Mapa sklepów piwnych oraz sklepów posiadających ciekawe piwa
Collapse
X
-
Nawet najgłupsi politycy, nie są tak głupi jak społeczeństwo, które ich wybrało.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika boradys Wyświetlenie odpowiedziProponuje sklep GDYNIA,ul.Gen.Marii Wittekówny 2. Bardzo duży wybór piw regionalnych i zagranicznych .Pierwszy raz piłem zielone irlandzkie
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Po dłuższej przerwie sporo aktualizacji. Brawa dla Olsztyna, bo północno - wschodnia Polska stanowiła dotąd wielką białą plamę na mojej mapie. Proponuję kontynuować natarcie w kierunku Suwałk
Dodano lokalizacje:
Łódź, Rzgowska 175/177, Alkohole 24h
Warszawa, Kickiego 1, sklep Galeon
Łódź, Piłsudskiego / Kilińskiego, delikatesy Alma
Chrzanów, Trzebińska 40, Piotr i Paweł
Lublin, Aleja Spółdzielczości Pracy 34, Alma (Galeria Olimp)
Lublin, Zana 19, E. Leclerc
Łódź, Maratońska 89, Piwa Regionalne
Starogard Gdański, Armii Krajowej 9G, EkoSmak
Błonie k/Wawy, ul. Powstańców 2, Intermarche
Gdynia, Plac Górnośląski, sklep Pogotowie Imprezowe
Łódź, Bartoka 25, Alkohole
Wrocław, Odkrywców 6, Kazpol
Łódź, Sikorskiego / Łucji, delikatesy
Grodzisk Wielkopolski, 27 stycznia 5, Piotr i Paweł
Olsztyn, Wilczyńskiego 15A, Piwa Regionalne
Gliwice, Odrowążów 101 I, Sklep Olo
Usunięto lokalizacje:
Lublin, Turystyczna 1, E. Leclerc - za mały asortyment
Starogard Gdański, Dmowskiego 14, EkoSmak - zmiana lokalizacji sklepu
Opole, Jodłowa, Intermarche (były Spar) - za mały asortyment
Karpacz, Konstytucji 3 Maja 45, sklep Jamnik - sklep zlikwidowany
Knurów, Szpitalna, Intermarche - za mały asortyment
Płock, Grodzka, Delikatesy (byłe Wina świata) - za mały asortymentLwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment
-
-
W końcu udało się podzielić na mapie i wyróżnić sklepy z dużym wyborem piwa regionalnego (to te z czerwonym znacznikiem). 99% sklepów ma już wpisany asortyment dla szybkiego zorientowania się w tym, co można w danym punkcie zakupić. Nie wiedziałem, że praca edycyjna wymaga więcej czasu i mobilizacji niż samo tworzenie mapy Mogą zdarzyć się jeszcze pojedyncze niedociągnięcia, ale generalnie mapa nareszcie doczekała się wersji 1.0 Bite 6 miesięcy (z przerwami) grzebania w temacie Sklepy z piwem i czytania Waszych postów
No i jeszcze duża garść aktualizacji, w tym sporo odrzutów, które niepotrzebnie wrzucałem na mapę na samym początku jej tworzenia (sorry guys, nie spełniacie mojego kryterium)
Dodane lokalizacje:
Zabrze, Sienkiewicza 36, Eko-Delikatesy
Brzesko, plac K. Wielkiego 2, Magdalenka
Wysokie Mazowieckie, Kościuszki 1, sklep monopolowy
Rydułtowy, Raciborska 364, Napoje - Alkohole
Starogard Gdański, Nowowiejska 46A, EkoSmak
Oleśnica, Klonowa 4, AKWA - Sklep Monopolowy
Gliwice, Plac Piastów, Piast
Gdańsk, Startowa 30/1, Bocian
Wrocław, Kamienna 112 a, Magnat
Bydgoszcz, Śniadeckich 32, Piwomania
Bielsko-Biała, Trzech Diamentów 2, Sklep Kiper
Tychy, Biblioteczna, Alko Sklep
Sosnowiec, Wojska Polskiego 119, Sklep 24h
Katowice, Armii Krajowej 60, Promil
Tychy, Żwakowska 13 b, Promil
Mikołów, ul. Brzoskwiniowa 8 Promil
Bytom, Browarniana 2, Piwomania
Usunięte lokalizacje (za mały i/lub nieznany asortyment):
Rząska k. Krakowa, Lewiatan
Kraków, Al. Pokoju 44, Carrefour (Plaza) (b. Intermarche)
Kraków, Kącik 1, Wstąp
Buk, Wróblewskiego 5, Serwus
Poznań, Taczaka 2, Alkohole świata & Winoteka
Mikołów, Gliwicka 3, Hipermarket Auchan
Bytom, Piłsudskiego, Promil
Katowice, Ks. Piotra Skargi 6, Carrefour Expres (C.H. Supersam)
Jaworzno, Katowicka 31b, Jaw - Pol
Gdańsk, Gospody 19 (Żabianka), Dom Piwa
Biedrusko, Zjednoczenia 12, Supermarket DINO
Pobiedziska, Królowej Jadwigi 4, Polo Market
