Relacja Jacka Domagalskiego: Wyprawa do miasta Wagnera - komentarze

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 23927

Relacja Jacka Domagalskiego: Wyprawa do miasta Wagnera - komentarze

Jacek Domagalski sprawdza czy Bayreuth, leżący obok Bambergu, także może zainteresować turystę - nie tylko piwnego.

Zapraszam zatem do miasta Wagnera:

A tutaj zapraszam do komentowania, dyskutowania, podpytywania...

========================================

Jednocześnie chciałbym napomknąć, że jest to piąta ze zgłoszonych na konkurs relacji

Dla przypomnienia - do 27. października można było nadsyłać swe relacje by wziąć udział w konkursie BrowarBizu i Brovarni - Relacja z (piwnej) podróży 2009:
    http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=83939
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
  • Maggyk
    Szara Adminiscjencja
    🍼
    • 2004.05
    • 5617

Jacer byłeś na zamku w Norymberdze i nie wskoczyłeś na piwo do browaru restauracyjnego Altstadhof, który znajduje się nieopodal?
    Last edited by Maggyk; 2009-11-02, 12:31.
    Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
    Piwo domowe -
    Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
    PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• Pancernik
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2005.09
      • 9787

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maggyk Wyświetlenie odpowiedzi
      Jacer byłeś na zamku w Norymberdze i nie wskoczyłeś na piwo do browaru restauracyjnego Altstadhof, który znajduje się nieopodal?
      Czy do tego przybytku wiodą cholerycznie strome i długie schody do piwnicy? Parę lat temu raczyłem się w N. świetnym schwarzbierem, ale nie pamiętami dokładnie nazwy lokalu...

Żeby nie było OT - moim zdaniem, jak na razie, najbardziej piwna relacja. Podróż "sfokusowana" na piwo, piwiarnie i browary, na dodatek spontanicznie rozszerzana (o co tam akurat nietrudno ). Jedyne, co mnie nieco dziwi, to "sekcja kolarska", której sens ma się nijak do spożywania piwa . Ale i tak jacer,

Comment

• Maggyk
        Szara Adminiscjencja
        🍼
        • 2004.05
        • 5617

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedzi
        Czy do tego przybytku wiodą cholerycznie strome i długie schody do piwnicy? Parę lat temu raczyłem się w N. świetnym schwarzbierem, ale nie pamiętami dokładnie nazwy lokalu...
        To nie ten browar. Piszesz chyba o Barfuesser - największym z browarów restauracyjnych Norymbergi, on jest trochę dalej od zamku.
        Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
        Piwo domowe -
        Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
        PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• Pancernik
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2005.09
          • 9787

Maggyk, chyba masz rację, to było na trasie dworzec - zamek. Barfuesser by pasował. Sorry za OT, już (tutaj) więcej nie będę .

Comment

• grzeber
            Major Piwnych Rewolucji
            🍼🍼
            • 2002.05
            • 2875

Dlaczego w tej relacji jest ponad 10 zdjęć, która to liczba była określona w regulaminie konkursu jako maksymalna?
            pozdrawiam
            www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej

Comment

• ART
              mAD'MINd
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2001.02
              • 23927

Nie martw się będą punkty za zgodność z regulaminem.
              Last edited by ART; 2009-11-02, 18:38.
              - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
              - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
              - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• jacer
                • 2006.03
                • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maggyk Wyświetlenie odpowiedzi

No nie, bo po pierwsze nie wiedziałem, że tam jakiś jest, a po drugie kierowałem więc odpadało spożycie. Mało było też czasu.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedzi
                Jedyne, co mnie nieco dziwi, to "sekcja kolarska", której sens ma się nijak do spożywania piwa .
                Męska część sekcji kolarskiej spożywała umiarkowanie. Dopiero wieczorem nadrabiała straty
                Milicki Browar Rynkowy
                Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                No Hops, no Glory :)

Comment

• skitof
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🍼🍼
                  • 2007.11
                  • 2484

Relacja zaczyna się tak jakby to była jakaś kontynuacja. A i w trakcie tekstu mowa jest o rewizycie. Jest część 1?

Comment

• jacer
                    • 2006.03
                    • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skitof Wyświetlenie odpowiedzi
                    Relacja zaczyna się tak jakby to była jakaś kontynuacja. A i w trakcie tekstu mowa jest o rewizycie. Jest część 1?

Mojego autorstwa nie, ale kopyr po tamtym wyjeździe pozostawił ślad. Byliśmy w tym samym czasie ze swoimi brygadami
                    Milicki Browar Rynkowy
                    Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                    "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                    No Hops, no Glory :)

Comment

Przetwarzanie...
                    X