Będzie, ale póki co nie mam chwili wolnej.
Mapy Piwne - spis
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziBędzie, ale póki co nie mam chwili wolnej.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
A czego ci brakuje na mapie polskich browarów? O tę dbam regularnie.
Nie mam czasu na zagranicę. Ale nawet i tutaj coś robię, tyle że wg własnego powiedzmy "widzimisię".Last edited by Pendragon; 2018-08-07, 07:48.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
-
E-prezesie, melduję wykonanie zadania. Białorus została zaktualizowana.
Jedno pytanie - Staromiejski chyba wyprowadził się z Mińska?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziE-prezesie, melduję wykonanie zadania. Białorus została zaktualizowana.
Jedno pytanie - Staromiejski chyba wyprowadził się z Mińska?
Comment
-
-
No właśnie o to naniesienie się pytam.
Zatem są 2 browary należące do Вендинг Групп?
Wg tej strony https://catalog.pivo.by/brewery/st-pivovar w 2016 sprzęt przeniesiono z вул. Ціміразева 123/2 do wsi Королев Стан.Last edited by Pendragon; 2018-10-06, 08:16.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziNo właśnie o to naniesienie się pytam.
Zatem są 2 browary należące do Вендинг Групп?
Wg tej strony https://catalog.pivo.by/brewery/st-pivovar w 2016 sprzęt przeniesiono z вул. Ціміразева 123/2 do wsi Королев Стан.
Comment
-
-
A wiesz kiedy wrócili na stare śmieci?
Comment
-
-
Browar to nie kuchenka mikrofalowa czy zmywarka, którą można sobie ot tak przenosić. Nawet na Białorusi! Tam też są legalizacje i urzędowe zgody. Produkcja musiałaby być wyłączona na pewien okres czasu (m.in. tanki zwolnione). Co skutkowałoby przejściowym brakiem piwa.
Przeniesienie poza miasto było spowodowane tym, że graniczne możliwości browaru wg. dostawcy w tamtym miejscu zostały wyczerpane. Tym bardziej, że w szczytowym okresie grupa posiadała 6 lokali (jeden na pewno już nie istnieje) i przyjmowała jeszcze kontraktowców. Jeśli Abernacka widział fizycznie browar w starym miejscu to oznacza wg. mnie, że nie został w całości przeniesiony. Owszem kontraktowcy przenieśli się do nowo powstałych browarów, ale jest to nadal duża sieć lokali o sporym zejściu piwa. Ja bym trzymał na mapie oba browary do czasu wyjaśnienia sprawy.Last edited by e-prezes; 2018-10-06, 19:45.
Comment
-
-
Jak "jeśli"? I jak w starym miejscu.?
Fotki browaru opublikowałem na moim blogowym profilu na FB, pod koniec maja, gdy goscilem w tym czasie na Białorusi.
Comment
-
-
Ja tam nie byłem, więc fizycznie własnymi oczyma go nie widziałem. Odkąd się dowiedziałem, że przenieśli się poza miasto nawet tam nie jeździłem, by sprawdzić, czy jest - bo po co skoro Białorusini twierdzili, że się przeniósł.
Słowa "jeśli" używa się, gdy nie jest się czegoś pewnym, a ja akurat pewnym nie jestem, bo go nie widziałem. W czym problem?
Na czym opierasz przekonanie, zmierzające do pewności, że tego poza miastem nie ma. Może w ogóle nie istniało a historia o przeniesieniu była marketingowym chłytem mającym na celu zmylenie e-prezesa.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziA wiesz kiedy wrócili na stare śmieci?
Comment
-
Comment