Beczka czy butelka w lokalu?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Krzysiu
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.02
    • 14936

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
    A czy przyjaciół nie można zapraszać do domu?
    Można, ale po to są knajpy, żeby nikt bez potrzeby nie łaził po cudzych domach. Ja tam do domu nikogo nie zapraszam.

Butelkę i beczkę można pogodzić - niech piwo będzie z beczki, ale szklanej.
    Last edited by Krzysiu; 2009-11-30, 21:09.

Comment

• abernacka
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛
      • 2003.12
      • 10861

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedzi
      (...)Ja tam do domu nikogo nie zapraszam.
      (...).
      No cóż, to już twój problem.
      Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• kloss
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.03
        • 2526

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedzi

Butelkę i beczkę można pogodzić - niech piwo będzie z beczki, ale szklanej.
        Można i odwrotnie: Piwo z butelki, ale metalowej. O tyle prostsze, że czasem zdarzają się takie butelki.

Comment

• jacer
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2006.03
          • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
          Czy tobie niektóre posty sie nie wyświetlają? Zacytuję sam siebie: A czy przyjaciół nie można zapraszać do domu?

Ale oni mówią choć z nami w miasto. Nie widzieliśmy się dawno, nie chcemy siedzieć u Ciebie w domu.
          Milicki Browar Rynkowy
          Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
          "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
          "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
          No Hops, no Glory :)

Comment

• abernacka
            🥛🥛🥛🥛
            • 2003.12
            • 10861

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
            Ale oni mówią choć z nami w miasto. Nie widzieliśmy się dawno, nie chcemy siedzieć u Ciebie w domu.
            Mówi się trudno wtedy idziemy do nich
            Last edited by abernacka; 2009-11-30, 21:27.
            Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• Kusiak
              Kapral Kuflowy Chlupacz
              • 2009.09
              • 67

Jeśli chodzi o mnie to tylko piwko z beczki powinno się pić w knajpkach . A jak zasmakuje dane piwko to w butelce można wziąść sobie do domu.

Comment

• Pendragon
                🥛🥛🥛
                • 2006.03
                • 13952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Kusiak Wyświetlenie odpowiedzi
                Jeśli chodzi o mnie to tylko piwko z beczki powinno się pić w knajpkach.
                Ew. bezalkoholowe z butelki.
                Dla szofera lub szoferki.

.

Rym zamierzony, choć przypadkowy

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• dadek
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🍺🍺
                  • 2005.09
                  • 4701

Ja też do knajp chodzę tylko na piwo z pipy a butelkowe piję w domu. Picie w knajpie z butelki to bezsens. Czy ktoś widział by w Czechach, w typowym hostincu, pivnicy czy nawet restauracji, by ktoś pił przy stole piwo butelkowe? Owszem, jest 1 czy 2 gatunki butelkowych w lodówce, ale to dla gości którzy chcą wziąć ze sobą do domu. Cena jest niższa niż lanego, i normalnie płaci się kaucję. Jest to forma udogodnienia dla konsumenta nie mającego już czasu posiedzieć przy beczkowym, lub gdy po prostu knajpa się zamyka a ktoś nie ma jeszcze dość. Adekwatnie jest w Niemczech. A w Polsce jak zwykle paranoja - knajpy kupują w hurtowniach po 2 - 3 skrzynki różnorakich piw (inna kwestia że dobrych) i próbują wciskać klientom po cenie pomnożonej przez 5. Niektórzy się nabierają, ja wolę sobie kupić sam w sklepie za normalną cenę i jak będę chciał to wypiję z przyjaciółmi w plenerze albo w mieszkaniu.

Comment

• Maidenowiec
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2004.07
                    • 2287

No tak, w końcu dużo lepiej jak lokal ma same butelkowe, wtedy na pewno nie trafi się gorsza beczka

[posty wydzielono z Piwo - Gdzie » Knajpy / puby polskie » Mazowieckie » Warszawa » Śniadeckich 17, Bar Rock ]
                    Last edited by Maggyk; 2010-03-28, 18:38. Powód: wydzielenie postów
                    Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl

Thou shallt not spilleth thy beer!

Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.

Comment

• petrus33
                      Gość
                      • 2008.01
                      • 888

Oczywiście, że tak !

Comment

• Maidenowiec
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2004.07
                        • 2287

To ja jednak wolę możliwość trafienia na gorszą beczkę. Z butelki mogę sobie wypić piwo w domu czy na imprezie. 3 razy taniej.

Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.

Comment

• petrus33
                          Gość
                          • 2008.01
                          • 888

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maidenowiec Wyświetlenie odpowiedzi
                          Z butelki mogę sobie wypić piwo w domu czy na imprezie. 3 razy taniej.
                          Gdybyś coś takiego powiedział w belgijskiej piwiarni, inni spojrzeliby się na ciebie jak na głupka.
                          Mam nadzieję, że wiesz dlaczego.

Comment

• Maidenowiec
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2004.07
                            • 2287

Ale nie jesteśmy w belgijskiej piwiarni i dzięki temu ja mogę spojrzeć na Ciebie jak na głupka.

Comment

• Twilight_Alehouse
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2004.06
                              • 6310

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika petrus33 Wyświetlenie odpowiedzi
                              Gdybyś coś takiego powiedział w belgijskiej piwiarni, inni spojrzeliby się na ciebie jak na głupka.
                              Mam nadzieję, że wiesz dlaczego.
                              A ja nie wiem.
                              Wprawdzie w belgijskiej piwiarni piwa butelkowe można liczyć na przynajmniej dziesiątki, to jednak nie brak w nich też beczkowych. I podczas większości moich bytności w belgijskich knajpach brałem właśnie beczkowe, a raczej nie byłem wyjątkiem.

Comment

• Maggyk
                                Szara Adminiscjencja
                                🍼
                                • 2004.05
                                • 5617

Proszę o wyhamowanie z tymi głupkami
                                Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
                                Piwo domowe -
                                Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
                                PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

Przetwarzanie...
                                X