Relacja Grzegorza Berlińskiego: Zbliżenie na Bonn - komentarze

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Related Topics

Collapse

  • dadek
    Bonn-Pützchen, Alaunbachweg 10, Ale-Mania Brauerei
    dadek
    Gdy w jedynym sensownym browarze (nie warzącym kölschów) Braustelle w Köln https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...59#post2335759 spróbujemy już wszystkich piw, a chcemy jeszcze wypić coś ciekawego, w ciągu niecałej pół godziny jazdy pociągiem możemy przemieścić się do Bonn. Funkcjonują...
    2023-10-18, 02:53
  • dadek
    Niemcy, Erfurt, Zum Güterbahnhof 20, Heimathafen - Erfurter Braumanufaktur
    dadek
    Funkcjonujący od 2017 roku browarek umiejscowiono w starych magazynach kolejowych z czerwonej cegły. Z głównego dworca kolejowego kierujemy się równolegle do torów w kierunku wschodnim przez Kurt Schumacher Straße, przechodzimy mostem przez Gerę i dalej prosto brukowaną ulicą przez tereny...
    2025-01-12, 18:42
  • darekd
    Schoppe Bräu, Molle
    darekd
    Weterani berlińskiego rzemiosła, warzą od 2001.
    Postanowiłem jednak sprawdzić ich klasykę - Helles Lager

    11,5% ekstr.
    5% alk.
    25 IBU

    Chmiele: Columbus, Saphir

    Aromat - początkowo herbatnikowy słód, potem chmiel, raczej ziołowy, znikome...
    2023-07-06, 23:48
  • darekd
    Fenetra (Clock), Pavillon
    darekd
    Wielki mam problem z tym piwem (w tytule wątku). Otóż w Potštejnie, gdzie Clock ma już dobrych parę lat swój browar jego właściciele zakupili historyczną fabrykę Fenetra i tam warzą nowe piwa pod nową marką. Chodzi o piwa kojarzące się z Belgią - saisony, spontaniczna fermentacja, itd....
    2022-02-16, 23:36
  • darekd
    Zamkowy, Highlander (Grand Champion 2021)
    darekd
    Scotch Wee Heavy według receptury piwowarów domowych Pawła Tokarskiego i Grzegorza Szymeckiego, który zwyciężył w konkursie PSPD.

    29% ekstr., 10,5% alk.

    Aromat - karmel, suszona śliwka, likierowość, paloność
    Piana - umiarkowana, jak na woltaż całkiem trwała,...
    2022-02-13, 02:20
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...