Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile
Wyświetlenie odpowiedzi
Mapa sklepów piwnych oraz sklepów posiadających ciekawe piwa
Collapse
X
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
-
-
Pendragon, dajmy już spokój człowiekowi, i bez tego kawał dobrej roboty odwala
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile Wyświetlenie odpowiedzi(...) nie chcę rezygnować z zasady zamieszczania tylko sklepów opisanych na forum. Na mapie zamieszczone są dane adresowe, a najważniejsza treść – opis i asortyment – znajdują się na forum. Chociaż zastanawiam się czy nie zrobić wyjątku dla sklepów firmowych browarów (przypadek Browarów Łódzkich).Lepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile Wyświetlenie odpowiedzi
Jeszcze raz wyrazy uznania za pomysł i nakład pracy.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
Comment
-
-
Ostatnia aktualizacja mapy w tym tygodniu. Przeczytałem wątki z ostatnim postem datowanym na sierpień 2008.
Dodano:
Grodzisk Wlkp, Szeroka, Monopolowy
Łódź, Piotrkowska 64 Źródełko
Łódź, Sprinterów, Sklep monopolowy 24h
Częstochowa, Cmentarna, Bachus 24h
Otwock, Karczewska 23, sklep Adria
Warszawa, Jagiellońska 56, Dom piwa
Łódź, Sowińskiego 46, Galeria Alkoholi
Głogów, Jedności Robotniczej 2, Piotr i Paweł
Legnica, Chojnowska 41, delikatesy BOMI (C. H. Ferio)
Grybów, Siołkowa 264, sklep przy browarze Grybów
Białystok, Malmeda 11, Produkty Benedyktyńskie
Góra Kalwaria, Pijarska 63, market eLDe
Poznań, Taczaka 2, Alkohole świata & Winoteka
Łódź, Próchnika 13, Alkohole
Pobiedziska, Królowej Jadwigi 4, Polo Market
Bydgoszcz, Poznańska 10, Delikatesy
Piła, Buczka 28, Świat Piwa
Biedrusko, Zjednoczenia 12, Supermarket DINO
Usunięto:
Warszawa, Skarbka z Gór 130, lok. 2, Moby Dick - za mały asortymentLwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment
-
-
Fajna sprawa, szkoda że prace nad Piwo Gdzie tak wolno mi idą..- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziFajna sprawa, szkoda że prace nad Piwo Gdzie tak wolno mi idą..
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Kolejny update mapy związany z pojawieniem się w tym tygodniu nowych lokalizacji + przejrzeniem wątków z ostatnim postem datowanym na lipiec 2008.
Dodano:
Starogard Gdański, Dmowskiego 14, EkoSmak
Kielce, Romualda 15, Sklep "Aga"
Częstochowa, Sosnowa 25/27a, sklep
Częstochowa, Sikorskiego, sklep
Buk, Dworcowa 52, Polo Market
Kraków, Zakopiańska 105, Bomi (C. H. Solvay Park)
Tarnów, Dąbrowskiego 10, Alma
Lublin, Nadbystrzycka 107, sklep z alkoholem
Kostrzyn, Gorzowska / Wodna, Słowianka
Kostrzyn, Piastowska, Dom Towarowy
Stopniowo wprowadzam usprawnienia sugerowane przez Pendragona, tj. w "dymkach" podany będzie asortyment danego sklepu. Informacje te wyciągam oczywiście z treści postów; nie jestem niestety w stanie poświęcić się na tyle, aby każdy punkt wizytować osobiście
Zauważam także pewien bałagan, dotyczący przede wszystkim dużych miast (Warszawa, Łódź, Kraków, Wrocław, Poznań i aglomeracja śląska). Część sklepów zamieściłem chyba na wyrost, biorąc pod uwagę fakt, że w ich okolicy znajdują się piwne Mekki. Dlatego prawdopodobnie za jakiś czas znikną z mapy, zwłaszcza jeśli dawno nikt w tych sklepach nie był (czytaj: nikt nie napisał co tam słychać na półkach). Ponadto myślę nad nieznacznym wyróżnieniem (kolorem znacznika) w tym całym bałaganie nielicznych specjalistycznych sklepów piwnych.
