Witam Prowadze bar i chciałbym wprowadzić jeszcze z 20 piw regionalnych i importowanych. Proszę o propozycję najlepszych piw i gdzie je można dostać we Wrocławiu, w jakich cenach. Dziękuje
Jakie Piwo do Baru i gdzie Wrocław
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tomaten Wyświetlenie odpowiedzi)...)z 20 piw regionalnych i importowanych. (...)
-
-
We Wrocławiu to ciekawą alternatywą byłyby piwa butelkowe Żartuję.
Inicjatywa sprzedaży polskich piw regionalnych jest godna pochwały, pod warunkiem że będą to piwa beczkowe. Butelki to się pije w domu.
Tutaj masz wybór małych polskich browarów:
Z tej listy godne polecenia: Browar na Jurze, Ciechanów, Czarnków, Fortuna, Gościszewo, Jagiełło, Konstancin, Kormoran, Lwówek, Racibórz, Witnica, Zodiak
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tomaten Wyświetlenie odpowiedziButelkowe
Comment
-
-
Gdybyś chciał sprowadzać piwo beczkowe, to pewnie ktoś by ci pomógł.
A tak... sam sobie raczej będziesz musiał pomóc metodą prób i błędów - sam pij, to co sprzedawać będziesz i słuchaj opinii klientów.
Na tym forum nie wspieramy knajp z piwem z butelki (chyba że obok dobrego lanego).
A adresy dystrybutorów piw zagranicznych znajdziesz przez wyszukiwarkę. Jest o tym osobny temat.
Zresztą jedną hurtownię już znalazłeś. Ale jeśli zamierzasz sprzedawać czeskie piwa z butelki, to akurat we Wrocławiu furory z tym nie zrobisz, hehe.Last edited by Pendragon; 2010-11-26, 12:38.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tomaten Wyświetlenie odpowiedziJakby ktoś mógł sporządzić liste tych piwek, taki top 20.
Comment
-
-
Browar
Witam mam 2 piwa lane Zywiec i Piast. Więcej piw lanych nie ma sensu wstawiać z racji, ze piwko może stać w beczce kilka dni. Pijecie piwko dosyć często i ciężko wam wymienić kilka piwek, ktore najchetniej pijecie na co dzień. Z moich obserwacji wynika, że 50% osób i tak bierze piwo butelkowe w barze. Więc nie wiem skąd wasze oburzenia.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tomaten Wyświetlenie odpowiedziWitam mam 2 piwa lane Zywiec i Piast. Więcej piw lanych nie ma sensu wstawiać z racji, ze piwko może stać w beczce kilka dni.
Comment
-
-
obejrzyj wyniki plebiscytu na najlepsze piwa 2009: http://www.browar.biz/akcje.php
Ale... nie dziw się że reakcja jest taka a nie inna, bo trochę( ) sobie idziesz na łatwiznę, oczekując od nas listy najlepszy ORAZ najtańszych (!) piw które możesz wstawić sobie do knajpki.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tomaten Wyświetlenie odpowiedziWitam mam 2 piwa lane Zywiec i Piast. Więcej piw lanych nie ma sensu wstawiać z racji, ze piwko może stać w beczce kilka dni. Pijecie piwko dosyć często i ciężko wam wymienić kilka piwek, ktore najchetniej pijecie na co dzień. Z moich obserwacji wynika, że 50% osób i tak bierze piwo butelkowe w barze. Więc nie wiem skąd wasze oburzenia.
Forum to jest po to, żeby propagaować dobre piwa więc nie dziw się, ze ludzie napiszą Ci żebyś zamiast Żywca i Piasta czyli wyrobów piwopodobnych a nie piw jakieś dobre lane zainstalował.
A to, że 50% ludzi u Ciebie bierze piwo z butelki to nie znaczy, że to dobrze i powinieneś lać dobre piwo i edukowac ludzi żeby kupowali lane w knajpie.
Ewentualnie butelkowe to piwa których nie ma z beczki - np.: portery itp.."nie traćcie ani sekundy, zmarnowany jest czas, którego nie spędzacie w gospodzie", Ladislav Klima "Tragikomedia ludzka"
Comment
-
Comment