Raptem 70km za zachód i mamy dwa browary resturacyjne i kilka ciekawych piw beczkowych. A więc, po co jechać do Niechorza?
Piwo nad Bałtykiem
Collapse
X
-
-
Po prostu, jeśli ktoś by tam wylądował, to może ta informacja mu sie przydać.
Słyszałem, że niektórzy ludzie jeżdżą nad morze nie tylko z powodu piwa, ale również, żeby się poopalać, wykąpać w morzu itp. Dziwne, ale niech im będzie...Pijast Piwodziej :DComment
-
Comment
-
Przecież żartuję, ale rozumiem, że wybierając się nad morze i mając do wyboru Niechorze i 2 browarki restauracyjne po stronie niemieckiej, to - jeśli oprócz czynników urlopowych takich jak plaża itp - wziąć pod uwagę dostępność piwa, to bardziej opłaca się pojechać właśnie do tych browarów.
Wybrzeże bałtyckie jest tak piękne, że w wielu miejscach można znaleźć dobrą plażę i trochę spokoju, dlatego warto kierować się piwem.Pijast Piwodziej :DComment
-
Słusznie prawisz. Z polskich plaż polecam Darłówko. Czarnków, Krajan, Brok niefiltrowany a dla mniej wybrednych Bosman.Ostatnia zmiana dokonana przez abernacka; 2009-01-20, 16:48.Comment
-
No i rozmarzyłem sie o sezonie letnim...
Darłówko, Grzybowo, Dębki, polsko - niemieckie Świnoujście...
I piwo...Pijast Piwodziej :DComment
-
1-16 sierpnia 2009
Pustkowo (między Pobierowem i Trzęsaczem) - lane: Czarnków jasny i ciemny, Krajan Irlandzkie Mocne i Zielone. Sklepy: Czarnków jasny i ciemny.
Pobierowo - lane: Rohozec jasny (chyba 11) i ciemny.
Rewal - chyba obiły mi się o oczy lane z Czarnkowa i Krajana.
Po za tym wszędzie Bosman lany ("smakuje jak Ludwik" cyt. Małżonai butelkowy: Full, Specjal i Niepasteryzowany
Comment
-
Doczekaliśmy się kolejnego browaru na Bałtykiem.
W miejscowości Pruchten (Niemcy), w niedalekiej odległości od Świnoujścia, działa od niedawna mikrobrowar Störtebeker-Hof.
Ogromnie żałuję że brak wolnego czasu uniemożliwi mi wizytę w tym browarku jeszcze w tym roku.Comment
-
Po kilkunastomiesięcznym wyczekiwaniu, browar w zamku Mellenthin (20 km od Świnoujścia) został otwarty. Na dobry początek uwarzono 8000 tysięcy litrów Marzena.
Oficjalne otwarcie przewidziano na początek grudnia.
Comment
-
Ile tego piwa? 8 000 000 litrów?"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<Comment
-
Comment
-
Podczas tegorocznego pobytu w Pobierowie we wszystkich sklepach królowały same koncerniaki, a tylko w niektórych mozna było natrafić na Piwo Irlandzkie (Ciemne, Jasne) oraz Piwo Rewalskie (Jasne). Ceny Krajana od 4 do 5 zł, natomiast Rewalskie spotkałem tylko w jednym sklepie za 5 zł (okolice Ośrodka Wczasowego OPOLANIN).Ostatnia zmiana dokonana przez JanuszJG; 2015-06-30, 09:17.Comment