Przyjrzę się tej Słowacji, a tymczasem zaktualizowana Hesja
Piwna kartografia
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Last edited by Pendragon; 2011-10-03, 18:45.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
-
-
Słowacja zaktualizowana.
W Martinie browarek mieści się w której części hotelu - tej bliżej kortów, czy dalszej?
Czy któreś browarki powinni zostać przeniesione z "żółtych" do "błękitnych"?Last edited by Pendragon; 2011-10-04, 19:09.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziSłowacja zaktualizowana.
(...)
Nie wyświetlają mi się pinezki.
Comment
-
-
U mnie działają. Chemmobile też ma problem ze swoją mapą, podejrzewam że to Google znowu coś miesza i są kłopoty na niektórych konfiguracjach systemowych.
Marcinie - sprawdź czy mapa działa gdy jesteś wylogowany z Google Maps.Last edited by Pendragon; 2011-10-05, 09:45.
Comment
-
-
Dzisiaj doszły aktualizacje Turyngi oraz Szlezwiku-Holsztynu.Last edited by Pendragon; 2011-10-05, 21:48.
Comment
-
-
Mapa Czech doczekała się dość dużej aktualizacji, zaszło tam też kilka zmian:
- ponumerowanie browarów
- przeszeregowania w kategoriach (średnie to teraz te, które warzą od 20 tys. do 500 tys. hl)
- bardziej rozbudowane opisy - godziny otwarcia, asortyment (tych mniejszych)
- zaznaczenie browarów z własnym noclegiem (kropka) - jeszcze porównam to z listą na forum
W przyszłości dodam jeszcze linki do tematów na forum (dotyczy minibrowarów).
PS - no i mamy kolejny, 158 browarek...Last edited by Pendragon; 2011-10-16, 22:41.
Comment
-
-
Zastanawiam się czy ten browarek w Hostivicach (numer 090) działa?
Ich strona wciąż nic nie wspomina o własnym piwie, na spisach go nie widzę, na forum tematu nie ma, a przynajmniej wyszukiwarka tego nie znajduje. Właściwie to nie pamiętam skąd go ja wziąłem.
Comment
-
-
Według mnie to pomyłka wynikająca z tego, że Hostivice to miejscowość w której właściwie mieści się browarek Chýně. Administracyjnie Pivovarský dvůr jest właśnie przypisany do tej miejscowości, a Chýně to tylko część Hostivic. Czeskie miejscowe, jak się wydaje dobrze poinformowane źródła, też nie wiedzą nic o nowym browarze w tej okolicy.
Comment
-
-
Tylko czemu ulokowałem to w tej właśnie knajpie? Może za dużo desitek wypiłem tego dnia
No nic, przy następnej aktualizacji usunę.
Comment
-
-
Już wiem!
Artykuł, który pod koniec zeszłego roku wynalazł docent (temat "Więcej browarów w Czechach").
A więc było coś na rzeczy, ale chyba jeszcze nie wystartowało.Last edited by Pendragon; 2011-10-17, 14:09.
Comment
-
-
Tak właśnie musi być, no bo po co by o nim wspominali? To nie był w końcu artykuł o piwowarach domowych.
Comment
-
-
1. Na mapie Brandenburgii zła strona Lido Senftenberg - http://www.hotel-leonwood.de/restaurant.html
2. Browar w Neuzelle warzy ok. 30 tyś hekto, więc niebiesko, a nie błękitnie.Lotna ekspozytura browaru
Też Was kocham.
Comment
-
-
Pendragonie - mała adnotacja do mapy berlińskich browarów:
na mapie znajdują się 3 filie
Lindenbräu [filia Linden-Hopfinger]
Berlin, Bellevuestraße 1, linden-hopfinger-braeu.de czynne: ndz-czw: 11-1:30, pt-sob: 11-2:30
Hopfingerbräu [filia Linden-Hopfinger]
Berlin, Europaplatz 1, linden-hopfinger-braeu.de czynne: 1.04-30.09 > codz. 9-22:30 1.10-31.03 > codz. 11-22:30
Hopfingerbräu im Palais [filia Linden-Hopfinger]
Berlin, Ebertstraße 24, www.linden-hopfinger-braeu.de czynne: codz. 11-24
Ta sieć warzy tylko jedno piwo Weizena i robią to w Sonycenter na Bellevuestraße 1 (przy Potsdamer Platz). W pozostałych knajpach na dworcu (Europaplatz) i przy bramie brandenburskiej (Ebertstr.) mażna się napić piwa robionego w Sonycenter oraz piw z Hofbräuhaus Traunstein. Wyrzuciłbym z mapy te dwie knajpy które minibrowarami nie są bo informacje na mapie wprowadzają w błąd.
Druga sprawa:
Browarek BrewBaker przeniósł się na Arminiusstr. 2-4
10551 Berlin
Proszę o zmiany i pozdrawiamLP
Comment
-
-
OK, dzięki za info. Powoli aktualizuję mapy niemieckie, więc i na Berlin przyjdzie wkrótce czas.
Comment
-
Comment