Apel o podawanie cen piwa

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • leona
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2009.07
    • 5853

Apel o podawanie cen piwa

Już pisałem to w innych wątkach i pozwolę sobie stworzyć nowy.
    Czy nie pełniejszą informacją jest podanie również ceny piwa dostępnego w opisywanych punktach? Zwłaszcza, że to dział dotyczący punktów sprzedaży a nie oceny sensorycznej?
    Myślę, że wielu klientów mając do wyboru to samo piwo w cenie różniącej się o 0,50 zł, wybiera ofertę tańszą?
    Czy tylko mnie irytuje entuzjastyczna informacja o sklepie, w którym (jak się okazuje po wizycie osobistej) Dawne mogę nabyć za 3,99 zł a Portera Warmińskiego za bagatela, 8,70 zł?
  • kopyr
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2004.06
    • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedzi
    Już pisałem to w innych wątkach i pozwolę sobie stworzyć nowy.
    Czy nie pełniejszą informacją jest podanie również ceny piwa dostępnego w opisywanych punktach? Zwłaszcza, że to dział dotyczący punktów sprzedaży a nie oceny sensorycznej?
    Myślę, że wielu klientów mając do wyboru to samo piwo w cenie różniącej się o 0,50 zł, wybiera ofertę tańszą?
    Czy tylko mnie irytuje entuzjastyczna informacja o sklepie, w którym (jak się okazuje po wizycie osobistej) Dawne mogę nabyć za 3,99 zł a Portera Warmińskiego za bagatela, 8,70 zł?
    Problem jest tylko taki, że ceny się zmieniają. Także ktoś napisze, że Dawne jest po 2,99zł, Ty się napalisz przyjedziesz i okaże się, że już jest po 3,69zł.

Asortyment też się co prawda zmienia, ale jednak post sprzed pół roku, że było Dawne niesie ciut, niewiele ale ciut więcej informacji, niż że Dawne było pół roku temu po 2,99zł. Tak myślę.
    blog.kopyra.com

Comment

• VanPurRz
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2008.09
      • 4229

Całkowicie popieram zarówno w temacie sklepów jak i piwiarni.
      "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• bastion
        Major Piwnych Rewolucji
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2006.10
        • 1144

Jestem za. Fakt czasem trudno zapamiętać ceny i generalnie informacja ogólna, czy sklep należy do tanich, czy drogich mogłaby wystarczyć.

Comment

• Pendragon
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛
          • 2006.03
          • 13952

Tu by trzeba zrobić coś na kształt Dziennika Piwnego.
          Każdy kto by tylko chciał, mógłby w rubryce danego sklepu dopisać ceny piw, które kupił lub zauważył. Wyświetlała by się tylko ostatnio wpisana cena (z zaznaczeniem daty wpisu). Po kliknięciu w taką cenę moglibyśmy też zobaczyć jak ta cena się przedstawiała dawniej.
          Do tego każdy sklep miałby metryczkę, taką jaką mają polskie browary. Wtedy nie trzeba by ciągle pytać o godziny otwarcia.

Ale wiem co odpisze ART - kiedyś tam, pewnego dnia...

PS - to nie dotyczy tylko sklepów. Lokale też potrzebują takich rozwiązań.
          Last edited by Pendragon; 2010-06-14, 12:32.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

Przetwarzanie...
          X