Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
Wyświetlenie odpowiedzi
Lubuskie z Witnicy
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika maciej15c Wyświetlenie odpowiedziNie jurodziłem się w Warszawie ...mieszkam tu 3 lata i dlatego nie znam miasta i jeżdzę na gps...czy to jest takie dziwne???
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika maciej15c Wyświetlenie odpowiedziNie jurodziłem się w Warszawie ...mieszkam tu 3 lata i dlatego nie znam miasta i jeżdzę na gps...czy to jest takie dziwne???
I proszę tego nie brać do siebie, to jest uogólnienie (z którym notabene sam się zgadzam)
Odpowiadając na Twoje pytanie, tak, dla mnie jest to dziwne, bo jadąc gdzieś, patrzę się na mapę, zapamiętuję wazniejsze punkty odniesienia, ulice i zazwyczaj jakoś trafiam do celu, bez względu czy to jest Warszawa, Kraków, jakaś wioska, Belgrad, Tirana czy Wilno.
Nie poznasz miasta jeżdżąc na gps, poznasz jeżdżąc bez niego, zapamiętując dojazdy, szczególne budynki, kościoły etc. W ten sposób szybciej poznasz miasto.
Zresztą typowy przykład "matoła" z gps mozna było poznać we wczorajszym odcinku "Naznaczonego". Taksiarz nie jeździł tak jak mu mówił pasażer, tędy szybciej, bliżej, tylko jeżdził własnie wg GPS
Żeby nie było, że robię off-topa - Lubuskie z Witnicy bywa na Rudnickiego za Megasamem na Żoliborzu
Jak dojechac bez GPS? - od Centrum do Arkadii w kierunku na Żoliborz/Marymont (al. Jana Pawła=Popiełuszki), za rondem w lewo na światłach, cały czas prosto, za rondem pod wiaduktem drugie światła w lewo (na skrzyżowaniu gdzie po prawej jest Policja), po ok. 200m po lewej bedzie skup butelek obok którego mieści się sklepik . Lub prościej - skręcasz z Broniewskiego za bazarkiemGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Proszę o zakończenie dyskusji na temat GPSów i wypowiadanie się tylko zgodnie z tematem.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
Comment