Pogranicze niemiecko-czesko-polskie, wrzesień 2010

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13952

Nie bardzo pół na pół, bo ciemnego w ofercie nie mieli. Robią po prosto polotmave i już. Nie wiem skąd pomysł nazywania je rezanym. Może to jakaś lokalna gwara? A może użyli zapasów starego ciemnego, którego być może kiedyś warzyli? Biorąc pod uwagę kwaśność tych piw, to całkiem możliwe

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• abernacka
      🥛🥛🥛🥛
      • 2003.12
      • 10861

Ostatnim browarem odwiedzonym tego dnia był dobrze znany wszystkim Novosad Harrachov. Piwo prawdę mówiąc smakowało przeciętnie, na szczęście jadło mieli zacne.
      Klasyczny gulasz z knedlikami i na dokładkę smażony ser okazały się doskonałymi daniami .

Fotka z biesiady browar.bizowej odbywajacej się w Novosad Harrachov.
      Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• dadek
        Major Piwnych Rewolucji
        🍺🍺
        • 2005.09
        • 4698

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
        Czy mam rozumieć, ze ten browar oferuje piwo řezané z Koničeka? Nie przypominało powiem ci szczerze.
        Nie! Jako że pomyłkowo podałeś nazwę ("ryzane" zamiast "řezané") to jako przykład przytoczyłem nazwę piwa Ryzák który jest warzony i sprzedawany w browarze Koniček. Na ile znam czeski to nie ma takiego słowa jak "ryzane".

Comment

• abernacka
          🥛🥛🥛🥛
          • 2003.12
          • 10861

Wracając ze zlotu odwiedziliśmy jedyny nasz piwny rodzynek na tych ziemiach, browar we Lwówku Śląskim. Wizualizacje browaru jak i samo piwo każdy zna. W mojej ocenie jest to najpiękniejszy browar na tych ziemiach. Warzy on smakowite piwo, które może z powodzeniem konkurować z produktami naszych sąsiadów. Liczę po cichu na to, że browar z czasem w prowadzi na rynek inne gatunki, które urozmaicą nasz mimo wszystko ubogi rynek.

Comment

• abernacka
            🥛🥛🥛🥛
            • 2003.12
            • 10861

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dadek Wyświetlenie odpowiedzi
            (...) Na ile znam czeski to nie ma takiego słowa jak "ryzane".
            Powiedz mi przyjacielu czy ja upieram się przy tej kwestii? Napisałem to słowo fonetycznie, Ot i co!

Comment

• żąleną
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2002.01
              • 13239

Fonetycznie to by było raczej "rzezane" (w uproszczeniu).

Comment

• abernacka
                🥛🥛🥛🥛
                • 2003.12
                • 10861

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedzi
                Fonetycznie to by było raczej "rzezane" (w uproszczeniu).
                Wybacz, ale nie mam już ochoty ciągnąć tego durnego zagadnienia.

Comment

Przetwarzanie...
                X