Aktualnie działające browary w Rosji

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • abernacka
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.12
    • 10862

Aktualnie działające browary w Rosji

Powoli, jak na razie w dalekiej fazie planowania, przymierzam się do odbycia dwóch/trzech wizyt gospodarskich po browarach działających w Rosji. Szczególną moją uwagę skupiłem na terenach wokół miast Nowosybirsk, Krasnojarsk, Omsk, Irkuck, Perm, Samara oraz Murmańsk i Archangielsk.

Same browary restauracyjne mnie nie interesują, więc mapa kol. Becika: http://maps.google.pl/maps/ms?hl=pl&...157.324219&z=3
    jest dla mnie mało przydatna. Mając w pamięci, jaka dezinformacja w sieci panuje, jeżeli dotyczy browarów w Gruzji i Armenii już zawczasu chciałbym się do tego dobrze przygotować.
    Liczę, po raz kolejny na waszą pomoc.
    Piwna turystyka według abernackiego
  • abernacka
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.12
    • 10862

Ejże, na prawdę nikt z was nie zna sprawdzonej strony www, gdzie zawarte są istotne dla mnie informacje?
    Ufunduje dobre piwo
    Ostatnia zmiana dokonana przez abernacka; 2011-05-26, 16:11.

Comment

• Pendragon
      🥛🥛🥛
      • 2006.03
      • 13956

Chyba lepszego (i świeższego) źródła niż znany ci plik excelowski, to nie ma...
      Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2011-05-26, 16:37.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Micho441
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2008.04
        • 812

Comment

• dryx
          † 1966-2017 Piwosz w Raju
          • 2002.04
          • 1735

na rosyjskim www.nubo.ru ( odpowiednik naszego browar.biz) z tego co pamiętam był spis browarów Rosji

Comment

• abernacka
            🥛🥛🥛🥛
            • 2003.12
            • 10862

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Micho441 Wyświetlenie odpowiedzi
            Dzięki, ale ta strona informacyjnie jest ograniczona.
            Zawiera tylko wybrane browary, które mają własne strony elektroniczne. Służy jedynie kolekcjonerom, którzy wysyłają prośby o gadżety, dla nikogo więcej.

Comment

• abernacka
              🥛🥛🥛🥛
              • 2003.12
              • 10862

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dryx Wyświetlenie odpowiedzi
              na rosyjskim www.nubo.ru ( odpowiednik naszego browar.biz) z tego co pamiętam był spis browarów Rosji
              No to jest to, czego poszukiwałem. Pozostaje jeszcze jedna kwestia. Czy informacje zawarte na tym serwisie są aktualne?
              Może ktoś z was zna kolekcjonerów z tamtych okolic.

Comment

• Pendragon
                🥛🥛🥛
                • 2006.03
                • 13956

No to się zapytam, gdzie tam jest spis browarów? bo jak na razi eto docieram tylko do kolekcji birofiliów.

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• abernacka
                  🥛🥛🥛🥛
                  • 2003.12
                  • 10862

Tutaj: http://www.nubo.ru/torg/pivzavod/index.html

Comment

• Pendragon
                    🥛🥛🥛
                    • 2006.03
                    • 13956

Ach tak, no to może podejmę się stworzenia mapy Wiem, że będzie mało dokądna, ale zawsze coś.

Comment

• abernacka
                      🥛🥛🥛🥛
                      • 2003.12
                      • 10862

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                      Ach tak, no to może podejmę się stworzenia mapy Wiem, że będzie mało dokądna, ale zawsze coś.
                      Po cichu liczę na to

Comment

• abernacka
                        🥛🥛🥛🥛
                        • 2003.12
                        • 10862

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dryx Wyświetlenie odpowiedzi
                        Pobieżnie przejrzałem portalową galerie, w której to kryją się prawdziwe perełki w postaci małych browarów, otwartych zbiorników fermentacyjnych czy nieznanych, ale jakże apetycznych piw.

Jadę
                        Ostatnia zmiana dokonana przez abernacka; 2011-05-26, 21:51.

Comment

• Pendragon
                          🥛🥛🥛
                          • 2006.03
                          • 13956

Już robię. Szybko idzie, bo i tak ulic się nie da wyszukać. Trzeba jednak zaznaczyć, że z tego co czytam, jest to lista ok 500 browarów, także tych już nie działających. Z drugiej strony chyba brakuje na niej tych najnowszych... No coż wyjdzie co wyjdzie, najwyżej potem z czasem będzie się aktualizować w miarę zgłębiania tematu.

Comment

• abernacka
                            🥛🥛🥛🥛
                            • 2003.12
                            • 10862

Согласно статистике на сегодняшний день в России около 250 крупных Пивоваренных заводов плюс 800 Мини-пивзаводов и Пивоварен.

To daje do myślenia

Ps. Pendragon tak zdaje sobie z tego sprawę. Np. Browar w Sovietcku jest już zamknięty.

Comment

• dryx
                              † 1966-2017 Piwosz w Raju
                              • 2002.04
                              • 1735

Ten portal to kopalnia wiedzy o rosyjskich browarach. Najlepiej jak byś przeglądał wszystkie od początku "Ящика пива", jest tego kilkaset pozycji. Są opisane browary lub piwa z konkretnych browarów. Swego czasu wszystkie przejrzałem i znalazłem interesujące mnie rzeczy.

Comment

Przetwarzanie...
                              X