Browar restauracyjny Castel z Mainz-Kastel (Hesja). Warzy rocznie 1,5 tys. hekto.
Asortyment ogranicza się do trzech podstawowych gatunków (Hell, Dunkel, weizen) oraz do piw sezonowych Marzena, Maibocka i Bocka.
Browar restauracyjny Alte Feuerwache z Idstein (Hesja). Warzy 2 tys hekto. Oferta ogranicza się do dwóch podstawowych piw (Hell oraz Dunkel) oraz do piw rotacyjnych (Weizen, Marzen, Bock, Pils).
Browar restauracyjny Alt-Giessen z Gießen. Warzy od 1991 roku. Rocznie produkcja sięga 2 tys hekto. Oferuje Jasne, Ciemne, Pszeniczne oraz sezonowo marzena i koźlaka.
Ps. Od kilku dni ograniczam wklejanie zdjęć w galerii browar.bizowej. Obecnie zamierzam umieszczać w galerii tylko jedno, max dwa zdjęcia każdego browaru. Jeżeli kogoś interesuje problematyka jak jest przedstawiana na fotkach, zapraszam po więcej zdjęć i nie tylko na mój blog: http://piwnyturysta.wordpress.com/
Browar regionalny Schwalm Bräu z Treysa (Hesja), Warzy rocznie 10 tys hekto. Asortymnt składa się m.in. z trzech rodzajów pszenic (Jasne, Ciemne i filtrowane) i ciemngo piwa.
Browar regionalny Hütt Brauerei z Knallhütte (Hesja). Warzy rocznie 90 tys. hekto. Oferta browaru jest dość urozmaicona, od schwarzbiera, po przez jasną i ciemną pszenice, hell niefitrowany a kończąc na pilse.
Browar przemysłowy Martini Brauerei z Kassel (Hesja). Warzy rocznie 140 tys. hekto piwa. Oferta jak na przemysłówkę jest dość ciekawa. Trzy odcienie pszenic dodatkowo ciemne, jasne, jasne niepasteryzowane czy Pils mogą cieszyć, gorzej tylko ze smakiem tych piw.
Zwieńczeniem tej wycieczki była wizyta w browarze restauracyjnym Fuldabrücker Landbrauerei, działajacego w Dörnhagen (Hesja). Warzą 1 tys. hekto rocznie. W ofercie min. Hell, Dunkel oraz Weizen.
Comment