyć przy Browarze skromny sklepik firmowy, gdzie spragniony konsument, mógłby wymienić posiadane bilety NBP na skrzynkę świeżego piwka
                  Taki sklepik firmowy browar mógłby otworzyć w Konstancinie-Jeziornie, Piasecznie albo w Warszawie. Bo w miejscu swojej siedziby to miałby mizerną klientelę.

Comment

• Pancernik
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2005.09
                    • 9793

Też tak sobie myślę. Sugerowałbym jednak Warszawę, dojazd komunikacją (pod)miejską do Piaseczna czy Konstancina jest bardzo czasochłonny, a powrót z torbą/plecakiem pełnym piwa zgoła zaliczyłbym do sportów prawie ekstremalnych. Dlatego, aby nie rezygnować z niesamochodowej braci piwnej uważam, że Browar Konstancin powinien "pokąpinować" i otworzyć mały sklepik gdzieś w "polu rażenia" metra.
                    Tyle, że przed otwarciem koniecznym byłoby zadbanie nie tylko o stałą dostawę pełnego asortymentu piwa, ale i o kolekcjonerskie gadżety (szkło, smycze, długopisy, koszulki... ech, rozmarzyłem się ), a może i o piwo w 5-litrowych beczkach (Kadmisu mi brak!).

Comment

• skakacz
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2007.02
                      • 64

Oczywiście zgadzam się Panowie z Waszymi słusznymi uwagami, ale przecież jedno (sprzedaż detaliczna "na bramie" Browaru) nie musi wykluczać drugiego (sklep firmowy w bardziej eksponowanej lokalizacji).
                      Zapoznawszy się ostatnio z konstancińskimi: Zdrojowym, Dawnym i Mazowieckim (kolejność nieprzypadkowa ), nie mam nic przeciwko spotykaniu tych piw, gdziekolwiek się pojawię. Jednakże jako zmotoryzowany entuzjasta bocznych dróg, tak sobie głośno rozmyślam, jakby to fajnie było, móc dobrać się do miodku... stop: piwa - oczywiście, omijając czasochłonne korki w Raszynie, czy na Puławskiej.

Comment

• Cooper
                        Pułkownik Chmielowy Ekspert
                        🍼🍼
                        • 2002.11
                        • 6057

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy Wyświetlenie odpowiedzi
                        Skakacz Browar Konstancin jak nazwa wskazuje nie znajduje się w Konstancinie-Jeziornie Położony jest we wsi Obory. Z dala od głównych szlaków komunikacyjnych w tamtej okolicy.Taki sklepik firmowy browar mógłby otworzyć w Konstancinie-Jeziornie, Piasecznie albo w Warszawie. Bo w miejscu swojej siedziby to miałby mizerną klientelę.
                        Zgadza się. Zgodnie z nazwą browar NIE znajduje się w Konstancinie ale i to też niezupelnie. Pod względem administracyjnym faktycznie leży w położonej tuż za "rogatkami" Konstancina miejscowości/wsi Obory jednak jest to na tyle wg mnie mała odległość od ścisłego Konstancina (tzn jakieś 15 max 20 minut spaceru przez miłą dla oka gęsto zadrzewioną okolicę) że można go "podciągnąć" pod Konstancin np planując dojazd/wyprawę do niego. Do samego Konstancina natomiast jeżdżą 2 czy 3 podmiejskie linie "siódemki" z Warszawy.
                        Myslę że samego Konstancina nie powinno traktować się jak małego miasta (w sensie małego rynku zbytu) gdyż jest to miejscowość przynajmniej powszechnie uznawana za jedną z najbogatszych w okolicach Warszawy a więc siłą rzeczy posiadająca konsumencki "target" który tylko trzeba do siebie przekonać np właśnie otwierając firmowy lokal (przybrowarowy czy też położony w Konstancinie). Położenie blisko wielkiej Warszawy to drugi (bo nie jedyny) atut browaru Konstancin.
                        Postawienie przez browar ponad roku temu na ciekawe niszowe piwa (które można by jeszcze rozbudować o np jakiegoś ciemniaczka ) to dobry krok jednak trzeba jeszcze pomysleć o ich dystrybucji/promocji a taki firmowy przybrowarowy lokal byłby tutaj świetnym przykładem.
                        Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
                        1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• Pankracy
                          Major Piwnych Rewolucji
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2007.10
                          • 2801

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedzi
                          Myslę że samego Konstancina nie powinno traktować się jak małego miasta (w sensie małego rynku zbytu) gdyż jest to miejscowość przynajmniej powszechnie uznawana za jedną z najbogatszych w okolicach Warszawy a więc siłą rzeczy posiadająca konsumencki "target" który tylko trzeba do siebie przekonać np właśnie otwierając firmowy lokal
                          Masz rację. Browar Konstancin powinien otworzyć swój lokal i sklepik firmowy (z piwem beczkowym, piwem butelkowym i gadżetami) w Konstancinie-Jeziornie. Najlepiej w dzielnicy uzdrowiskowej (czyli w dawnym Konstancinie-Skolimowie), gdzie bywają nie tylko miejscowi ale i przyjezdni.

Comment

• szefunio
                            Porucznik Browarny Tester
                            • 2007.01
                            • 481

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy Wyświetlenie odpowiedzi
                            Masz rację. Browar Konstancin powinien otworzyć swój lokal i sklepik firmowy (z piwem beczkowym, piwem butelkowym i gadżetami) w Konstancinie-Jeziornie. Najlepiej w dzielnicy uzdrowiskowej (czyli w dawnym Konstancinie-Skolimowie), gdzie bywają nie tylko miejscowi ale i przyjezdni.
                            Rozmawiałem o tym jakiś czas temu z panem burmistrzem, jednak bez żadnych efektów. Podobno miasto nie jest zainteresowane i nie może promować żadnego alkoholu. Może przedstawienie przez urząd miasta ewentualnych lokalizacji takiego pubu, to dla pana burmistrza zbyt wiele?
                            Zastanawia mnie jeszcze jedno - w grudniu ubiegłego roku, udałem się do urzędu po informację na temat pawilonu handlowego, który od wielu lat jest zamknięty i niszczeje przy jednej z ulic. Dostałem informację, że pawilon nie jest do wynajęcia, gdyż będzie wyburzany. Jakież było moje zdziwienie, kiedy dwa tygodnie temu, przez przypadek, znalazłem w lokalnej gazecie informację o rozpoczęciu przetargu na wynajem tego pawilonu. Zbieg okoliczności?
                            Robię to co lubię - produkuję piwo.

Comment

• fidoangel
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🥛🥛🥛
                              • 2005.07
                              • 3489

"A to Polska właśnie"!

Burmistrz jest może spokrewniony z burmistrzem Lwówka Śląskiego?
                              Jak to piszę to już mi się odechciało i wena mnie opuściła...
                              "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
                              Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
                              Sprawdź >>>Przewodnik<<<

Comment

Przetwarzanie...
                              X