Ja sobie zrobiłem sam taką podręczną mape na bazie samochodowej mapy polski. Zaznaczyłem istniejące i nieistniejące po 45 roku. Bardzo przydatna w trasie.
Piwna kartografia
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika celt_birofil.
Po wcześniej wydanej mapie "Pivovary Česke Republiky",2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
Comment
-
-
kiedyś będzie z automatu tworzona w dziale z browarami- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
... w technologii GPS i dostępna poprzez WAP.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jwojtynskiA może zrobić taką mapkę jak powyższa, z zaznaczonymi miejscowościami w których funkcjonują browary? Ja byłbym gotów podjąć się takiego wysiłku, tylko czy jest zapotrzebowanie?Last edited by Shlangbaum; 2005-12-22, 15:36.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jwojtynskiA może zrobić taką mapkę jak powyższa, z zaznaczonymi miejscowościami w których funkcjonują browary? Ja byłbym gotów podjąć się takiego wysiłku, tylko czy jest zapotrzebowanie?
Na pewno zyskasz sobie wdzięczność paru osób.
Jak się będziesz pytał to zaraz zacznie się bicie piany i nic z tego nie wyniknieŚwiat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
"W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."
"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Comment
-
-
A co z prawami autorskimi twórcy mapy ?
Chodzi mi o wydawcę/twórcę mapy na którą zostaną później zaznaczone browary.pozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej
Comment
-
-
http://img367.imageshack.us/img367/6...apolbiz6uh.jpg - na próbę wprowadziłem część informacji, co sądzicie?
Comment
-
-
Już jest mało czytelne, czerwona czcionka powinna być grubsza. Ale jak wrzucisz wszystkie, to obawiam się, że mapa będzie nie do rozczytania. Gdyby dało się ją powiększać, wtedy to ma sens, w takiej skali należałoby zrezygnować z części tła i zaznaczyć same miejscowości, bez nazw browarów.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzych15Jeżeli dobrze sobie przypominam to w przewodniku Pascala była taka mapka na wewnętrznej stronie okładki.
Ale tamta mapka była niedokładna. Zabrakło takich browarów jak: Grudziądz, Żnin, EDI. Od tamtego czasu powstały również i nowe np. Racibórz niestety także część z nich zakończyła swoją działalność m.in. Stanley. Tak wiec wg mnie jest potrzeba, aby powstała taka mapa zaktualizowana.
Comment
-
Comment