Wrocławski Bunkier na pl. Strzegomskim jest zamknięty. Teren od strony wejścia do lokalu jest otoczony blaszanym płotem, jakby szykowała się tam jakaś przebudowa/budowa. Chyba potwierdza się plotka, że piwiarni już tam nie będzie
Mapa polskich piwiarni
Collapse
X
-
Kontynuując wrocławskie porządki proponuję jeszcze dodać w kategorii "niebieskiej" za lanego żywieckiego Portera Pub Małgosia, ul. Odrzańska 39/40, N 51,111182 E 17,030741.
Może jest to propozycja nieco na wyrost, bo ostatni wpis Jacksona o tej knajpie na naszym forum jest ponad 3-letni, to jednak inne portale informacyjno-lansiarsko-studenckie potwierdzają fakt obecności tegoż Portera tamże w ub. roku np.: http://www.qype.pl/place/490957-Pub-Malgosia-Wroclaw
Przy okazji może ktoś z Forumowiczów tam zajdzie i będziemy mieć 100% pewności.
Comment
-
-
Zatem usunąłem Bramę Oławską, w zmian pojawiła się Małgosia. Doszedł też Pub Żywiecki w Tychach, więc łączna liczba miejsc z piwem wzrosła do 445.
Pepek - dzięki za tak dokładne namiary, bardzo mi to ułatwiło sprawę. Okazuje się, że Targeo kłamie
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziIdąc w ślady chemmobile, który stworzył mapę sklepów z piwem, postanowiłem stworzyć podobną mapę ale dotyczącą lokali w których można napić się ciekawego piwa beczkowego (w wyjątkowych sytuacjach także tych tylko butelkowych)....Oczywiście mapa ta promuje tylko lokale, w których leje się piwa z małych i średnich lokali plus ewentualnie takie rodzynki jak żywiecki Porter itp. ......Po cichu liczę, że taka mapka ułatwi wszystkim piwną turystykę, a może też chociaż minimalnie przyczyni się do powiększenia ciekawej bazy piwnej w naszym kraju
Taka mapa chodziła mi po głowie już od dawna. Także taka ze sklepami, ale tu ubiegł mnie kolega Jakub.
W tym momencie mapa obejmuję Polskę północną, tj. województwa: zachodniopomorskie, pomorskie, warmińsko-mazurskie, podlaskie, lubuskie, wielkopolskie, kujawsko-pomorskie, łódzkie i mazowieckie (bez Warszawy). Kolejne województwa dodawać będę w przeciągu najbliższych dni / tygodni.
Mapa dostępna jest pod adresem:
http://maps.google.pl/maps/ms?ie=UTF...5b3f4a&t=h&z=7
Polska Południowa też jest już reprezentowana.
Kędzierzyn Koźle , parę uwag:
ad. lokalizacji Bar Patrycja w Kędzierzynie Koźlu to należy dodać , że polewający odbył kurs lania piwa w CZ i serwuje też Rezane - Litovel z Holbą z przepiękną warstwą przejściową. Sposób lania taki jak opisywany w poście Nalewanie po czesku )
ad. Bar Alabama zamkniety z przyczyn niezależnych od właściciela na czas nie określony ( sanepid?, sąsiedztwo?)
Nowa lokalizacja w Kędzierzynie Koźlu - Bar Gaspar przy ul. Królowej Jadwigi. Zaczął lać Litovela i Holbę. Informacja nie sprawdzona ale będzie weryfikowana w piątek 12 listopada
Pozdr
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chaynik Wyświetlenie odpowiedziNowa lokalizacja w Kędzierzynie Koźlu - Bar Gaspar przy ul. Królowej Jadwigi. Zaczął lać Litovela i Holbę. Informacja nie sprawdzona ale będzie weryfikowana w piątek 12 listopada
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziZatem usunąłem Bramę Oławską, w zmian pojawiła się Małgosia. Doszedł też Pub Żywiecki w Tychach, więc łączna liczba miejsc z piwem wzrosła do 445.
