Turystyka - "muzea piwne"

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Related Topics

Collapse

• heckler
    Czechy, Tábor, Žižkovo nám. 5, Pivovar Pod Besedou
    heckler
    Tabor założony został przez króla Czech Przemysła Otokara II na początku XIII wieku i nazywał się wtedy Hradiste. Przez lata właściciele kamienic zbudowali pod miastem spore, alternatywne miasteczko. Mnóstwo połączonych ze sobą korytarzy możemy dziś przemierzać z przewodnikiem i jest...
    2019-01-20, 13:18
  • Serokomlak
    Islandia, Siglufjörður, Vetrarbraut 8-10, Segull 67 Brewery
    Serokomlak
    Siglufjörður - miast(eczk)o (niespełna 1,2 tys. mieszkańców) - najbardziej wysunięte na północ w Islandii, na półwyspie Tröllaskagi, na brzegu fiordu o tej samej nazwie, który łączy się z Oceanem Arktycznym. Siglufjörður otaczają szczyty górskie sięgające 900–950 m n.p.m.
    ...
    2024-10-06, 01:35
  • heckler
    Czechy, Dětenice, Dětenice 9, Zámecký pivovar
    heckler
    Po środku małego miasteczka Detenice stoi ładnie odrestaurowany barokowy zamek.
    Ja w skrócie napiszę, że w latach 1948-98 zamek był własnością państwa, które założyło tutaj akademik. Budynek zamku przeszedł ostatnio gruntowną rekonstrukcję, a publiczność może zobaczyć 14...
    2018-06-06, 08:24
  • zasada
    2023.06.18, Szreniawa k.Poznania, XII Szreniawski Festiwal Piwa: Piwo z kulturą
    zasada
    18 czerwca 2023 r. w godzinach od 11.00 do 18.00 na terenie Muzeum Narodowe Rolnictwa i Przemysłu Rolno-Spożywczego w Szreniawie (ul. Dworcowa 5, 62-052 Komorniki) odbędzie się XII Szreniawski Festiwal Piwa: Piwo z kulturą.

W programie m.in.:
    – ciekawostki piwne;
    –...
    2023-06-13, 18:24
  • P1910
    Porcelanki WH SS - identyfikacja
    P1910
    Cześć,

Trafiłem (w internecie) na takie porcelanowe korki do butelek z logotypami różnych formacji militarnych i paramilitarnych III Rzeszy. Nie wiem co mogło być w tych butelkach, pewnie od wody po piwo czy wódkę. I moje pytania:

1. Czy takie porcelanki występowały...
    2024-12-26, 23:27
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...