Specjalistyczny sklep z piwem -Szczecin-

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Hoxton
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2009.12
    • 53

Trochę racji w tym co mówisz jest Mikko, tylko że po naszej zachodniej granicy nie uświadczysz Ciechana, Kowala, Kormorana i wielu innych rarytasów z małych polskich browarów.

Ja sam od czasu do czasu zamawiałem Ciechana przez Internet bo w Szczecinie nie można było uświadczyć.

Mam nadzieję, że te czasu już minęly i czekam z niecierpliwością na otwarcie "Elysium".

Comment

• Mikko
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2008.12
      • 583

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Hoxton Wyświetlenie odpowiedzi
      Trochę racji w tym co mówisz jest Mikko, tylko że po naszej zachodniej granicy nie uświadczysz Ciechana, Kowala, Kormorana i wielu innych rarytasów z małych polskich browarów.

Ja sam od czasu do czasu zamawiałem Ciechana przez Internet bo w Szczecinie nie można było uświadczyć.

Mam nadzieję, że te czasu już minęly i czekam z niecierpliwością na otwarcie "Elysium".
      ja miałem na myśli tylko niemieckie piwa które mogły by w Elysium się znaleźć

ps swoją drogą muszę chyba avatar zmienić

Comment

• unkel
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2008.08
        • 244

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mikko Wyświetlenie odpowiedzi
        Chyba że mówimy o naprawdę rarytasach których przy granicy nie uświadczysz.
        No mniej więcej o to mi chodzi. Bo Primator czy Karkonosz to przecież nie są jakieś tam Krusovice czy inny Gambrinus.

Comment

• darekd
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🍺🍺🍺
          • 2003.02
          • 12703

Już widzę, że niektórzy skazują taki sklep w Szczecinie na porażkę. Moim zdaniem niesłusznie. Może termin otwarcia troszkę nieszczęśliwy, bo zbliżają się wakacje, ale z drugiej strony mistrzostwa w piłkę kopaną coś też dają. Szczecin, to miasto akademickie, myślę że jesienią powinniście już wiedzieć więcej Nie przypominam sobie, żeby w ostatnim czasie zamknięto jakiś ciekawy sklep piwny we Wrocławiu, zatem powodzenia!

Comment

• Mikko
            • 2008.12
            • 583

Już kiedyś napisałem że w Łodzi więcej jest specjalistycznych sklepów z piwem niż w Szczecinie kiosków RUCHu więc jestem spokojny o ten jeden.

Comment

• Christof
              • 2009.04
              • 128

Ja również jestem spokojny o byt tego sklepu.
              Od Wrocławia na południu, po brzeg Bałtyku na północy i od zachodniej granicy po linię Poznania na wschodzie, bedzie to jedyny chyba specjalistyczny sklep piwny.

Comment

• aMarcin
                • 2005.08
                • 152

O ile tylko ceny nie będą z kosmosu to dobrze wróże temu sklepowi.

Comment

• kretu
                  Szeregowy Piwny Łykacz
                  • 2007.05
                  • 28

Byle ceny dobre a bede raz w tygodni odwiedzał napewno. Choćby tylko po pszenicznego primatora. Nie mówiąc o tym jakby były na zapleczu jakieś podstawowe słody drożdże itp. to by się mogło grono piwowarów powiększyć w Szczecinie. Trzymam kciuki nareszcie się coś ruszyło w naszym mieście

Comment

• Pogoniarz
                    † 1971-2015 Piwosz w Raju
                    • 2003.02
                    • 7971

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mikko Wyświetlenie odpowiedzi
                    Tylko po co skoro po tamtej stronie i tak taniej będzie a wyprawa żadna. Chyba że mówimy o naprawdę rarytasach których przy granicy nie uświadczysz.
                    Chyba żartujesz Gartz, Loecknitz, Pasewalk, Schwedt ichniejsze getranki mają naprawdę niezłe piwka, ale czekam na lipiec i otwarcie sklepu w Centrum
                    Ostatnia zmiana dokonana przez Pogoniarz; 2010-06-17, 16:33.

Prawie jak Piwo
                    SZCZECIN

Comment

• Mikko
                      • 2008.12
                      • 583

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pogoniarz Wyświetlenie odpowiedzi
                      Chyba żartujesz Gartz, Loecknitz, Pasewalk, Schwedt ichniejsze getranki mają naprawdę niezłe piwka, ale czekam na lipiec i otwarcie sklepu w Centrum
                      Ja nie twierdze że tuż za Odrą nie ma ciekawych piw tylko stwierdziłem że po co sprowadzać skoro są pod nosem i taniej, a pisząc rarytasy miałem na myśli np Rauchbiery, Marzeny , Doplebocki i inne których ja przynajmniej nie spotkałem w Schwedt czy innym Prenzlau a które e w/w sklepie mogły by się pokazać.
                      Ostatnia zmiana dokonana przez Mikko; 2010-06-17, 16:48.

Comment

• Pogoniarz
                        † 1971-2015 Piwosz w Raju
                        • 2003.02
                        • 7971

No pewnie, sprowadzać piwa z Niemiec i sprzedawać w okolicach 6 zł, gdy można kupić za spokojnie max do 4 zł.-to wiadomo nie ma sensu.

Prawie jak Piwo
                        SZCZECIN

Comment

• Pendragon
                          🥛🥛🥛
                          • 2006.03
                          • 13959

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pogoniarz Wyświetlenie odpowiedzi
                          Chyba żartujesz Gartz, Loecknitz, Pasewalk, Schwedt ichniejsze getranki mają naprawdę niezłe piwka
                          A czy jest szansa na stworzenie osobnego tematu na temat przygranicznych getranków? Chętnie poznałbym adresy oraz ich asortyment. Piwny oczywiście, wystarczą same browary
                          Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2010-06-17, 17:01.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Mikko
                            • 2008.12
                            • 583

A nie ma już czegoś takiego?Jeśli nie to mogę spróbować opisać getrank w Schwedt w Realu, bo tam najczęściej jeżdżę. Powinienem w następnym miesiącu pojechać.

Comment

• abernacka
                              🥛🥛🥛🥛
                              • 2003.12
                              • 10862

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                              (...) Chętnie poznałbym adresy oraz ich asortyment. Piwny oczywiście, wystarczą same browary
                              Podaj mi okolice, do których chcesz się wybrać a jak ci podam adresy i przybliżony asortyment.
                              Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• zgroza
                                Major Piwnych Rewolucji
                                🍼
                                • 2008.03
                                • 3607

Granica duńsko/niemiecka?
                                Lotna ekspozytura browaru

Też Was kocham.

Comment

Przetwarzanie...