Czas szybko płynie a w szczególności taki, który spędza się na piwnym szlaku. Nasz ostatni wyjazd mimo, że trwał dziewięć dni w naszej ocenie zbyt szybko się zakończył. Chwile spędzone w browarach w Luksemburgu, Belgii i Niemczech okazały się niezapomnianymi.
Pozwolicie, że przez najbliższe kilka tygodni będę pokrótce przedstawiał sylwetki browarów, które odwiedziliśmy.
Pierwszym browarem na naszej trasie był Wuppertaler Brauhaus z Wuppertal Barmen (Północna Westfalia).
Rozpoczął działalność w 1997 roku w budynku po dawnej pływalni. Warzą rocznie 4 tys. hekto. Na podstawową ich ofertę składa się Hell, Dunkel oraz Weizen plus sezonowo Bock w dwóch odmianach.
Zdjęcia browaru:
i piwa:
Ps. Szczegółowe opisy browarów i piw, pojawiać się będą sukcesywnie od jutra na moim blogu www.piwnyturysta.wordpress.com
Pozwolicie, że przez najbliższe kilka tygodni będę pokrótce przedstawiał sylwetki browarów, które odwiedziliśmy.
Pierwszym browarem na naszej trasie był Wuppertaler Brauhaus z Wuppertal Barmen (Północna Westfalia).
Rozpoczął działalność w 1997 roku w budynku po dawnej pływalni. Warzą rocznie 4 tys. hekto. Na podstawową ich ofertę składa się Hell, Dunkel oraz Weizen plus sezonowo Bock w dwóch odmianach.
Zdjęcia browaru:
i piwa:
Ps. Szczegółowe opisy browarów i piw, pojawiać się będą sukcesywnie od jutra na moim blogu www.piwnyturysta.wordpress.com
Comment