Góralskie piwo

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • vuzela
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2010.06
    • 8

Góralskie piwo

Czy posiadacie wiedzę na temat warzenia piwa przez naszych górali? Jakoś nie mogę natrafić na takie informację. Poza tym wybieram się w nasze Tatry i może poradzicie jakieś regionalne piwko - odwiedzam Zakopane.

Pozdrawiam
  • abernacka
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.12
    • 10861

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika vuzela Wyświetlenie odpowiedzi
    Czy posiadacie wiedzę na temat warzenia piwa przez naszych górali? (...)
    Zapewne jakiś góral jest piwowarem domowym. Wiedz tylko, że w naszym państwie wyrób piwa sposobem domowym a następnie sprzedaż jego jest nielegalna.
    Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• darekd
      🍺🍺🍺
      • 2003.02
      • 12557

Do kategorii polish pride mountain beer zaliczamy Tatrę oraz Harnasia.
      Nasi górale nie muszą nic warzyć, bo już są zwarzeni.
      Musisz sam sprawdzić co pije baca kiedy ma kaca

Comment

• ART
        mAD'MINd
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2001.02
        • 23926

Czy posiadacie wiedzę na temat warzenia piwa przez naszych górali? Jakoś nie mogę natrafić na takie informację. Poza tym wybieram się w nasze Tatry i może poradzicie jakieś regionalne piwko - odwiedzam Zakopane.

Pozdrawiam
        No cóż... Najbliższy browar regionalny dopiero w Grybowie, natomiast jadąc od Krakowa można zboczyć z trasy i zajrzeć do Szczyrzyca na miejscowe piwo z Marysi.
        - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
        - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
        - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• vuzela
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2010.06
          • 8

Poczytałem sobie o tym małym browarku i jak będę miał okazję to wyskoczę. Jeszcze nie próbowałem piwa z browaru restauracyjnego. Głównie poruszam się wśród piw niszowych z sieci, czassmi ktoś na targu sprzedaje swoje piwo. Zależy mi głównie na tym aby spożywac zdrowe produkty a tego dziadostwa z dużych browarów nie trawie i coś kiepsko się po nich czuje na drugi dzień, ale tak jest od czasów kiedy na polski rynek weszły wielkie koncerny i zaczęło się popędzanie.....

Comment

• Seta
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            • 2002.10
            • 6964

Poczytałem sobie o tym małym browarku i jak będę miał okazję to wyskoczę. Jeszcze nie próbowałem piwa z browaru restauracyjnego. Głównie poruszam się wśród piw niszowych z sieci, czassmi ktoś na targu sprzedaje swoje piwo. Zależy mi głównie na tym aby spożywac zdrowe produkty a tego dziadostwa z dużych browarów nie trawie i coś kiepsko się po nich czuje na drugi dzień, ale tak jest od czasów kiedy na polski rynek weszły wielkie koncerny i zaczęło się popędzanie.....
            Nie czytam więcej forum. Muszę wytrzeć ekran.
            Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.

Comment

• abernacka
              🥛🥛🥛🥛
              • 2003.12
              • 10861

(..)czassmi ktoś na targu sprzedaje swoje piwo.(...)
              Ciekawe gdzie taki targ się mieści
              Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• Pendragon
                🥛🥛🥛
                • 2006.03
                • 13952

Głównie poruszam się wśród piw niszowych z sieci
                Jakie to piwa i jaka sieć?

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• kangurpl
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2002.03
                  • 2660

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
                  Ciekawe gdzie taki targ się mieści
                  Nigdy nie byłeś na regionalnych jarmarkach?
                  W Szczecinie regularnie na regionalnych imprezach bywa stoisko browaru Koreb.
                  Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
                  "W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."

"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Comment

Przetwarzanie...
                  X