Jestem przy granicy czeskiej, co kupic?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • krolewsky
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2011.01
    • 7

Jestem przy granicy czeskiej, co kupic?

Czesc,

Jestesm blisko czech i sie do nich wybieram. Mam pytanie - Co polecacie do kupienia z jasnych piw. Szukam jakis niekoncernowych, świezych, niepasteryzowanych, o niebanalnym smaku, alk bez znaczenia.
    Prosze o propozycje.
  • pioterb4
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2006.05
    • 4322

Spora część czeksich butelkowych jest pasteryzowana, niepasteryzowane kvasnicove są dostępne raczej z beczki. Wśród pilsów z przygraniczncyh browarów warto rozejrzeć się za Krakonosem 11% i 12%, Opatem Bitter, Svijanami 10%, 11% i 12%, Skalakiem 11% i 12%. Warto też zakupić coś innego anizeli jasny lager, szczególnie oferta nachodzkiego Primatora jest ciekawa (stout, wezien, EPA).

Comment

• piotry
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2005.08
      • 761

jestem z wrocławia i wszystkie tego typu rzeczy znajdują się u nas w sklepach ;/

jak jesteś obok granicy to w zasadzie dostaniesz tam to samo co w polsce. Wymienię tylko z obowiazku klika:
      skalak, svijany, poutnik, policka, rychtar, dobruska, primator, krakonos, kocour ...

napisz gdzie konkretnie jesteś to może naprowadze na jakis browar w pobliżu

pozdrawiam

Comment

• krolewsky
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2011.01
        • 7

jestem w lądku zdroj

Comment

• Pankracy
          Major Piwnych Rewolucji
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2007.10
          • 2797

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika krolewsky Wyświetlenie odpowiedzi
          jestem w lądku zdroj
          Nie ma takiego miasta. Jest Lądek-Zdrój.

Ale na poważnie.
          Tu jest mapka. Proponuje przestudiować:
          utworzenie: 2009-01-04 aktualizacja - podana na poszczególnych warstwach własność: Piwny Informator / Mapy Piwne (facebook) beershare - postaw autorowi piwo, albo dwa

Comment

• pioterb4
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2006.05
            • 4322

jak jesteś obok granicy to w zasadzie dostaniesz tam to samo co w polsce. Wymienię tylko z obowiazku klika:
            skalak, svijany, poutnik, policka, rychtar, dobruska, primator, krakonos, kocour ...
            Przepraszam, że odkopuję wątek ale przyszło mi do głowy jednoi pytanie: czy butelkowe piwa Kocoura są gdzieś dostępne w okolicach Nachodu, Broumova, Trutnova?

Comment

• Pendragon
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛
              • 2006.03
              • 13952

Sądzę, że nie myślę
              Ale w Hradcu Kralove w Pivonce jest.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• pioterb4
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2006.05
                • 4322

Byłem w Pivonce w lipcu i akurat nic z Kocoura nie było na stanie ale może akurat źle trafiłem. Tyle tego tam było, że z wrażenia zapomniałem zapytać jak często bywa. Dzięki za linka.

Comment

Przetwarzanie...
                X