Wycieczki z Rebel Barem

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13952

Nie chodziło mi o literki tylko myślałem, że może przegapiłem otwarcie jakiegoś nowego browarku
    A co do Bona, to chyba można uznać tę knajpę za firmową, w końcu jako jedyna w Zašovej serwuje to piwo:

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Zal Wyświetlenie odpowiedzi
    Chodziło o Valašské Meziříčí, ale i tak się pomysliłem - bo pivovar Bon i tak nie ma tam swojej knajpy
    Ależ ma:
    Last edited by Pendragon; 2012-02-02, 10:47.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Zal
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2009.07
      • 91

darek

Byliśmy w tej Rajce na beer tourze, ale tam jest bez klimatu. Już wolę Roznov, gdzie specjalnie dla nas - gdy byly dwa autobusy od nas - otwarli nam jakies specjalne pomieszczenia w browarze

Comment

• Pendragon
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2006.03
        • 13952

A pierwszy link?

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Zal
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2009.07
          • 91

zasova

Na pewno lepiej wygląda na zdjęciach, ale to trochę dalej od miasta a każdy dodatkowy kilometr odbija się na cenie wycieczki Chciałbym jednak zrobić powtórkę z wyjazdu m.in. do Vsetina (fajny browar z superknajpką nad rzeczką i wtedy można zahaczyć o zasovą

Comment

• danhaj
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2010.04
            • 619

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Zal Wyświetlenie odpowiedzi
            Trochę się pochwalę, że w przeciągu 10 dni zapełniłem cały autobus (i to ten większy na wyjazd 25 lutego, więc miejsc już ni ma
            A nie myśleliście o użyciu dwóch autobusów, albo jednego, ale piętrowego?
            Wycieczki do czeskich browarów (z Krakowa)

www.czechforum.pl

Comment

• Zal
              Kapral Kuflowy Chlupacz
              • 2009.07
              • 91

dwa...

Robimy czasem wycieczki na dwa autobusy, ale one muszą zaliczyć jedną trasę o różnych porach (bo w odwiedzanych browarach ludzie się nie zmieszczą), a na koniec zjeżdżają do jednego browaru, gdzie jest odpowiednio duża sala (tak było 11 listopada, gdy jechały dwa autobusy, na trasie było pięć browarów, a potem te dwa autobusy zjechały w jedno miejsce - pivovar w Górnej Łomnej). Na trasie 25 lutego nie ma jednak takiej możliwości ustawienia przejazdu, a piętrusa bym się bał na tamtych drogach zimową porą

Comment

• Zal
                Kapral Kuflowy Chlupacz
                • 2009.07
                • 91

Rebel Valassko Tour, 14 kwietnia

Czołem
                Wprawdzie wyjazd dopiero 14 kwietnia, ale po doświadczeniach z wyjazdem na 25 lutego, gdy ludzi na cały autobus zebrałem w 10 dni, radzę szybciej podjąć decyzję
                Plan jest taki: ruszamy spod Rebel Garden kolo 9.00, gdzie zorganizujemy jakąś małą
                uroczystość pod naszym pomnikiem Radegasta, potem jedziemy do browaru
                w Roznowie pod Radhostem, potem wjazd na Pustevny, skąd
                maszerujmy z kwiatami pod tamtejszy pomnik Radegasta, a potem kierunek
                Stramberk - gdzie odbędzie się feta związana z pasowaniem na obywateli
                Królestwa Wołoskiego (pasowanie zajmie ok 2,5 godziny - a pasować
                będzie sam Król Wołoski .
                Cena 110 zł, bo zawiera ona paszport wołoski, piekny
                glejt z prawami i obowiązkami obywatela, poczęstunek sliwowicą, no i
                sama impreza tez kosztuje Osoby chętne na wyjazd będą musiały mi
                wysłać swoje zdjęcie, zeby w Stramberku powklejali je już do
                paszportu. Bedzie tam też mozliwość kupienia ichniejszych gadzetów
                typu: tablice na auto z logiem królestwa, czy valaski - ichniejsze
                ciupagi, żadna tam podróba chińska
                Tu stronka Królestwa >> valasske-kralovstvi.cz
                a tu fotki z tego jak otwierali w Rebel Garden swoje poselstwo >>
                valasske-kralovstvi.cz/galerie/index.php?gallery=./konzulaty_zahr/polsko/otevirani_konzulatu

