Nie bardzo pół na pół, bo ciemnego w ofercie nie mieli. Robią po prosto polotmave i już. Nie wiem skąd pomysł nazywania je rezanym. Może to jakaś lokalna gwara? A może użyli zapasów starego ciemnego, którego być może kiedyś warzyli? Biorąc pod uwagę kwaśność tych piw, to całkiem możliwe
Pogranicze niemiecko-czesko-polskie, wrzesień 2010
Collapse
X
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
-
-
Ostatnim browarem odwiedzonym tego dnia był dobrze znany wszystkim Novosad Harrachov. Piwo prawdę mówiąc smakowało przeciętnie, na szczęście jadło mieli zacne.
Klasyczny gulasz z knedlikami i na dokładkę smażony ser okazały się doskonałymi daniami .
Fotka z biesiady browar.bizowej odbywajacej się w Novosad Harrachov.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziCzy mam rozumieć, ze ten browar oferuje piwo řezané z Koničeka? Nie przypominało powiem ci szczerze.
Comment
-
-
Wracając ze zlotu odwiedziliśmy jedyny nasz piwny rodzynek na tych ziemiach, browar we Lwówku Śląskim. Wizualizacje browaru jak i samo piwo każdy zna. W mojej ocenie jest to najpiękniejszy browar na tych ziemiach. Warzy on smakowite piwo, które może z powodzeniem konkurować z produktami naszych sąsiadów. Liczę po cichu na to, że browar z czasem w prowadzi na rynek inne gatunki, które urozmaicą nasz mimo wszystko ubogi rynek.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dadek Wyświetlenie odpowiedzi(...) Na ile znam czeski to nie ma takiego słowa jak "ryzane".
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziFonetycznie to by było raczej "rzezane" (w uproszczeniu).
Comment
-
Comment