Gniezno, Warszawska 15, Jagoda-Sam
Warszawa, Skarbka z Gór 130, lok. 1, Daniluk - alkohole i słodkości
Warszawa, Grójecka, Hala Banacha
Warszawa, Domaniewska 31, Art. spożywcze Ela
Warszawa, Stryjeńskich 19 (Ursynów), delikatesy
Warszawa, Kobielska / Wiatraczna, Sklep Fizz
Warszawa, Męcińska 20 (Grochów), Art. Monopolowo-Spożywcze
Otwock, Karczewska 23, sklep AdriaLwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment
-
-
Dom Piwa na gdańskiej Żabiance bym zostawił, zwłaszcza, że sklep spełnia kryteria, ma w swojej ofercie stałej piwa z Ambera, Ciechanowa i Kormorana, także: Kasztelana niepasteryzowanego, Weissbier (pod nadzorem Browarmii), Obołonia Białego, Łomżę Export, Franciskanera i parę innych niedostępnych lub trudno dostępnych w pospolitych sklepach.golonka – główny powód, dla którego Bóg stworzył świnię
(...) do gospody wszedł Szwejk, który kazał sobie podać ciemne piwo, dodając znacząco:
- Bo w Wiedniu też dziś mają żałobę.
Comment
-
-
coachu, ten Dom Piwa trochę taki naciągany. Ale z drugiej strony Trójmiasto ma niewiele zlokalizowanych punktów z dobrym zaopatrzeniem, więc przywróciłem na mapę. BTW, dostępność Łomży, Perły, niepasterki od RU czy Carlsberga, nawet Franciszków nie jest atutem żadnego sklepu. Tego jest pełno prawie w każdym hiper/super markecie i chcąc być konsekwentnym musiałbym każdy sklep opisany na forum wciągnąć na mapę. A to jest "awykonalne"
Wyrzuciłem jeszcze dwa punkty z Łodzi:
Łódź, Liściasta 46, Sam-Scan
Łódź, Próchnika 13, Alkohole
Pomimo tego Łódź nadal jest najlepiej zaopatrzonym miastem w Polsce.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Comment
-
-
Lublin, Czechów, ul. Kaprysowa. Sklep się nazywa Świat Piwosza czy jakoś tak. Nie pamiętam dokładnie. Bardzo duży wybór zwłaszcza z polskich regionalnych browarów, ale z Czech, Niemiec, Belgii, Rosjii tez coś się powinno znaleźć. Niemiły sprzedawca Sklep znajduje sie w pasażu handlowym na przeciwko SKOK'u.
Linj do mapki
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika AYC Wyświetlenie odpowiedziLublin, Czechów, ul. Kaprysowa. Sklep się nazywa Świat Piwosza czy jakoś tak. Nie pamiętam dokładnie. Bardzo duży wybór zwłaszcza z polskich regionalnych browarów, ale z Czech, Niemiec, Belgii, Rosjii tez coś się powinno znaleźć. Niemiły sprzedawca Sklep znajduje sie w pasażu handlowym na przeciwko SKOK'u.
Linj do mapki- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Dodano nowe lokalizacje:
Szklarska Poręba, Mickiewicza 9
Rzeszów, Paderewskiego 1J, Piwa Regionalne
Kalisz, Górnośląska 32, Sklep "Wina dla Ciebie"
Milicz, Kopernika 29, Bank Piwny
Gdańsk, Okulickiego 2B, Sklep monopolowy ZUZA
Lublin, Al.Warszawska 23 Alkohole
Legnica, Złotoryjska 45, CPN
Piastów, Dworcowa 14, Alkohole
Kielce, róg Szczepaniaka i Husarskiej, DelikatesyLwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Comment
-
-
Dziś niewielki update.
Dodane lokalizacje:
Łódź, Piotrkowska / Andrzeja Struga, Alkohole
Łódź, Tuwima 8, Alkohole
Łódź, Piłsudskiego 91, Dejsk Piwa Regionalne
Łódź, Lutomierska 30, Piwo Regionalne
Zabrze, Paderewskiego 34, AlkoholeLwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Comment
-
-
Sklepy o numerach 173 - 176 są nieopisane. Zapewne opis zniknął przy powtórnym "wejściu" do okienka, to się zdarza, coś o tym aż za dobrze wiem
Niestety, liczba sklepów zbliża się do 200. Sklep 201 będzie już na pierwszy rzut oka niewidoczny, trzeba będzie przechodzić na stronę nr 2 i wtedy sklepy 1-200 będą widoczne na jednej mapie a powyzej 200 na drugiej... Należałoby pomyśleć o segregacji terytorialnej. Niestety - to jest robota od nowa...
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
Comment