Tak, poprawnie go masz
Piwna kartografia
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
www.pividky.cz - pół-literatura i interaktywna mapa browarów w Czechach i sąsedskich państwach (też w jędzyku Polskim)
-
-
Moja nowa mapa. Tym razem nietypowo - oprócz browarów są też knajpy i sklepy piwne.
Jest też mały słowniczek
WęgryLast edited by Pendragon; 2013-04-22, 12:24.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Jest też druga mapa, która długo nie mogła doczekać się ukończenia.
Sprawę przyspieszyła ukazanie Litwy przez funkcję StreetView. Nie wszędzie udało mi się namierzyć browarki. Proszę znawców tematu o wskazówki.
Mapa obejmuje aż 4 kraje:
Estonia - Łotwa - Litwa - Białoruś
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
W Wilnie brakuje browaru restauracyjnego "Belmontas", Belmonto g. 17.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak Wyświetlenie odpowiedziW Wilnie brakuje browaru restauracyjnego "Belmontas", Belmonto g. 17.
http://www.belmontas.lt/
Comment
-
-
Nie znalazłem go na liście z litewskimi koncesjami, zatem uznałem, że stracił ją z jakiegoś powodu. Chyba, że przegapiłem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziNie znalazłem go na liście z litewskimi koncesjami, zatem uznałem, że stracił ją z jakiegoś powodu. (...).
Niestety niektóre to tylko twory na papierze a niektóre mimo, że mają licencję nie warzą od lat.
Ps. Prawdę mówiąc nie wiem po co zdublowałeś moją mapę, jeżeli na niej znajdują się browary, które FAKTYCZNIE istnieją.
Comment
-
-
Gdyż ponieważ leżała u mnie odłogiem od grudnia 2010. Brakowało tylko 1/4 Litwy.
Atutem są też inne kraje.
Czyli co, Belmonto leje cudze piwa?Last edited by Pendragon; 2013-04-22, 13:22.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi(...)
Czyli co, Belmonto leje cudze piwa?
Ps.Trochę szkoda mi ludzi, którzy sugerując się twoja mapą, podjadą pod browar widmo.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziSkąd ten pomysł? Zapewne licencja kryje sie pod innym adresem.
Ps.Trochę szkoda mi ludzi, którzy sugerując się twoja mapą, podjadą pod browar widmo.
Belmonto - nie może tak być, że inny adres, bo adres produkcji jest w licencji też podawany.
Zatem wychodzi na to, że sprzedaje cudze piwo pod swoją marką. tak czy siak browaru tam nie ma. Co innego jeśli jest na spisie, a nie warzy. Tu jest sytuacja odwrotna. Lista jest świeża, w tym roku aktualizowana, więc.. ?
Comment
-
-
Belmonto warzy: http://tikrasalus.lt/2009/01/17/belmonto-alus/
A co do innych browarów, zapraszam na moją mapęLast edited by abernacka; 2013-04-22, 13:43.
Comment
-
-
Wpis z 2009. Ostatni komentarz z 2011.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziA co do innych browarów, zapraszam na moją mapę
No to teraz mi powiedz, co oznacza błękitny kolor na Belmonto - jako jedyny na mapie?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziNo to teraz mi powiedz, co oznacza błękitny kolor na Belmonto - jako jedyny na mapie?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziByłem na niej i w końcowej fazie korzystałem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziNic
W takim razie dlaczego na twoją mapie znajdują się browary np. nr 44, 27, 18?
Zamiast się czepiać, moglibyśmy wspólnymi siłami dopieścić nasze mapy. Jest Street View. Mamierzyłem sporo.Last edited by Pendragon; 2013-04-22, 14:39.
Comment
-
Comment