Brakuje browaru w Szczytnie. http://warmia-browarnictwo.pl/browar...szczytnie.html
Piwna kartografia
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Faktycznie, gdzieś umknął.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Dla moich własnych celów podaję spis map z browarami niemieckimi:
Niemcy wschodnie
Niemcy północne
Niemcy centralne
Niemcy - Nadrenia Westfalia
Niemcy - Badenia Wirtembergia
Niemcy - Bawaria (bez Frankonii)
Niemcy - Bawaria (Dolna i Środkowa Frankonia)
Niemcy - Bawaria (Górna Frankonia)
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Archiwum piwne
Poznaj
http://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
Historię piwowarstwa w Brzegu i okolicachhttp://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
Już dostępne! "Browary akcyjne Wrocławia"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piwowar Wyświetlenie odpowiedziJa akurat znalazłem taką stronę, na której są zaznaczone wszystkie browary Niemiec. Jaka jest aktualność jeszcze nie sprawdziłem.
https://www.mapsblog.de/spezielle-on...t-deutschland/
Pytam się gdzie jest reszta z ~1340.
Comment
-
-
Reszta u mnie
Chciałbym mieć takie mapy, na których są wszystkie browary, gdzie nie ma podziału po 200 punktów. Trochę szukałem jak to zrobić, ale za dużo z tym zachodu. Musi wystarczyć rozwiązanie googlowskie. No chyba, że ktoś ma dla mnie lepszą propozycję? Jesli tak, to czekamLast edited by Pendragon; 2013-03-17, 13:50.
Comment
-
-
Mapa polskich browarów przeszła mały retusz, jest teraz bardziej czytelna - dzięki połączeniu wszystkich browarów planowanych w danym województwie w jednym punkcie. Gdy plany staną się konkretne, wówczas będę je zamieniać w indywidualną zieloną łezkę.
Zacząłem też stosować inne, moim zdaniem bardziej intuicyjne, kolorowanie - browary restauracyjne są teraz na biało, a potem wraz z wzrostem produkcji kolory nabierają mocy - żółty, pomarańczowy, czerwony, niebieski. Taki schemat będzie teraz obowiązywać, z czasem wprowadzę go na wszystkie mapy.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedziJedna szybka uwaga: Ursa Maior jest chyba mocno niedokładnie zaznaczona...?
Póki nie poznam dokładnej lokalizacji.
Comment
-
-
browar miejski bielsko-biała
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziGeneralnie wszystkie zielone przy których nie ma konkretnego adresu są niedokładne.
Póki nie poznam dokładnej lokalizacji.
mam pytanie, dlaczego w twojej mapie nie ma Browaru Miejskego w Bielsko-Białej (http://www.browarmiejski.pl/)? Byłem tam a browar jest aktywny (a piwo bardzo dobre i dla Czecha).
Pozdrawiam,
Kryštofwww.pividky.cz - pół-literatura i interaktywna mapa browarów w Czechach i sąsedskich państwach (też w jędzyku Polskim)
Comment
-
-
Faktycznie! Nie wiem jak to się stało. Kiedyś był. Pewnie się mi usunął przez pomyłkę podczas porządkowania mapy. Dzięki za czujność! Zaraz będzie z powrotemLast edited by Pendragon; 2013-03-29, 10:01.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziFaktycznie! Nie wiem jak to się stało. Kiedyś był. Pewnie się mi usunął przez pomyłkę podczas porządkowania mapy. Dzięki za czujność! Zaraz będzie z powrotemwww.pividky.cz - pół-literatura i interaktywna mapa browarów w Czechach i sąsedskich państwach (też w jędzyku Polskim)
Comment
-
-
Ten rok zapowiada się naprawdę rewolucyjnie. Planowanych jest prawie 30, zatem około 20 powinno się otworzyć. Myślę, że na 100% otworzy się minimum 15, a jak dobrze pójdzie to i ponad 20. Was nigdy nie dogonimy, ale jest coraz lepiej jeśli chodzi o ilość. Nie zawsze idzie to jednak w parze z jakością
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziTen rok zapowiada się naprawdę rewolucyjnie. Planowanych jest prawie 30, zatem około 20 powinno się otworzyć. Myślę, że na 100% otworzy się minimum 15, a jak dobrze pójdzie to i ponad 20. Was nigdy nie dogonimy, ale jest coraz lepiej jeśli chodzi o ilość. Nie zawsze idzie to jednak w parze z jakościąwww.pividky.cz - pół-literatura i interaktywna mapa browarów w Czechach i sąsedskich państwach (też w jędzyku Polskim)
Comment
-
-
Dzięki. Naniosłem na mapę. Nie wiem czy w dobrym miejscu, ale tak mi pokazało na mapy.cz
Comment
-
Comment