Poszukuje adresów sklepów w Warszawie, które sprzedają Krzepiaka. Tylko prosiłbym o nie podawanie miejsc na obrzeżach miasta (Chomiczówka, Tarchomin, Kabaty, Ursus itp.) lub poza granicami administracyjnymi miasta. Wydaje mi się, że ostatnimi czasy ten napój wyginął w Warszawie. Czyżby Ciechan zaprzestał jego produkcji?
Krzepiak w Warszawie?
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy Wyświetlenie odpowiedziPoszukuje adresów sklepów w Warszawie, które sprzedają Krzepiaka. Tylko prosiłbym o nie podawanie miejsc na obrzeżach miasta (Chomiczówka, Tarchomin, Kabaty, Ursus itp.) lub poza granicami administracyjnymi miasta. Wydaje mi się, że ostatnimi czasy ten napój wyginął w Warszawie. Czyżby Ciechan zaprzestał jego produkcji?
-
-
Ze dwa tygodnie temu widziałem Krzepiaka w delikatesach CM w Landzie- http://www.centrumland.pl/page.php-id=24.html (lokal nr 06)
Comment
-
-
Ostatnio też szukałem Krzepiaka w warszawskich sklepach. Byłbym wdzięczny za informacje, jeśli ktoś ostatnio go widział."(...)ałus (prasłowo; cerk. oł i ołowina, dziś tylko u Słowieńców znane: (w)ol, 'piwo', wolar, 'piwowar'; nie pożyczka z niem., nord. ol, 'piwo', 'biesiada', ang. ale, lecz z niem spólne, jeden z tych nielicznych wyrazów celtycko-niemiecko-słowiańskich, dowodzących wędrówki czy spólnoty nazw i rzeczy na Północy Europy(...)"
Comment
-
-
Dzięki! Choć trochę to nie moje okolice.
Może ktoś widział Krzepiaka na Mokotowie, Ursynowie albo w Śródmieściu?"(...)ałus (prasłowo; cerk. oł i ołowina, dziś tylko u Słowieńców znane: (w)ol, 'piwo', wolar, 'piwowar'; nie pożyczka z niem., nord. ol, 'piwo', 'biesiada', ang. ale, lecz z niem spólne, jeden z tych nielicznych wyrazów celtycko-niemiecko-słowiańskich, dowodzących wędrówki czy spólnoty nazw i rzeczy na Północy Europy(...)"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dadek Wyświetlenie odpowiedziw Arkadii jest praktycznie bez przerwy.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika nynek Wyświetlenie odpowiedziWczoraj było go sporo w Rodzince."(...)ałus (prasłowo; cerk. oł i ołowina, dziś tylko u Słowieńców znane: (w)ol, 'piwo', wolar, 'piwowar'; nie pożyczka z niem., nord. ol, 'piwo', 'biesiada', ang. ale, lecz z niem spólne, jeden z tych nielicznych wyrazów celtycko-niemiecko-słowiańskich, dowodzących wędrówki czy spólnoty nazw i rzeczy na Północy Europy(...)"
Comment
-
-
Comment