Z resztą Gostyń leży niedaleko ciekawych browarów. Fortuna 60km, Bartek 70km a od biedy zostaje jeszcze Edi 45km. Wszystkie ów browary kegują swoje piwo, jedziesz do nich ze swoją beczką do nich oni ją napełniają. I raczysz sie w domu piwem beczkowym. Ot mi cała filozofia.
Beczka czy butelka w lokalu?
Collapse
X
-
-
Rozumiem Cię abernacka. Często pije piwa z Fortuny. Kilka razy w roku podjadę również do Nowej Wsi po Ediego, no ale tu chodzi jak pije w barach. Jeżeli idę ze znajomymi to pijam tylko Lecha pilsa. Nie można ciągle w domu siedzieć, w końcu nie zawsze sie jest młodymBrowar gawron to witaminy!!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ziomal-111 Wyświetlenie odpowiedzi(...) Nie można ciągle w domu siedzieć, w końcu nie zawsze sie jest młodym
Comment
-
-
Wracając do tematu piwa w lokalach. Chodze przeważnie do jednego miejsca. Nie raz i nie dwa rozmawiałem z szefem o dowóz konkretniejszego piwka. Nie tylko produkty wielkiej trójcy. Wspominałem mu coś o Czarnkowie. On poprostu boi sie zaryzykować. Wie, że klientela pija Żywce i Warki i mu to nie przeszkadza. Jest zbyt jest kasa.Browar gawron to witaminy!!
Comment
-
-
Prawdę powiedziawszy, to z wyjątkiem 2 przypadków, to ostatni raz piłem piwo butelkowe w lokalu chyba na studiach, czyli ładnych kilkanaście lat temu. Dla mnie sprawa jest oczywista - butelki to są do domu.
Te 2 wyjątki nastąpiły w przeciągu 2 dni podczas ostatniej wizyty w Krakowie.
Raz - w Marchewce z Groszkiem zabrakło Brackiego z beczki (za co zostałem bardzo przeproszony), no to do obiadu wziąłem Ciechana Wybornego.
Dwa - w Omercie akurat pojawiła się nowość - Kormoran Premium; ponieważ nie miałem okazji kupić go wcześniej w sklepie, to już odżałowałem te 7 zł (bodajże) na piwo butelkowe.
Więcej grzechów nie pamiętamLast edited by Pendragon; 2009-11-30, 20:20.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cannabee776i99 Wyświetlenie odpowiedzi(...) Nie pasuje mu to co w nalewaku, więc (...)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziWięc idzie do domu i nalewa sobie smacznego np. Złotego Smoka z beczki. Raczy się doskonałym smakiem, w domowym zaciszu a u jego boku siedzi jego piękna kobieta.
Poświęcił byś przyjaciół dla piwa w domu?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziPoświęcił byś przyjaciół dla piwa w domu?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziA czy przyjaciół nie można zapraszać do domu?
Ale gdyby chcieli się z Tobą spotkać na mieście?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
Comment
-
-
Po za Brovarnią w 3mieście nie ma miejsca gdzie można ze znajomymi iść na piwo. Zostają domowe pielesze.
Comment
-
-
Czyli piwo ważniejsze niż przyjaciele dobrze, że nie jestem takim ortodoksemMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziCzyli piwo ważniejsze niż przyjaciele dobrze, że nie jestem takim ortodoksemLast edited by abernacka; 2009-11-30, 21:06.
Comment
-
Comment