Wątek o AutoMapie browarów został wydzielony do nowego tematu.
Piwna kartografia
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
-
-
Tak od wczoraj wgłębiam się w googlowe mapy (Maps i Earth) i widzę, że na podstawie takiego Google Earth można by stworzyć mapę z lokalizacjami różnych browarów. Oczywiście jeszcze nie wszystkie obszary są odpowiednio 'zdjęte', ale sporo część jest już mocno doszczegółowiona. Co koleżeństwo na to?MM961
4:-)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson Wyświetlenie odpowiedziTak od wczoraj wgłębiam się w googlowe mapy (Maps i Earth) i widzę, że na podstawie takiego Google Earth można by stworzyć mapę z lokalizacjami różnych browarów. Oczywiście jeszcze nie wszystkie obszary są odpowiednio 'zdjęte', ale sporo część jest już mocno doszczegółowiona. Co koleżeństwo na to?
Comment
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson Wyświetlenie odpowiedziJa umieściłem z 10 browarów na próbę ale nie kontynuowałem, bo odzew niewielki
Browary komercyjne w sumie można dość prosto odszukać, ale już naniesienie miejsc historycznych browarów, słodowni itp. na GE mogłoby być bardzo pomocne.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marco Wyświetlenie odpowiedziJAckson, a czy mógłbyś podać jakiś przykładowy browar który umieściłeś, najlepiej z krótką instrukcją jak go odnaleźć. Chętnie pobawię się w umieszczanie browarów w Google MapsMM961
4:-)
Comment
-
-
Wystarczy wejść na zumi.pl i wpisać "browar", bez podawania miejscowości i już macie "piwną" mapę polski. Można też ją aktualizować wpisując kolejne browary.
KLIKNIJ MNIELepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
------------------------------------------------------------------
Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!
Comment
-
-
Po kliknięciu na wybrany browar pokazuje się jego "wizytówka" zawierająca m.in plan miejscowości z lokalizacją w niej danego browaru. Plan ten można powiększać i pomniejszać, można też wyznaczyć sobie trasę dojazdu z dowolnego miejsca w Polsce do tegoż browaru.
Po co więc wyważać otwarte drzwi. Piwna Mapa Polski istnieje i jest dostępna w necie.Lepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
Comment
-
-
Przecież tam nie ma ponad połowy browarów! To jak można pisać, że istnieje piwna mapa!?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziPrzecież tam nie ma ponad połowy browarów! To jak można pisać, że istnieje piwna mapa!?Lepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziPrzecież tam nie ma ponad połowy browarów! To jak można pisać, że istnieje piwna mapa!?
Gorzej, że potem wyskakują takie perełki jak: Ręczna Myjnia Samochodowa Stary BrowarWszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.
Comment
-
-
Instalujemy Google Earth i ściagamy ten pliczek -> http://beerme.com/beerme.kmz
Pliczek wrzucamy gdzieś w folderze z programem. Powinno chyba automatycznie go wczytywać.
Od teraz mamy mapę z browarami z całego swiata. Nie wiem czy jest wszystko, ale jest tego multum
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziInstalujemy Google Earth i ściagamy ten pliczek -> http://beerme.com/beerme.kmz
Pliczek wrzucamy gdzieś w folderze z programem. Powinno chyba automatycznie go wczytywać.
Od teraz mamy mapę z browarami z całego swiata. Nie wiem czy jest wszystko, ale jest tego multumLepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzikiedyś będzie z automatu tworzona w dziale z browarami
Comment
-
-
Też bym chętnie zobaczył taką nowość w serwisie. Po informacji, że coś takiego jest tworzone, przerwałem prace nad własną wersją opartą o Google Earth.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
Comment