Większość pracy nad mapą została zakończona. Przeszukiwanie wątków z ostatnim postem starszym od lipca 2008 chyba nie ma sensu. Wychodzę z założenia, że w tamtych lokalizacjach dawno nikt nie był, ponieważ nie są warte uwagi.
Patrząc na "pokrycie" Polski punktami bardzo razi w oczy wielka biała plama w regionach północno-wschodnich (oprócz Białegostoku). Sezon urlopowy tuż tuż, a Mazury nadal piwną pustynią stojąLwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment
-
-
Cieszę się, że mój pomysł się spodobał
W Warszawie można dodać 2 sklepy, o których jest mowa na http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=83291
- U Grubego na Lanciego 11A,
- Sklep Marcin na Pasażu Natolińskim.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lzkamil Wyświetlenie odpowiedziChemmobile, dzięki za dodanie sklepu na Nawrot. Wyjątku pewnie nie będzie trzeba robić bo mam nadzieję że lada dzień któryś z łodziaków potwierdzi że Lipowa hula i wrzuci na forum, jak nie to sam to zrobię w najbliższych dniach/tygodniach jak wpadnę do domu (...)Lepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)
Comment
-
-
Proszę o dodanie sklepu w Łowiczu, ul Przyrynek 16 http://browar.biz/forum/showthread.p...397#post831397
Comment
-
-
Dodano nowe lokalizacje:
Łódź, Lipowa 35/37, Browary Łódzkie S.A. Sklep Firmowy nr 6
Kielce, Śniadeckich 3, Delikatesy Aga
Łowicz, Przyrynek 16, Piwa Regionalne z Polski i ze Świata
Rzeszów, Aleja T. Rejtana 23, Delikatesy Alma (Capital Park)
Usunięto:
Warszawa, Koncertowa, mini Delikatesy 24h Alkohole - za mały asortymentLwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Comment
-
-
widzę że pojawiło się rozróżnienie na supersklepy i pozostałe; nie wiem czy ta funkcjonalność jest jeszcze niedokończona ale z łódzkiej aglomeracji nie ma ani jednego czerwonego sklepu; a powinny być:
- Łódź, Pomorska 116, sklep Zofmar
- Łódź, 6-go Sierpnia 1/3, Piwoteka
- Łódź, Rzgowska 44, Piwa Naturalne
- Aleksandrów Łódzki, Wojska Polskiego 12, Piwoteka
w poniższym nie byłem ale patrząc na stronę www http://www.piwowarbc.pl/piwo.html też bym go dodał:
- Pabianice, Zamkowa 59b
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Sokół83 Wyświetlenie odpowiedziw poniższym nie byłem ale patrząc na stronę www http://www.piwowarbc.pl/piwo.html też bym go dodał:
- Pabianice, Zamkowa 59b
"rozróżnianie na supersklepy i pozostałe" jest w toku i odbywa się równolegle z dodawaniem do każdej lokalizacji dostępnego asortymentu. Niestety trochę to potrwa.
Kolejny weekendowy update mapy;
usunięto następujące sklepy:
Warszawa, Zwycięzców 42 - za mały asortyment
Warszawa, Zwycięzców 55 (Saska Kępa), Pawilon sklepowy - za mały asortymentLwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile Wyświetlenie odpowiedziSklep już istnieje na mapie i ma swój wątek na browar.biz:
"rozróżnianie na supersklepy i pozostałe" jest w toku i odbywa się równolegle z dodawaniem do każdej lokalizacji dostępnego asortymentu. Niestety trochę to potrwa.Last edited by Sokół83; 2009-07-05, 10:01.
Comment
-
-
Comment
-
Comment