Przez ostatnich kilka dni bawiłem wraz z Biermannem, Piotrratem i Oikinolem na pograniczu Dolnej Saksonii i Północnej Westfalii w poszukiwaniu zacnego piwa. Kilka miłych akcentów zapamiętaliśmy oraz odnotowaliśmy niestety małe rozczarowania.
Pierwszym na trasie był mały browar "Rupp Brau" w Lauenau, działający od 1474 roku. Warzą dwa podstawowe gatunki (Hell 4,8% oraz Dunkel 5,4%) oraz sezonowo Doppelbocka (7,2%). Pijąc te piwa mieliśmy mieszane uczucia. Z jednej strony Hell okazał się wręcz pozbawiony smaku, dunkel smakował niewiele lepszym piwem, natomiast Doppelbock nas oczarował. Można rzec, że był piwowarskim majstersztykiem. Roczna zdolność produkcyjna browaru to 4,5 tys hekto.
Browar oferuje również dla strudzonych piwoszy pokoje gościnne jedno i dwuosobowe .
Fotki browaru:
i piwa:
Pierwszym na trasie był mały browar "Rupp Brau" w Lauenau, działający od 1474 roku. Warzą dwa podstawowe gatunki (Hell 4,8% oraz Dunkel 5,4%) oraz sezonowo Doppelbocka (7,2%). Pijąc te piwa mieliśmy mieszane uczucia. Z jednej strony Hell okazał się wręcz pozbawiony smaku, dunkel smakował niewiele lepszym piwem, natomiast Doppelbock nas oczarował. Można rzec, że był piwowarskim majstersztykiem. Roczna zdolność produkcyjna browaru to 4,5 tys hekto.
Browar oferuje również dla strudzonych piwoszy pokoje gościnne jedno i dwuosobowe .
Fotki browaru:
i piwa:
Comment