Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika krzychal1
Wyświetlenie odpowiedzi
Utrata koncesji na sprzedaż alkoholu - sklep i hurtownia
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wrojtek Wyświetlenie odpowiedziW tym przypadku koncesję mogą również stracić hurtownie, które sprzedawały piwo temu sklepowi.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziA to czemu? Wiem, że podpisując umowę z hurtownią/browarem trzeba wykazać się między innym koncesją, ale chcesz powiedzieć, że taka hurtowania ma obowiązek ciągłej kontroli terminu ważności koncesji sklepu z którym współpracuje?
Natomiast... mogę się jednak mylić co do samej utraty zezwolenia hurtowni ponieważ koncesja sklepu mogła być cofnięta w trakcie jej trwania, o czym hurtownie nie musiały wiedzieć.
Comment
-
-
Otóż to, zwłaszcza że przecież opłaty są ratalne, a sklep mógł zapomnieć o terminie raty. I już z mocy prawa traci koncesje. Swoją drogą debilne prawo.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziOtóż to, zwłaszcza że przecież opłaty są ratalne, a sklep mógł zapomnieć o terminie raty. I już z mocy prawa traci koncesje. Swoją drogą debilne prawo.
Powodem utraty zezwolenia przez sklep mogłobyć jednak zupełnie co innego.
Sklep był naprawdę dobrze zaopatrzony jak na Łebę, szkoda...
Comment
-
-
A to już dopytam do końca. Wiedza taka się przyda. Pisałeś, że sklep dostarcza hurtowni dowody opłaty za rok poprzedni.
No ale w tym roku zdaje się był już termin 2 rat. To tych w świetle powyższego nie musiał sklep przedkładać, więc hurtownia wiedzy mieć nie mogła?Last edited by Pendragon; 2012-08-08, 19:58.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziA to już dopytam do końca. Wiedza taka się przyda. Pisałeś, że sklep dostarcza hurtowni dowody opłaty za rok poprzedni.
No ale w tym roku zdaje się był już termin 2 rat. To tych w świetle powyższego nie musiał sklep przedkładać, więc hurtownia wiedzy mieć nie mogła?
Comment
-
-
Temat wydzielono z wątku: Łeba, Kościuszki 53, Delikatesy Spożywczo-Monopolowe.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Z pierwszej ręki wiem, że facetowi cofnięto koncesję w trybie natychmiastowym dzięki "staraniom" jednej damy, której przeszkadzały hałasy w środku sezonu w centrum kurortu. Łeba miasto małe i wystarczyło, że jakiś urzędniczyna szedł do domu i zobaczył, że sklep mimo wszystko funkcjonuje. Hurtowniom (także mojej) w tym wypadku nic nie grozi bo nie zostały powiadomione.
Comment
-
-
Czyli sprzedawał po ustalonych godzinach?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
Comment