Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lzkamil
Wyświetlenie odpowiedzi
Mapa sklepów piwnych oraz sklepów posiadających ciekawe piwa
Collapse
X
-
Lepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pedro4d Wyświetlenie odpowiedzi(...)Osobiście szukałem w Janowie dwukrotnie (i za każdym razem bezskutecznie) sklepu, w którym mógłbym nabyć tamtejsze piwo. (...)
Raczysz żartować!? „Janow” jest w ofercie prawie każdego sklepu w Janowie lubelskim. Chyba, że byłeś tam roku temu, to faktycznie ta sztuka mogła ci się nie udać z prostej przyczyny, browar miał przestój technologiczny.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi„Janow” jest w ofercie prawie każdego sklepu w Janowie lubelskim."You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Comment
-
-
W takim układzie jedzie się do browaru i się zakupuje tyle skrzynek z Janowem na ile masz ochotę.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziW takim układzie jedzie się do browaru i się zakupuje tyle skrzynek z Janowem na ile masz ochotę."You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish Wyświetlenie odpowiedziTak właśnie do tej pory robiłem. Kolega pytał jednak o sklep, a nie o knajpę
Ps. Transakcji dokonuje się w dziale handlowym. Otrzymuje się pokwitowanie, magazynier wydaje towar. Proste? Proste!Last edited by abernacka; 2009-06-02, 14:48.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziProste? Proste!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedziNo chyba że jest łikend lub wieczór...
Comment
-
-
a jak do tego się ma toPierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziNie miałem na myśli przybrowarnianej knajpy
Dobra dajmy pokój tej "dyskusji"...
Comment
-
-
Fajnie, że ktoś podjął temat, który sam zacząłem robić późną zimą, ale przerwałem na czas jakiś i teraz już nie muszę kończyć
Proponuję wykorzystać w takim układzie mój pomysł i do opisu dodać jakie mniej więcej piwa można zakupić w sklepie. Oczywiście tylko te niszowe, lub niedostępne w danym rejonie kraju.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedzia jak do tego się ma to
(...)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziRaczysz żartować!? „Janow” jest w ofercie prawie każdego sklepu w Janowie lubelskim. Chyba, że byłeś tam roku temu, to faktycznie ta sztuka mogła ci się nie udać z prostej przyczyny, browar miał przestój technologiczny.
Comment
-
-
We wrześniu browar miał przestój, a co do maja no cóż może chwilowa przerwa w dostawach. Będąc ostatnio w lutym dosłownie w jednym sklepie, który odwiedziłem w Janowie nie miał w ofercie Janowa, co zresztą potwierdzili mi w browarze.
Comment
-
-
Seta, pedro4d
Jak już pisałem dla mniejszych miejscowości nie widzę problemu, aby zastosować łagodniejsze kryteria. Doskonale Was rozumiem. Natomiast nie chcę rezygnować z zasady zamieszczania tylko sklepów opisanych na forum. Na mapie zamieszczone są dane adresowe, a najważniejsza treść – opis i asortyment – znajdują się na forum. Chociaż zastanawiam się czy nie zrobić wyjątku dla sklepów firmowych browarów (przypadek Browarów Łódzkich). W temacie marketów; zgadzam się, że takie przybytki łatwo samemu znaleźć, ale tylko niektóre z nich są warte „odnalezienia”. Przykład: Poznań; jak na dość duże miasto zaznaczone są dwa piwne sklepy, reszta to „Piotry i Pawły” oferujące z reguły szerszy asortyment niż większość marketów.
Pendragon
Asortyment bywa zmienny, zamieszczanie oraz aktualizacja takich informacji na mapie byłaby dla mnie tytanicznym wysiłkiem Pracując na etacie i mając dużo innych obowiązków na głowie prawdopodobnie nie byłbym w stanie podołać zadaniu. Dlatego każda lokalizacja posiada link do własnego wątku na forum, gdzie można znaleźć info nt. asortymentu.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment
-
-
Przeczytałem wątki "Sklepy z piwem" m.in. z ostatnim postem datowanym na listopad 2009. Naniesiono na mapę następujące lokalizacje:
Katowice, Ks. Piotra Skargi 6, Carrefour Express
Biłgoraj, ul. Wacek-Wasilewskiej; na razie bez własnego wątku na forum
Łódź, Nawrot 88, Browary Łódzkie S.A. Sklep Firmowy nr 4
Kraków, Kącik 1, Wstąp
Płock, ul. Wyszogrodzka 144 (Galeria Wisła) - Piotr i Paweł
Kraków, Długa 74, Świat Piwa i Alkoholi Baryłeczka
Kraków, Al. Pokoju 44, Carrefour (Plaza)
Białystok, Zwierzyniecka, sklep "Akademicki"
Poznań, Majakowskiego 345, sklep spożywczy
Warszawa, Skarbka z Gór 130, lok. 2, Moby Dick
Warszawa, Skarbka z Gór 130, lok. 1, Daniluk - alkohole i słodkości
Łódź, Łagiewnicka 118, Sklep sieci 34Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment
-
Comment