Gruzja, Armenia - Piwne Dylematy (VI.2011.)

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • abernacka
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.12
    • 10865

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maykel Wyświetlenie odpowiedzi
    (..)Póki co szukam jeszcze jak najtańszego biletu na samolot. Powodzenia panowie.
    Zerknij sobie, co oferuje AirBaltic. Wyloty z Gdańska i Warszawy z międzylądowaniem w Rydze. Latają i do Gruzji i do Armenii.

Ps. Panowie ale co z tym browarami. Ile w sumie ich działa i gdzie się one znajdują?
    Ostatnia zmiana dokonana przez abernacka; 2011-03-29, 17:33.
    Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• Pendragon
      🥛🥛🥛
      • 2006.03
      • 13959

A pliki .xls z tego adresu znasz?

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• becik
        🥛🥛🥛
        • 2002.07
        • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
        A pliki .xls z tego adresu znasz?
        http://beerlabels.narod.ru/

One są delikatnie mówiąc, mocno nieaktualne
        Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• Pendragon
          🥛🥛🥛
          • 2006.03
          • 13959

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi
          One są delikatnie mówiąc, mocno nieaktualne
          Znajdź świeższe...

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• becik
            🥛🥛🥛
            • 2002.07
            • 14999

Abernacka dostał ode mnie świeżyznę jaką dysponowałem
            Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• abernacka
              🥛🥛🥛🥛
              • 2003.12
              • 10865

Przed chwilą znalazłem stronę gruzińskiego państwowego urzędu gdzie wymieniono kilka czynnych browarów w tym kraju.
              Wspomniano o browarach w Kutaisi, Batumi, Senaki, Gori, Rustavi i Tibilisi.

Comment

• Maykel
                Kapral Kuflowy Chlupacz
                • 2010.01
                • 49

abernacka
                Dzięki za info. Patrzyłem już na tę linie, ostatnio (od marca) latają samoloty ukraińskie z Krakowa i można z przesiadką w Kijowie lecieć dalej na wschod. Wybieram się w środku sezonu i dlatego ceny nie są najnizsze. Może będzie jakaś promocja a jak nie to trudno i trzeba będzie zapłacić normalną cenę. Co do browarów tam to chyba nie pomogę, zapytam jeszcze znajomych, którzy byli w Gruzji w zeszłym roku (tyle, że chodzili po górach a nie po browarach), może coś będą wiedzieć.
                Pozdrawiam

Comment

• becik
                  🥛🥛🥛
                  • 2002.07
                  • 14999

ruszyłem dupsko, pościskałem znajomych ze wschodu i już są efekty

"MANTASHOFF" BEERHOUSE-RESTAURANT
                  Armenia, Yerevan, Mashtotsi Ave., Building 37

Comment

• maciek21pl
                    Szeregowy Piwny Łykacz
                    • 2009.10
                    • 9

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maykel Wyświetlenie odpowiedzi
                    abernacka
                    Dzięki za info. Patrzyłem już na tę linie, ostatnio (od marca) latają samoloty ukraińskie z Krakowa i można z przesiadką w Kijowie lecieć dalej na wschod. Wybieram się w środku sezonu i dlatego ceny nie są najnizsze. Może będzie jakaś promocja a jak nie to trudno i trzeba będzie zapłacić normalną cenę. Co do browarów tam to chyba nie pomogę, zapytam jeszcze znajomych, którzy byli w Gruzji w zeszłym roku (tyle, że chodzili po górach a nie po browarach), może coś będą wiedzieć.
                    Pozdrawiam
                    Z biletami spróbuj na stronie www.lot.com można trafić promocje ( tydzień temu znajomy kupił do Yerewania i powrót za 400 zł) . W AirBaltic jest dodatkowa opłata za bagaż i wtedy ceny są mniej atrakcyjne. Ja na dzień dzisiejszy bardziej jestem zainteresowany górami niż browarami -może znajomi mają wiedzę na temat Aragac i Kazbeka ? Przepraszam - wiem to nie forum turystyczne

Comment

• abernacka
                      🥛🥛🥛🥛
                      • 2003.12
                      • 10865

W tym wypadku opłata jest symboliczna.
                      Obliczyłem rejs do Tybilisi gdybym leciał Lotem. Wyszło, że musiałbym zapłacić 120% więcej niż teraz lecąc AirBalticiem.

Ps. Jeżeli ta linia spełni moje oczekiwania a region przypadnie mi do gustu, we wrześniu zaplanujemy wyjazd do Kazachstanu.
                      Ostatnia zmiana dokonana przez abernacka; 2011-03-31, 05:29.

Comment

• abernacka
                        🥛🥛🥛🥛
                        • 2003.12
                        • 10865

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi
                        ruszyłem dupsko, pościskałem znajomych ze wschodu i już są efekty
                        (...)
                        Ciśnij, ciśnij
                        Jak na razie oprócz browarów w Tibilisi, zamierzamy dowiedzić browar w Natakhtari, w Kutaisi, w Batumi, w Senaki, w Rustavi oraz w Ozurgeti.

Ps. Co z tym Gori, jedni twierdzą, że działa a inni że nie. Bądź tu mądry

Comment

• Maykel
                          Kapral Kuflowy Chlupacz
                          • 2010.01
                          • 49

OT
                          maciek21pl
                          Odpisuję teraz, bo byłem w weekend w górach. Na Kazbeka wychodzili w zeszłym roku będąc w Gruzji (sprzęt wypożyczyli na miejscu) a na Aragac mamy zamiar ruszyć w tym roku z Armeni. Z tego co wiem w zeszłym roku korzystali z map wydrukowanych z neta (stare mapy rosyjskie, ale podobno wystarczające do chodzenia po górach). W tym roku już mamy wydrukowane mapy dla części Armenii. Jakbyś miał pytania to pisz na priv, żeby nie zaśmiecać forum.

Comment

• abernacka
                            🥛🥛🥛🥛
                            • 2003.12
                            • 10865

Wszystkim za okazałą pomoc bardzo dziękuję.
                            Plan wycieczki został już stworzony.
                            Planujemy w Gruzji odwiedzić browary w: Tibilisi (dwa przemysłowe, dwa restauracyjne), Kutaisi, Batumi, Senaki, Gori oraz jak na to czas pozwoli browar w Rustavi.
                            W Armenii odwiedzimy browary w: Erewaniu (przemysłowy i restauracyjny) i w Abovian.

Comment

• abernacka
                              🥛🥛🥛🥛
                              • 2003.12
                              • 10865

Ha! Dobre wieści dla wszystkich, którzy będą mieli ochotę odwiedzić Erewań. Otóż, działa tam, w dzielnicy Bangladesh minibrowar Jager.
                              Ps. Do listy browarów, które odwiedze dopisałem dodatkowo browar w Ozurgeti (rozlew piwa tylko do beczek).
                              Ostatnia zmiana dokonana przez abernacka; 2011-05-09, 20:28.

Comment

• abernacka
                                🥛🥛🥛🥛
                                • 2003.12
                                • 10865

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
                                (...)
                                Planujemy w Gruzji odwiedzić browary w: Tibilisi (dwa przemysłowe, dwa restauracyjne), (...)
                                A jednak są trzy czynne browary restauracyjne w Tbilisi.

Comment

Przetwarzanie...
                                X