Piwna kartografia
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
-
Nono, tylko się mi tu nie obrażaj. Opisałeś tylko kilkanaście browarów na blogu. Mapę robiłeś w 2009, nie wiem kiedy ją aktualizowałeś, nie wyświetla mi się to. Zakładałem, że przed ostatnim wyjazdem. Dynamiczny rynek, od tego czasu się sporo pozmieniało. Ja mam swoje dane, z których wyciągam wnioski. Ty masz osobiste doświadczenie. Zróbmy z tego użytek, zamiast drążyć tę rozmowę w niebezpiecznym kierunku
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Comment
-
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Piwowar zachorował na gruźlicę. Browar stoi od kilku lat.Comment
-
No to przybyło czerwonych krzyżyków.
Poza tym dostałem newsa, że Lokio bravoras (dawniej Brauer) miał problemy finansowe i prawdopodobnie padł.Last edited by Pendragon; 2013-04-22, 17:28.
-
A i jeszcze jedna rzez, ze strony tikras alus;
Czy to nie jest kolejny minibrowar, reklamowany jako Wilno, ale zdecydowanie kawałek od, pod Moletami?Comment
-
A i jeszcze jedna rzez, ze strony tikras alus;
Czy to nie jest kolejny minibrowar, reklamowany jako Wilno, ale zdecydowanie kawałek od, pod Moletami?
Alų ir girą kol kas veža iš savojo bravoro — iš PalangosLast edited by abernacka; 2013-04-29, 14:28.Comment
-
Mapa Ukrainy została zaktualizowana. Doszło tam sporo nowych browarów. Oczywiście głównie restauracyjnych. Kijów jest istną potęgą pod tym względem. Kilka browarów zakończyło swoją działalność, inne wznowiły produkcję piwa. Tak więc sporo się tam dzieje.
Czekam na uwagi.
-
Te dwa pojawiły się w maju jako nowo otwarte (a nie tylko zapowiadane), zatem powinny już działać na całego.
-
W Samborze warzą co najmniej od grudnia 2012. O drugim nic nie wiem.
Comment