Czy posiadacie wiedzę na temat warzenia piwa przez naszych górali? Jakoś nie mogę natrafić na takie informację. Poza tym wybieram się w nasze Tatry i może poradzicie jakieś regionalne piwko - odwiedzam Zakopane.
Do kategorii polish pride mountain beer zaliczamy Tatrę oraz Harnasia.
Nasi górale nie muszą nic warzyć, bo już są zwarzeni.
Musisz sam sprawdzić co pije baca kiedy ma kaca
Czy posiadacie wiedzę na temat warzenia piwa przez naszych górali? Jakoś nie mogę natrafić na takie informację. Poza tym wybieram się w nasze Tatry i może poradzicie jakieś regionalne piwko - odwiedzam Zakopane.
Pozdrawiam
No cóż... Najbliższy browar regionalny dopiero w Grybowie, natomiast jadąc od Krakowa można zboczyć z trasy i zajrzeć do Szczyrzyca na miejscowe piwo z Marysi.
Poczytałem sobie o tym małym browarku i jak będę miał okazję to wyskoczę. Jeszcze nie próbowałem piwa z browaru restauracyjnego. Głównie poruszam się wśród piw niszowych z sieci, czassmi ktoś na targu sprzedaje swoje piwo. Zależy mi głównie na tym aby spożywac zdrowe produkty a tego dziadostwa z dużych browarów nie trawie i coś kiepsko się po nich czuje na drugi dzień, ale tak jest od czasów kiedy na polski rynek weszły wielkie koncerny i zaczęło się popędzanie.....
Poczytałem sobie o tym małym browarku i jak będę miał okazję to wyskoczę. Jeszcze nie próbowałem piwa z browaru restauracyjnego. Głównie poruszam się wśród piw niszowych z sieci, czassmi ktoś na targu sprzedaje swoje piwo. Zależy mi głównie na tym aby spożywac zdrowe produkty a tego dziadostwa z dużych browarów nie trawie i coś kiepsko się po nich czuje na drugi dzień, ale tak jest od czasów kiedy na polski rynek weszły wielkie koncerny i zaczęło się popędzanie.....
Macedonia delikatnie mówiąc nie jest piwnym rajem. Dwa duże browary warzą coś co dla mnie zaledwie przypomina piwa, chociaż w sumie mógłbym to powiedzieć o wielu innych miejscach na Bałkanach. Wybór piw w marketach bardzo ubogi. Dlatego działalność piwoteki jaka by nie była, jest warta...
Niestety tak późno zamieszczam informację, bo ogólnie nie organizuje tego spotkania. Na prośbę zamieszczam wpis. Spotkanie odbędzie się w Hauście pl. Pocztowy 9, Zielona Góra - od 17.00. Forma otwarta (poczęstunek także dla osób z zewnątrz)- do ostatniego piwa -...
W tej części południowej Słowacji, browarów jest jak na lekarstwo. W Rożnavie jest Kaltenecker i to w zasadzie wszystko. To taki nieco wykluczony obszar pod wieloma względami. Na przykład przez Gemerską Panicę wiedzie linia kolejowa i jest tam przystanek, ale od lat w żadnych mniejszych miejscowościach...
Dzień dobry,
zaczynam swoją przygodę z browarnictwem domowym. Początki jak najprostsze z brewkitu ? Kupiłem pszeniczny. Po wymieszaniu puch doprowadziłem do wrzenia chwilę pogotowałbym. Drożdże rozpuściłem w ostudzonym wrzątku do 20C po 30 min. dodałem do brzeczki o temp 25C. Aktualnie...
Kiedy zaczęła się agresja Rosji na Ukrainę, przeczytałem gdzieś że browar Pinta razem z browarem ReBrew, uwarzyli piwo - Hazy Discovery Kyiv.
Szkoda że to wszystko urodziło się w takich okolicznościach. Oczywiście przypomniałem sobie wizytę w tamtejszym browarku którą wspominam...
Comment