Idąc w ślady chemmobile, który stworzył mapę sklepów z piwem, postanowiłem stworzyć podobną mapę ale dotyczącą lokali w których można napić się ciekawego piwa beczkowego (w wyjątkowych sytuacjach także tych tylko butelkowych). Oczywiście mapa ta promuje tylko lokale, w których leje się piwa z małych i średnich lokali plus ewentualnie takie rodzynki jak żywiecki Porter itp. Jeżeli lokal oprócz np. Ciechana serwuje jakiegoś koncerniaka, to już łaskawie o tym drugim też wspominam Na mapie są też miejsca z piwami zagranicznymi. Wiedzę o lokalizacji ciekawych miejsc z beczkowym piwem czerpię z naszego forum a także z własnych obserwacji. Ograniczam się do wpisów z max. 2 lat (z kilkoma wyjątkami). Liczę na współpracę forumowiczów, w tym właścicieli pubów, w aktualizacji danych, jak np. godzin otwarcia.
Po cichu liczę, że taka mapka ułatwi wszystkim piwną turystykę, a może też chociaż minimalnie przyczyni się do powiększenia ciekawej bazy piwnej w naszym kraju
Taka mapa chodziła mi po głowie już od dawna. Także taka ze sklepami, ale tu ubiegł mnie kolega Jakub.
W tym momencie mapa obejmuję Polskę północną, tj. województwa: zachodniopomorskie, pomorskie, warmińsko-mazurskie, podlaskie, lubuskie, wielkopolskie, kujawsko-pomorskie, łódzkie i mazowieckie (bez Warszawy). Kolejne województwa dodawać będę w przeciągu najbliższych dni / tygodni.
Mapa dostępna jest pod adresem:
Po cichu liczę, że taka mapka ułatwi wszystkim piwną turystykę, a może też chociaż minimalnie przyczyni się do powiększenia ciekawej bazy piwnej w naszym kraju
Taka mapa chodziła mi po głowie już od dawna. Także taka ze sklepami, ale tu ubiegł mnie kolega Jakub.
W tym momencie mapa obejmuję Polskę północną, tj. województwa: zachodniopomorskie, pomorskie, warmińsko-mazurskie, podlaskie, lubuskie, wielkopolskie, kujawsko-pomorskie, łódzkie i mazowieckie (bez Warszawy). Kolejne województwa dodawać będę w przeciągu najbliższych dni / tygodni.
Mapa dostępna jest pod adresem:
Comment