Szkocja, piwna kraina (marzec 2010)

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Cooper
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🍼🍼
    • 2002.11
    • 6056

    #16
    Rozumiem ze to już koniec opisów do wyprawy szkockiej. Nie wspomniałeś nic Abernacka o edynburskiej firmie (browarze?) Innis & Gunn. Czy udało Ci się coś namierzyć ? Wiem że obecnie na kontretykietach od tej marki piwa podany jest konkretny adres (tzn nie żadna skrytka pocztowa jak było to w czasie gdy ja szukałem owej firmy). Czy sprawdzałeś w terenie ów adres ?
    Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
    1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

    Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

    Comment

    • abernacka
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛
      • 2003.12
      • 10861

      #17
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedzi
      Rozumiem ze to już koniec opisów do wyprawy szkockiej. Nie wspomniałeś nic Abernacka o edynburskiej firmie (browarze?) Innis & Gunn. (...)?
      Nie miałem niestety na tyle czasu, aby wszystko odwiedzić, co pierwotnie zaplanowałem.
      Piwna turystyka według abernackiego

      Comment

      • abernacka
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛
        • 2003.12
        • 10861

        #18
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
        To jest historyczna nazwa. Są 60/- 70/- i 80/- pensówki. Pochodzi to od stawki podatku. 80/- pensówka jest z tej grupy najmocniejsza.
        Wystepuje również 90 pensówka. Piłem takową w Devon Ales: http://www.browar.biz/galeria.php?id=12800
        Piwna turystyka według abernackiego

        Comment

        • Micho441
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2008.04
          • 812

          #19
          No i w tym momencie pojawiło się następne pytanie: jakiej pojemności są standardowe tamtejsze kufle (szklanki)? Mają 0,5 l czy stosują całkiem inne miary?
          Proszę w imieniu zadającego pytanie powiedzieć cos o pojemnościach tamtejszych szkieł piwnych.
          Z pozdrowieniem
          Last edited by ART; 2010-03-29, 20:20. Powód: cyt.

          Comment

          • abernacka
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛🥛
            • 2003.12
            • 10861

            #20
            Wszystkie puby, które miałem okazję odwiedzić, używały szklanek jedno pintowych (568 ml).
            Ps. Wystepują również szklanki półpintowe o pojemności 284ml.
            Last edited by abernacka; 2010-03-29, 19:46.
            Piwna turystyka według abernackiego

            Comment

            • Ijonus
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2010.03
              • 7

              #21
              Wybieram się z ekipą za miesiąc do Szkocji na objazdową wycieczkę po zamkach itd. Dzięki za ciekawe podpowiedzi, w sumie mamy podobną trasę, więc zapewne zajrzymy do Sauchie i Bridge of Allan. Szkoda że nie jedziemy na północ, na Szetlandach jest browar Valhalla Z taką nazwą musi być niezły Ale jakbyśmy tam jednak trafili to zdam relację

              Comment

              • whisky-blog
                Kapral Kuflowy Chlupacz
                • 2010.07
                • 35

                #22
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedzi
                Rozumiem ze to już koniec opisów do wyprawy szkockiej. Nie wspomniałeś nic Abernacka o edynburskiej firmie (browarze?) Innis & Gunn. Czy udało Ci się coś namierzyć ? Wiem że obecnie na kontretykietach od tej marki piwa podany jest konkretny adres (tzn nie żadna skrytka pocztowa jak było to w czasie gdy ja szukałem owej firmy). Czy sprawdzałeś w terenie ów adres ?
                Dobra firma. Moje ulubione piwko z ich repertuaru to:

                Click image for larger version

Name:	piwko.jpg
Views:	1
Size:	51,1 KB
ID:	2033436
                whisky-blog

                Comment

                Przetwarzanie...
                X