Najwyższy już czas odwiedzić tą jakże piwną krainę (stęskniłem się). Wstępnie planowałem odwiedzić landy Saare i Nadrenie-Palatynat ale alpejskie widoczki i tamtejszą atmosferę wolę po stokroć. Roku temu dość dobrze zwiedziłem zachodnią część Górnej Bawarii. Tym razem pora odwiedzić wschodnią część tego jakże pięknego zakątku. Wstępnie naliczyłem około pięćdziesiąt parę browarów godnych odwiedzenia (dawno już nie piłem pszenicy z tanka).
Zamierzam się bawić w rejonie miasteczek Berchtesgaden, Bad Reichenhall, Traunstein, Altotting, Frontenhausen i Eggenfelden. Tradycyjne mam do was pytanie. Jeżeli ktoś z was zna intrygujące browary (za dwa dni podamdokładny spis browarów które chciałbym zobaczyć), sympatyczne karczmy i piwiarnie lub sprawdzone "gast-zimmery" będę wdzięczny za okazałą pomoc. Odwdzięczę się wyborną pszenicą.
Zamierzam się bawić w rejonie miasteczek Berchtesgaden, Bad Reichenhall, Traunstein, Altotting, Frontenhausen i Eggenfelden. Tradycyjne mam do was pytanie. Jeżeli ktoś z was zna intrygujące browary (za dwa dni podamdokładny spis browarów które chciałbym zobaczyć), sympatyczne karczmy i piwiarnie lub sprawdzone "gast-zimmery" będę wdzięczny za okazałą pomoc. Odwdzięczę się wyborną pszenicą.
Comment