Comment

• Zal
                  Kapral Kuflowy Chlupacz
                  • 2009.07
                  • 91

procenty

Z browar.bizz zależy - ale max do 15 % składu wycieczki
                  Podstawą jest nasza baza mailowa, no i fakt, że wszystkie wyjazdy były udane (i nie chodzi tylko o to, że nikt nie zginął
                  Myślę, że w tych wyjazdach jest też fajne to, że jedziemy w miejsca, gdzie normalny człowiek nie miałby szans trafić, wchodzimy w klimaty czeskiej prowincji, odwiedzamy miejsca gdzie jesteśmy pierwszą większą ekipą nie tylko z Polski, ale też i z Czech
                  PS Z innej beczki, ale też z czeskiej - jak będziesz miał możliwość zobaczyć starą czeską komedię Adela jeszcze nie jadła, to polecam. Najlepszy wątek piwny w kinie - czeski policjant oprowadza amerykańskiego detektywa po zabytkach, znaczy knajpach Pragi z początku XX wieku

Comment

• Jack75g
                    Kapitan Lagerowej Marynarki
                    • 2009.02
                    • 555

Proszę o wyszczególnienie jakie małe browary są w planie w/w wycieczki, chodzi mi o zwiedzanie, degustację, zakup ichniejszych piwek i gadżetów.
                    Pozdrawiam
                    Kto piwa nie pije ani nie smakuje, ten już jest wariat albo zwariuje.

Wódeczka? Nie dziękuję, żony i piwa nie zdradzam ...

Comment

• Zal
                      Kapral Kuflowy Chlupacz
                      • 2009.07
                      • 91

14 kwietnia

Ten wyjazd jest inny od tradycyjnych Rebel Beer Tourów, gdyż jego podstawą jest wspomniane pasowanie na obywateli Królestwa Wołoskiego Niemniej na trasie jest browar w Rożnovie pod Radhostem i w Stramberku.
                      Pozdrawiam
                      darek

Comment

• Zal
                        Kapral Kuflowy Chlupacz
                        • 2009.07
                        • 91

Valassko Tour

Ponieważ autobus na 14 kwietnia jest już pełny, uruchamiamy drugi, który pojedzie 21 kwietnia Tak więc zapraszam. Szczegóły wyjazdowe >> www.rebel-tour.ugu.pl
                        PS Zapraszam też na imprezę Janosikowo 2012 do Rebel Garden - w 299. rocznicę powieszenia Janosika za poślednie ziobro. wystąpi m.in. Kompania Zbójnicka - i bydzie ogień. Szczegóły >> www.garden.republikarebel.pl

Comment

• Zal
                          Kapral Kuflowy Chlupacz
                          • 2009.07
                          • 91

Kolejny Rebel Beer Tour - Jeseniki

No to zaczynamy zbierać chętnych
                          W sobotę 20 października kolejny wyjazd tropem małych i średnich browarów. Na trasie cztery minibrowary: Jesenik, Holba (Hanuszowice - to akurat większy browar , Loucna nad Desou i Rymarov. Wyjazdy z Katowice/Chorzów o 8.00 rano, a powrót kole północy. Wszystko w Jesenikach, więc za oknem piekne górskie klimaty
                          Cena 110 zł: obejmuje transport, ubezpieczenie, opiekę pilota, wejściówki na zwiedzanie
                          Zgłoszenia w Rebel Garden ew. na maila >> darekzal74@gmail.com
                          Kto pierwszy ten lepszy
                          Wydarzenie – miejscowość: Chorzów, województwo śląskie, organizator: Dariusz Zalega, termin: sobota, października 20 2012, 15 postów w dyskusji.

Pozdrav
                          darek
                          PS Z innej beczki: w połowie listopada w Rebel Garden chcę zrobić Festiwal Podróży Bliskich. Czy ktoś z Was mógłby poopowiadać tam i pokazać jakieś slajdy o starych browarach z aglomeracji śląskiej?

Comment

• mwa
                            Pułkownik Chmielowy Ekspert
                            • 2003.01
                            • 5071

Skoro dla Ciebie jest drogo to jedź sam, pewnie taniej wyjdzie a i używki gratis będą.
                            Pozdrawiam Cię !!!!

Comment

• mwa
                              • 2003.01
                              • 5071

jak jedziesz sam to nie ponosisz pewnych kosztów oraz jak mniewam koszty degustacji też masz mniejsze.
                              Warto mieć swoje zdanie ale czasem warto je przemilczeć. Ja osobiscie nie lubię narzekania i zbędnego marudzenia, więc skoro Ci za drogo to odpuść sobie i niezamieszczaj mało znaczących postów do wątku.
                              Pozdrawiam Cię !!!!

Comment

• mwa
                                • 2003.01
                                • 5071

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika belfer102 Wyświetlenie odpowiedzi
                                a kto marudzi ? - ty czy ja?
                                Jeśli nie masz jakiegoś , turystycznego doswiadczenia to lepiej się nie odzywaj bo zawieje cię wiatr - wiejący od Tatr!?

dawaj ten wiatr, bo robota w chłodni to pikuś, a doświadczenia mi brak rzeczywiście (akurat wróciłem z kolejnej dwódniowej po browarach czeskich).
                                jałowa gadka :/
                                Pozdrawiam Cię !!!!

Comment

Przetwarzanie...
                                X