Pepek - dzięki za tak dokładne namiary, bardzo mi to ułatwiło sprawę. Okazuje się, że Targeo kłamie
Dlaczego osunąłeś Bramę Oławską? Czy aby nie pomyliłeś się i do likwidacji miał pójść Bunkier z pl. Strzegomskiego, który jak na dzień dzisiejszy chyba już zakończył swój byt?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pepek Wyświetlenie odpowiedziDlaczego osunąłeś Bramę Oławską? Czy aby nie pomyliłeś się i do likwidacji miał pójść Bunkier z pl. Strzegomskiego, który jak na dzień dzisiejszy chyba już zakończył swój byt?
Brama już wróciła, Bunkier zniknął.
Comment
-
-
Jest temat jest impreza
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziZałożysz o nim temat, to ja dodam na mapę
Comment
-
-
Dzisiaj nastąpiła mała aktualizacja. Lista punktów z piwem wzrosła do 453.
Z powodu braku miejsca (limit do 200 miejsc na stronę), opolskie zostało przeniesione na stronę 3.Last edited by Pendragon; 2010-12-02, 19:21.
Comment
-
-
Nowy lokal w Zielonej Górze - Belfast, ul.Artura Grottgera 23. Byłem w ubiegły weekend, piw jest do wyboru około miliona! Dostępne są, z tego co zapamiętałem komplety z: Fortuny, Czarnkowa, Ciechana, Sulimaru, Primatora, Svijan, Kormorana. Są Obołonie, Czernichowskie Białe, i dziesiątki innych. Wszystko z butelek, brak lanego. Jestem stosunkowo młodym człowiekiem, ale tylu piw do wyboru w lokalu nie widziałem jeszcze nigdy nigdzie w Polsce - Wrocław się chowa
Pozdrawiam!
[jeśli to złe miejsce na tego typu informacje, to z góry przepraszam, już zakładam temat o tym miejscu]Last edited by bulkowski; 2010-12-08, 14:31.„Piwo to dowód, że Bóg nas kocha i chce, byśmy byli szczęśliwi" – Benjamin Franklin
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bulkowski Wyświetlenie odpowiedzi
[jeśli to złe miejsce na tego typu informacje, to z góry przepraszam, już zakładam temat o tym miejscu]
A co do lokalu, to skoro tylko butelki, to raczej nie dodam na mapę. Dodałbym gdyby w całej ZG nie było nic z beczki wartego odnotowania. A tak to to miejsce bardziej pasuje do mapy sklepówLast edited by Pendragon; 2010-12-08, 14:34.
Comment
-
-
Ostatnia w tym roku aktualizacja. Na mapę naniosłem 4 lokale:
- Olsztyn > Stara Warszawska
- Białystok > Bierhalle
- Toruń > Krajina Piva (nieco awansem)
- Jawor > Victoria
Tym samym liczba lokali na mapie wynosi teraz 457.
Comment
-
-
Po dwóch miesiącach naszło mnie by zaktualizować mapę. Skutkiem czego przybyło 18 lokali, a 4 wyleciały, czyli suma suamrum w porównaniu z poprzednią wersją jest na mapie o 14 pubów więcej = 471.
Proszę o sprawdzenie, czy wstrzeliłem się ze znacznikami, zwłaszcza w przypadku Czeskiej Baszty.
Dodałem:
1. Rumia, Piwna Piwniczka
2. Białystok, Kawiarnia Castel
3. Białystok, Gospoda u Szwejka
4. Zielona Góra, 4 róże dla Lucienne
5. Warszawa, Bar Kominek
6. Warszawa, Czeska Baszta
7. Lublin, Bar Sezamek
8. Lublin, Pub Włoski
9-13. 5 pubów w Zakopanem
14. Kraków, Pub Podium
15. Knurów, Be Free
16. Katowice, Bar Galop
17. Bytom, Bar Zakątek
18. Sosnowiec, Old Central Pub
Wyrzuciłem:
1. Łódź, Brzdąc
2. Warszawa, Vinkiel
3. Katowice, Franc Josef
4. Wrocław, U Pepika
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziProszę o sprawdzenie, czy wstrzeliłem się ze znacznikami, zwłaszcza w przypadku Czeskiej Baszty.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse Wyświetlenie odpowiedziPrawie. Przesuń znacznik do kolejnej wieżycy w stronę zachodu i umieść go na północ, a nie na południe od 3 Maja (52.23454,21.033671).
Comment
-
Comment