Relacja Urszuli Mocek: Praga - szlakiem minibrowarów - komentarze

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 23952

    Relacja Urszuli Mocek: Praga - szlakiem minibrowarów - komentarze

    Urszula Mocek zerknęła do praskich minibrowarów.

    Zapraszam do lektury:



    A tutaj zapraszam do komentowania, dyskutowania, pytania...


    Jednocześnie chciałbym napomknąć, że jest to druga ze zgłoszonych na konkurs relacji

    Dla przypomnienia - do końca października br. można (było) nadsyłać swe relacje by wziąć udział w konkursie BrowarBizu i Brovarni - Relacja z (piwnej) podróży 2010:
    http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=88772
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

    Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍼🍼
    • 2002.07
    • 14999

    #2
    Dobrze, że sam na konkurs nie zgłosiłem wycieczki po praskich mikrobrowarach (myślałem o tym) - byłoby tego za dużo....

    Nie chcę oceniać merytorycznie ale ja bedąc w Pradze 3 dni, zwiedziłem wszystkie 9 działających browarów restauracyjnych oraz kilka historycznych, oczywiście poza wszelkimi zabytkami, które u mnie zawsze są na miejscu pierwszym i zostały zwiedzone wszystkie te, które chciałem.
    Do rzeczy, czy U Medvidku jest najmniejszym browarem? Nie wiem, dla mnie jeszcze mniejszym jest Prazsky most czy U Dvou Kocek.

    cyt: " odpaliliśmy GPS " (...) "Próbowaliśmy odszukać kilka miejsc z wydrukowanych adresów. Ale bez sukcesu."
    Rozumiem, że pozostałe browary też były szukane GPS-em?
    Bo jak można ich nie znaleźć skoro ma się adresy? Ja z papierową, klasyczną mapą znalazłem wszystkie, bez problemu. Nawet nie mając mapy można trafić do celu...

    Gdyby tytuł relacji nie był: "Praga - szlakiem minibrowarów" tylko inny, było by ok, ale w tym wypadku spodziewalem się w relacji co najmniej opisanych/odwiedzonych 50% istniejących tam mikrusów. Relacja mnie pozostawiła u mnie spory niedosyt
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

    Comment

    • docent
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2002.10
      • 5205

      #3
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi
      Do rzeczy, czy U Medvidku jest najmniejszym browarem? Nie wiem, dla mnie jeszcze mniejszym jest Prazsky most czy U Dvou Kocek.
      Jest najmniejszy, jego roczna wydajność to 300 hl.
      Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
      Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
      Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
      Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

      Comment

      • skitof
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼🍼
        • 2007.11
        • 2485

        #4
        Najciekawsze są zdjęcia. Tekst natomiast odpowiada charakterowi wycieczki: na szybko zobaczyć jak najwięcej. Na pewno zwiedzanie praskich minibrowarów było fascynujące, ale trochę tej fascynacji brak w samej relacji.

        Comment

        • żąleną
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2002.01
          • 13239

          #5
          Kończy się, zanim się zacznie. Dlaczego taka krótka ta relacja? Wygląda bardziej jak konspekt.

          Comment

          • purc
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2009.02
            • 650

            #6
            Tzw. object lesson /czyli lekcja poglądowa/ na temat jak NIE pisac relacji. Niczego sie nie dowiadujemy poza tym, że bohaterowie pojechali, byli i coś tam gdzieś wypili /ale co, jak to się nazywało, jak smakowało - nie dowiemy się, bo wszystko było w biegu, nikt nic nie pamięta - może to wina tej becherowkI??/. Ciekawe zdjęcia tylko pogłębiają niedosyt.

            Comment

            • pioterb4
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2006.05
              • 4322

              #7
              Przy jednym ciemniaku pojawił się opis: świeży i nieodleżakowany. Ciekawy jestem czym to się w smaku objawiało i jak to autorka felietonu wyczuła, ale nbiestety wszystkie informacje są bardzo hasłowe.

              Comment

              • anteks
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛
                • 2003.08
                • 10775

                #8
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedzi
                Przy jednym ciemniaku pojawił się opis: świeży i nieodleżakowany. Ciekawy jestem czym to się w smaku objawiało i jak to autorka felietonu wyczuła, ale nbiestety wszystkie informacje są bardzo hasłowe.
                Może autorka zna się na dobrym piwie
                Mniej książków więcej piwa

                Comment

                • gibu
                  Szeregowy Piwny Łykacz
                  • 2007.03
                  • 1

                  #9
                  Praskie browary

                  Witam!

                  Jak dla mnie to dobrze, że ten post Uli się pojawił, bo szybko dostałem informację o tym, że zaraz obok mojego hotelu jest własnie jeden z przyjemnych, przedstawionych przez nią mini-browarów.
                  I za to jestem wdzięczny - dobre piwko i dobra golonka

                  A jeśli ktoś ma pełniejszą listę mini-browarów w Pradze to bardzo proszę o zamieszczenie.

                  Pozdrawiam

                  Comment

                  • Promil03
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2007.10
                    • 2833

                    #10
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gibu Wyświetlenie odpowiedzi
                    Witam!

                    Jak dla mnie to dobrze, że ten post Uli się pojawił, bo szybko dostałem informację o tym, że zaraz obok mojego hotelu jest własnie jeden z przyjemnych, przedstawionych przez nią mini-browarów.
                    I za to jestem wdzięczny - dobre piwko i dobra golonka

                    A jeśli ktoś ma pełniejszą listę mini-browarów w Pradze to bardzo proszę o zamieszczenie.

                    Pozdrawiam
                    Może tutaj: http://pivni.info/pivovary/praha/

                    Comment

                    • darekd
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🍺🍺🍺
                      • 2003.02
                      • 12638

                      #11
                      Ten tekst Uli pokazuje, że do Pragi na nie da się wpaść tylko na weekend i pozwiedzać miasto i browary. Ale tekst jest dobrym przykładem na to, że to miasto nawet po entej wizycie odkrywa przed nami swoje piękno w tym/i nie tylko piwne

                      Comment

                      • becik
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🍼🍼
                        • 2002.07
                        • 14999

                        #12
                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedzi
                        Ten tekst Uli pokazuje, że do Pragi na nie da się wpaść tylko na weekend i pozwiedzać miasto i browary.
                        Uwierz mi, da się
                        Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

                        Comment

                        Przetwarzanie...
                        X