Ten jeden, wedle mojej wiedzy. Kiedy ostatni raz byłem, widziałem roboty w lokalu. Reszta znana mi jest z netu (link do ukraińskiego forum w poście). Na wiosnę zamierzam zwizytować, tym bardziej, że - jak widać - rewolucja określana jako inwazja ipa i witów-sritów dotarła też na Ukrainę. Z Łotwą będzie gorzej, ale może latem się uda opisać kilka piw albo browarów.
Piwna kartografia
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Tę stronę ukraińską znam i stosuję w praktyce - na jej podstawie jest mapa.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Ukraina i Łotwa jeszcze muszą troszkę poczekać, za to zaktualizowałem Estonię. Doszło tam aż 5 nowych browarów - 4 mikrusy i 1 restauracyjny w Tallinie.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak Wyświetlenie odpowiedziProstuję, prosząc o dodanie na mapę Estonia, Łotwa, Litwa, Białoruś nowych browarów na Łotwie. Trzy w Rydze (ALEHouse....
Comment
-
-
Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
Comment
-
-
Wczoraj dokończyłem aktualizowanie map niemieckich browarów.
Comment
-
-
Ukraina zaktualizowana. Doszło kilkanaście nowych browarów.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziW maju dostałem od becika listę browarów w Mińsku (...)
Salm w swoich materiałach podaje 4 browary na Białorusi: Gradskiy (16 hl warzelnia; 6400 hl rocznie; od 2007 r.), Beerbank/Jamaika 5:0 (10 hl; 3000 hl; od 2006 r.), Rakovsky (10 hl; 6000 hl; od 1997) w Mińsku oraz Ujut w Saligorsku (16 hl; 4000 hl; od 1993 r.). Zdaje się Kaspar miał kiedyś w Gomlu Becker, ale go zamknęli (nie ma na stronie i w BeerMe jest "closed". Kaspary podają jeden w Gomlu - Gobeck ul. Artyleryjska 8 A (10 hl; 2000 hl). W Mołodecznie Schulz Brewery w styczniu 2014 uruchamia przy ul. Malysheva 19 mikrobrowar 1 hl. Nowyj Neswiż w Mińsku jest najpewniej Brauhaus Flecks, bo tylko ten uruchomił się w 2013 (5 hl; 1000 hl).Last edited by e-prezes; 2014-01-28, 01:06.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak Wyświetlenie odpowiedziŁaski się dopraszam o uwzględnienie moich sugestii dotyczących Łotwy i Ukrainy.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi(...)Nowyj Neswiż w Mińsku jest najpewniej Brauhaus Flecks, bo tylko ten uruchomił się w 2013 (5 hl; 1000 hl).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziRestoran-Pivovarnya "BeerBank" - ul. Olschevskogo 10 (it's seems to be Sportbar Jamaica 5:0)
People to Taler.
Comment
-
-
Ciężko ogarnąć Białoruś.
Comment
-
Comment