Browar Konstancin zaprasza

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kopyr
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2004.06
    • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skakacz Wyświetlenie odpowiedzi
    Poniżej czeski browar Policka, sklepik za winklem po prawej (żaden exclusive, obskurny magazyn, ale za to pełen płynnego dobra w butelkach).
    Akurat zły przykład, bo to nie jest żaden sklep, tylko możliwość zakupu piwa i gadżetów w browarze. Czesi, jak sądzę, mają inne regulacje odnośnie alkoholu, o piwie nie wspominając. Rozwaliło mnie kilka obrazków odnośnie alkoholu w Czechach. Brandy i wódki w sklepie mięsnym, wina australijskie w sklepie z australijską odzieżą, czy spory wybór alkoholu w cieszyńskim Rossmanie. W Polsce by to nie przeszło, z tego względu, że za dużo się trzeba pałować z uzyskaniem pozwolenia itd.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wujcio_Shaggy Wyświetlenie odpowiedzi
    ("Piwo dla Tych, którym nie jest wszystko jedno")
    Piwo dla Tych już jest i nazywa się Tyskie Książęce, względnie Tyskie Gronie.
    Last edited by kopyr; 2009-05-05, 15:07.
    blog.kopyra.com

Comment

• skakacz
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2007.02
      • 64

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
      Akurat zły przykład, bo to nie jest żaden sklep, tylko możliwość zakupu piwa i gadżetów w browarze.
      No i właśnie o taką, lub podobną "możliwość zakupu" mi cały czas chodzi - a pod jaką nazwą owa działalność będzie się odbywać, jest zupełnie nieistotne.

Comment

• woli
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2003.10
        • 121

pamiętam jak był sklepik przy browarze warszawskim....super piwko prosto z browaru smakowało idealnie,chętnych nie brakowało,ludzie podjeżdzali samochodami i brali całe skrzyneczki browca,sam tak się zaopatrywałem kilka razy,...myślę ,że to dobry pomysł,jeszcze jakby to ucywilizować ,czyli teren w miarę zamknięty ,stoliki ,parasole w ciepłe dni.....pomysł b.dobry

Comment

• kopyr
          • 2004.06
          • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika woli Wyświetlenie odpowiedzi
          .myślę ,że to dobry pomysł,jeszcze jakby to ucywilizować ,czyli teren w miarę zamknięty ,stoliki ,parasole w ciepłe dni.....pomysł b.dobry
          Na sprzedaż piwa do konsumpcji na miejscu trzeba mieć dodatkową koncesję.
          blog.kopyra.com

Comment

• rzecznik_browarkonstancin
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2009.04
            • 9

Wszystko się zgadza, lokalizacja browaru jest idealna do produkcji piwa (uzdrowiskowy charakter Konstancina, otoczenie lasów, źródlana woda), jednak do lokalizacji sklepu raczej mało pasuje.
            Browar położony jest na uboczu, przy raczej mało uczęszczanej drodze. Dodatkowo , jak wspomniał Koper jest wymagana koncesja na sprzedaż detaliczną. Wszystko to sprowadza do tego, iż małoprawdopodobne jest otwarcie sklepu przy Browarze.

Comment

• Wujcio_Shaggy
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2004.01
              • 4628

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
              (...)
              Piwo dla Tych już jest i nazywa się Tyskie Książęce, względnie Tyskie Gronie.
              Tyskie Gronie niespecjalnie jest dla Tych, ani nawet dla Tychów; ono jest "nasze najlepsze"
              Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)

@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet

Comment

• kopyr
                • 2004.06
                • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rzecznik_browarkonstancin Wyświetlenie odpowiedzi
                Dodatkowo , jak wspomniał Koper jest wymagana koncesja na sprzedaż detaliczną.
                Hmmm...
                blog.kopyra.com

Comment

• Cooper
                  🍼🍼
                  • 2002.11
                  • 6056

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rzecznik_browarkonstancin Wyświetlenie odpowiedzi
                  Dodatkowo , jak wspomniał Koper jest wymagana koncesja na sprzedaż detaliczną.
                  Ja nic takiego nie pisałem
                  Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
                  1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• kosher
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🥛🥛🥛🥛
                    • 2005.04
                    • 2315

Dziwi mnie, że na stronie BK jako partner podana jest Restauracja Senator a na ich stronie w menu (http://www.restauracja-senator.pl/menu.pdf) ani słowa o sprzedaży piw z Konstancina
                    Chyba ze to tylko wymiana banerów.

Comment

• yavo
                      Kapitan Lagerowej Marynarki
                      🥛🥛🥛🥛
                      • 2009.03
                      • 910

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kosher Wyświetlenie odpowiedzi
                      Dziwi mnie, że na stronie BK jako partner podana jest Restauracja Senator a na ich stronie w menu (http://www.restauracja-senator.pl/menu.pdf) ani słowa o sprzedaży piw z Konstancina
                      Chyba ze to tylko wymiana banerów.
                      Niemniej jednak te piwa tam są, a i wątek założyłem niedawno:

Comment

• kosher
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🥛🥛🥛🥛
                        • 2005.04
                        • 2315

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yavo Wyświetlenie odpowiedzi
                        Niemniej jednak te piwa tam są, a i wątek założyłem niedawno:
                        http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=83809
                        Widziałem Twój wątek
                        Tak czy inaczej Senator w swoim menu nie zamierza się ciągle Konstancinem chwalić.

Comment

• yavo
                          Kapitan Lagerowej Marynarki
                          🥛🥛🥛🥛
                          • 2009.03
                          • 910

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kosher Wyświetlenie odpowiedzi
                          Widziałem Twój wątek
                          Tak czy inaczej Senator w swoim menu nie zamierza się ciągle Konstancinem chwalić.
                          A szkoda, bo ja tam chodzę tylko na owo piwo ;-)

Comment

• keto
                            Porucznik Browarny Tester
                            • 2009.07
                            • 388

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yavo Wyświetlenie odpowiedzi
                            A szkoda, bo ja tam chodzę tylko na owo piwo ;-)
                            no i ja chyba zacznę chodzić częściej ze znajomymi, szczególnie w poniedziałek od 16 kiedy jest promocja 50 % na piwo
                            Pozdrawiam
                            Artur

Comment

• kosher
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🥛🥛🥛🥛
                              • 2005.04
                              • 2315

http://ksppolonia.pl/web/index.php?t...&id=1444#tresc - od przyszłego tygodnia lany Konstancin ma pojawić się w klubokawiarni Polonii Warszawa

Comment

• kosher
                                Major Piwnych Rewolucji
                                🥛🥛🥛🥛
                                • 2005.04
                                • 2315

Data ważności na konstancińskich specjałach zaczęła być w końcu nadrukowywana, nie zaś jak dotychczas nacinana na tylnej etykiecie.
                                Mam nadzieję, że ta zmiana w dobrym kierunku to już na stałe.
                                Co do odczytywania tych nacięć miałem często duże wątpliwości co do miesiąca przydatności do spożycia.
                                Może Lwówek też zastanowi się wkrótce nad podobnym rozwiązaniem.

Comment

Przetwarzanie...
                                X