Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
Wyświetlenie odpowiedzi
Ceny piw w minibrowarach
Collapse
X
-
Last edited by delvish; 2009-07-04, 15:18."You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
-
-
Niestety ale Bierhalle woli otworzyć filię w Białymstoku niż w Krakowie. Szkoda bo
CK przydałaby się jakaś zdrowa konkurencja a przy dwóch browarach restauracyjnych myślę że ceny zatrzymałyby się na obecnych w CK.„Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”
"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".
Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.
Comment
-
-
CK od kadencji Pani Krystyny nie ma i nie będzie mieć dobrych piw, bo też władza (browaru) na to nie pozwala. \
Co do wypowiedzi Kopyra, istotnie, ale jest to różnica 1 zł (w sąsiedniej pizzerii i w knajpie przy drodze piwo nie jest droższe niż 4 zł).
Zmierzam do tego, że skoro w Szczyrzycu wyprodukowanie piwa kształtuje się w cenie dla klienta na poziomie 5 zł, w Krakowie 7 zł to dlaczego w takim Lublinie ma być drożej??
Comment
-
-
Też należę do tych, co wierzą uparcie w niewidzialną rękę rynku, a jak się na niej zawiodę to wyznaję zasadę "zrób to sam" (choć za warzenie się jeszcze nie zabrałem... jeszcze)
Nie zmienia to faktu, że jakąś opinię o tym "jak być powinno" mam. I wygląda to (wg mnie) tak:
max. cena piwa w minibrowarze za 0,5l:
jasne - <7zł
specjalne - <8zł - wtedy byłbym częstym klientem.
jasne - 7-8zł
specjalne - 8-10zł - czasem bym wpadł.
jasne >10zł
specjalne >15 - ze względów ideologicznych omijałbym szerokim łukiem.
Z mojego podwórka: Spiż Katowice mieści się w 1 kategorii (choć rzadko zaglądam ze względu na inne aspekty tego miejsca...) a w Bierhalle ratują mnie happy hours.
Smutna (dla mnie) prawda jest taka, że skoro już istniejące browary przy często za wysokich dla mnie cenach, ciągle działają i, jak się zdaje, mają się nieźle, to zostałem przez rękę rynku odtrącony i muszę się z tym pogodzić, bo głową muru nie przebiję. Mimo wszystko życzę im (browarom) wszystkiego najlepszego
Comment
-
-
Swoją drogą, nie za bardzo rozumiem. W Bierhalle w Arkadii (czyli przypuszczam, że czynsz tam mają faaaaaaajny) piwo jest po 8pln za 0,4 co uważam za przyzwoitą cenę za na prawdę wyśmienite piwo, dodatkowo w dobrym miejscu pod względem komunikacyjnym.Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.
Comment
-
-
Bo w Lublinie chyba nie w piwie "problem" lokal choc ma w nazwie browar, to chyba stawia na coś innego. To wlasne piwo to chyba ma byc tylko smaczek . Pogodzmy sie z tym, ze włascicielowi może chodzić nie o klientow przychodzących li tylko na piwo. Może to własne piwo to tylko taki haczyk. "Wiecie to taki super lokal, ekstra żarcie, a jak ktos chce to nawet piwo sami robią". Swoja droga ktos wczesniej pisal ze gdzies obok swoją droga koncernowego paulanera po kilkanascie złotych leja więc o co całe halo. K... w Krakowie wytwory koncernow po kilkanascie złociszy w lokalach podają i nie tylko w Krakowie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maidenowiec Wyświetlenie odpowiedziSwoją drogą, nie za bardzo rozumiem. W Bierhalle w Arkadii (czyli przypuszczam, że czynsz tam mają faaaaaaajny) piwo jest po 8pln za 0,4 co uważam za przyzwoitą cenę za na prawdę wyśmienite piwo, dodatkowo w dobrym miejscu pod względem komunikacyjnym.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziZmierzam do tego, że skoro w Szczyrzycu wyprodukowanie piwa kształtuje się w cenie dla klienta na poziomie 5 zł, w Krakowie 7 zł to dlaczego w takim Lublinie ma być drożej??
ceny piwa na Grodzkiej 15:
pils 7 zł /0.5 l
dunkel 8 zł /0.5 l
pszenica 9 zł /0.5 l
ceny porównywalne do jakiegoś KrakowaLast edited by yoreck; 2009-07-04, 21:33.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yoreck Wyświetlenie odpowiedzicoś masz do Lublina? co znaczy w "takim Lublinie" ?że niby dziura i ma byś taniej czy .. co ????Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Kopyr, nie wiem czy jest sens tak przeliczać.Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maidenowiec Wyświetlenie odpowiedziKopyr, nie wiem czy jest sens tak przeliczać.Last edited by kopyr; 2009-07-04, 21:39.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot Wyświetlenie odpowiedziA jak niby drożej to niby lepiej czy coś ???
jak nie to napiszę ,że chodziło mi tylko o zwrot "w takim Lublinie "
Comment
-
-
Czyli możemy uznać, że 80% społeczeństwa ma to głęboko w d**** i nie zamierza się ciśnieniować rzeczami nie wartymi uwagi, lecz po prostu dobrze się bawić. Myślę, że tak jest zdrowiej.Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maidenowiec Wyświetlenie odpowiedziCzyli możemy uznać, że 80% społeczeństwa ma to głęboko w d**** i nie zamierza się ciśnieniować rzeczami nie wartymi uwagi, lecz po prostu dobrze się bawić. Myślę, że tak jest zdrowiej.
Comment
-
Comment