Czy ktoś może wskazać lokalnych dystrybutorów ?
Szukam czeskiego piwa do restauracji w Świeradowie
Collapse
X
-
hurtownia Dars Lubin.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Dars do Świeradowa? To jak wożenie piwa do lasu. Zrobić objazd op browarach Frydlant - Liberec - Harrachov, nakupić tanio piwa i już. Moim zdaniem Konrad to bardzo dobry wybór, zwłaszcza 11-tka. Jeśli nie w browarze, to w hurtowni (czyli wpisać w google velky obchod + pivo + liberec / frydlant ).Last edited by Pendragon; 2015-02-12, 09:26.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Dziękuje za sugestie ale w innym miejscu na forum jest napisane
" Zgodnie z dyrektywami unijnymi i polskim prawem, akcyza płacona jest w kraju finalnej sprzedaży (pomijam kwestię nabywania na potrzeby własne). Dlatego też w mojej opinii, osoby które nabywają piwo np. w Czechach bądź Niemczech w hurtowaniach a następnie sprzedają je w Polsce na podstawie koncesji na sprzedaż detaliczną, nie rozliczając akcyzy, mówiąc delikatnie, mijają się z prawem. Ustawa o podatku akcyzowym mówi jasno, że opodatkowaniem podatkiem akcyzowym podlega m.in. sprzedaż wyrobów akcyzowych na terenie kraju (art. 4). Przywóz takich towarów powyżej określonych limitów (dla piwa 110l) i niezapłacenie akcyzy w Polsce (bez względu na to czy została ona zapłacona w innym kraju członkowskim) jest naruszeniem prawa i może wiązać się z konsekwencjami określonymi w Kodeksie Karnym Skarbowym. "
Tak że na razie szukam lokalnych dystrybutorów
Comment
-
-
Hurtownia (i sklep) Beer Concept z Krakowa. Jest na naszym forum (w dziale sklepów).Last edited by Pendragon; 2015-02-12, 21:59.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
Comment