Piwna kartografia

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dino19_87
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2006.12
    • 61

Brakuje browaru w Szczytnie. http://warmia-browarnictwo.pl/browar...szczytnie.html
    Sędzia PSPD/BJCP. Prezes W-M OT PSPD. Browar Jaroty (domowy). Organizator Warmińskiego KPD. Główny piwowar Browar Warmia.

Comment

• Pendragon
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2006.03
      • 13952

Faktycznie, gdzieś umknął.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Pendragon
        🥛🥛🥛
        • 2006.03
        • 13952

Dla moich własnych celów podaję spis map z browarami niemieckimi:

Niemcy wschodnie

Niemcy północne

Niemcy centralne

Niemcy - Nadrenia Westfalia

Niemcy - Badenia Wirtembergia

Niemcy - Bawaria (bez Frankonii)

Niemcy - Bawaria (Dolna i Środkowa Frankonia)

Niemcy - Bawaria (Górna Frankonia)

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Piwowar
          Major Piwnych Rewolucji
          🥛🥛🥛🥛
          • 2001.05
          • 2556

Ja akurat znalazłem taką stronę, na której są zaznaczone wszystkie browary Niemiec. Jaka jest aktualność jeszcze nie sprawdziłem.

Eine Übersicht über interaktive Online-Karten mit der Liste der deutschen, bayerischen und weltweiten Biersorten.
          Archiwum piwne

Poznaj
          http://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
          Historię piwowarstwa w Brzegu i okolicachhttp://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
          Już dostępne! "Browary akcyjne Wrocławia"

Comment

• abernacka
            🥛🥛🥛🥛
            • 2003.12
            • 10861

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piwowar Wyświetlenie odpowiedzi
            Ja akurat znalazłem taką stronę, na której są zaznaczone wszystkie browary Niemiec. Jaka jest aktualność jeszcze nie sprawdziłem.

https://www.mapsblog.de/spezielle-on...t-deutschland/
            Z daleka od tej mapy. Na tej mapie jest naniesionych raptem 1000 browarów.
            Pytam się gdzie jest reszta z ~1340.
            Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• Pendragon
              🥛🥛🥛
              • 2006.03
              • 13952

Reszta u mnie
              Chciałbym mieć takie mapy, na których są wszystkie browary, gdzie nie ma podziału po 200 punktów. Trochę szukałem jak to zrobić, ale za dużo z tym zachodu. Musi wystarczyć rozwiązanie googlowskie. No chyba, że ktoś ma dla mnie lepszą propozycję? Jesli tak, to czekam
              Last edited by Pendragon; 2013-03-17, 13:50.

Comment

• Pendragon
                🥛🥛🥛
                • 2006.03
                • 13952

Mapa polskich browarów przeszła mały retusz, jest teraz bardziej czytelna - dzięki połączeniu wszystkich browarów planowanych w danym województwie w jednym punkcie. Gdy plany staną się konkretne, wówczas będę je zamieniać w indywidualną zieloną łezkę.

Zacząłem też stosować inne, moim zdaniem bardziej intuicyjne, kolorowanie - browary restauracyjne są teraz na biało, a potem wraz z wzrostem produkcji kolory nabierają mocy - żółty, pomarańczowy, czerwony, niebieski. Taki schemat będzie teraz obowiązywać, z czasem wprowadzę go na wszystkie mapy.

Comment

• Pancernik
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2005.09
                  • 9789

Mapa jest śliczna, po raz kolejny chylę czoło, zwłaszcza, że zaczynam planować jakieś letnie rajzy po Polsce . Jedna szybka uwaga: Ursa Maior jest chyba mocno niedokładnie zaznaczona...?

Comment

• Pendragon
                    🥛🥛🥛
                    • 2006.03
                    • 13952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedzi
                    Jedna szybka uwaga: Ursa Maior jest chyba mocno niedokładnie zaznaczona...?
                    Generalnie wszystkie zielone przy których nie ma konkretnego adresu są niedokładne.
                    Póki nie poznam dokładnej lokalizacji.

Comment

• Krystof
                      Szeregowy Piwny Łykacz
                      • 2012.06
                      • 6

browar miejski bielsko-biała

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                      Generalnie wszystkie zielone przy których nie ma konkretnego adresu są niedokładne.
                      Póki nie poznam dokładnej lokalizacji.
                      Cześć Pendragonie,
                      mam pytanie, dlaczego w twojej mapie nie ma Browaru Miejskego w Bielsko-Białej (http://www.browarmiejski.pl/)? Byłem tam a browar jest aktywny (a piwo bardzo dobre i dla Czecha).

Pozdrawiam,
                      Kryštof
                      www.pividky.cz - pół-literatura i interaktywna mapa browarów w Czechach i sąsedskich państwach (też w jędzyku Polskim)

Comment

• Pendragon
                        🥛🥛🥛
                        • 2006.03
                        • 13952

Faktycznie! Nie wiem jak to się stało. Kiedyś był. Pewnie się mi usunął przez pomyłkę podczas porządkowania mapy. Dzięki za czujność! Zaraz będzie z powrotem
                        Last edited by Pendragon; 2013-03-29, 10:01.

Comment

• Krystof
                          Szeregowy Piwny Łykacz
                          • 2012.06
                          • 6

Faktycznie! Nie wiem jak to się stało. Kiedyś był. Pewnie się mi usunął przez pomyłkę podczas porządkowania mapy. Dzięki za czujność! Zaraz będzie z powrotem
                          W listopadu, było czerwone a czarne piwo, dla mnie najlepsze piwa, co piłem w Polsce. Jeszcze jedno pytanie - dla Twojej mapy to wygląda, że w tym roku powstaje w Polsce więcej niż 20 nowych browarów. Czy myślisz, że naprawdę będzie tak? To już była by mała piwna rewolucja, prawie jak w Czechach
                          www.pividky.cz - pół-literatura i interaktywna mapa browarów w Czechach i sąsedskich państwach (też w jędzyku Polskim)

Comment

• Pendragon
                            🥛🥛🥛
                            • 2006.03
                            • 13952

Ten rok zapowiada się naprawdę rewolucyjnie. Planowanych jest prawie 30, zatem około 20 powinno się otworzyć. Myślę, że na 100% otworzy się minimum 15, a jak dobrze pójdzie to i ponad 20. Was nigdy nie dogonimy, ale jest coraz lepiej jeśli chodzi o ilość. Nie zawsze idzie to jednak w parze z jakością

Comment

• Krystof
                              Szeregowy Piwny Łykacz
                              • 2012.06
                              • 6

Ten rok zapowiada się naprawdę rewolucyjnie. Planowanych jest prawie 30, zatem około 20 powinno się otworzyć. Myślę, że na 100% otworzy się minimum 15, a jak dobrze pójdzie to i ponad 20. Was nigdy nie dogonimy, ale jest coraz lepiej jeśli chodzi o ilość. Nie zawsze idzie to jednak w parze z jakością
                              Więc będę ciakawy, ile ich powstanie a z jaką jakością Też popatrziłem Twojej mapę Czeskich browarów, a kiedy już raz poprawuję, dokładny adres browaru U Dyje jest "Sedlešovice 95, 671 81 Nový Šaldorf-Sedlešovice".

Comment

• Pendragon
                                🥛🥛🥛
                                • 2006.03
                                • 13952

Dzięki. Naniosłem na mapę. Nie wiem czy w dobrym miejscu, ale tak mi pokazało na mapy.cz

Comment

Przetwarzanie...
                                X