Żywiec, Piwiarnia Żywiecka & Kraina Piwa

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • VanPurRz
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2008.09
    • 4229

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika szostepiwo Wyświetlenie odpowiedzi
    Jeżeli mamy być zgryźliwi to nie piszemy z dużej litery tylko dużą literą, jest to bardziej naukowo (mąż polonistki jestem). A tak w ogóle to prosiłbym o cenniki tych i innych cudeniek jeśli można. Przesyłka to ok. 20 zł. stachosz@op.pl- mój adres
    Hmm, nie oddałbym dzieci to tej polonistki. Litery są małe i WIELKIE, a nie duże
    "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• Chmielnicki
      Porucznik Browarny Tester
      • 2012.07
      • 324

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedzi
      Hmm, nie oddałbym dzieci to tej polonistki. Litery są małe i WIELKIE, a nie duże
      Myślę, że dzieciom by się jednak krzywda nie stała:

Comment

• szostepiwo
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2012.12
        • 42

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedzi
        Przyjacielu drogi obie formy duże/wielkie są dopuszczalne. Sprawdź sobie w tekstach źródłowych lub zapytaj prof. Bralczyka. Ale tu o piwie jest.

Comment

• VanPurRz
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2008.09
          • 4229

To mnie bito po rękach w szkole za używanie "duża" litera a Ty dopiero teraz mówisz, że obie są poprawne Chyba od niedawna Ale racja, że to forum piwne więc koniec tematu.
          "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• mon55ter
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2010.10
            • 43

Zapytam ponownie, tym razem w temacie, bo kiedyś wysłałem PW i się nie doczekałem odpowiedzi Czy jest szansa na rozpoczęcie sprowadzania piw z Ayingera? Oni robią najlepszego doppelbocka na świecie, a reszta piw jest niewiele gorsza.

Comment

• Żywiec
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2001.12
              • 1571

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Chmielnicki Wyświetlenie odpowiedzi
              A ja chciałbym zapytać o następujące piwa (dostępność):

1. BrewDog
              * Jack Hammer
              * Catherine's Pony
              * Nanny State
              * Hello My Name Is Ingrid
              * Never Mind the Anabolics!
              * Lichtenstein Pale Ale
              * Ballast Point San Diego Scotch Ale
              * A

2. Flying Dog
              * Lucky Sob
              * Woody Creek
              * Dogtoberfest
              * Secret Stash
              * The Fear
              * Green Tea Imperial Stout
              * Chipotle Dark Ale

3. Dogfish Head - wszystko

W każdej dostawie do sklepów przychodzą te same BrewDogi i Flying Dogi - to już dość mocno oklepany zestaw.
              Pytasz o piwa sezonowe, które są trudno dostępne.

W przypadku FD bazujemy na ofercie dostępnej w Europie.

BD wysyła to co ma aktualnie w magazynie. Szkieletem oferty BD jest kilka piw (5 A.M., Punk IPA, Hardcore IPA, Tokyo, Zeitgeist, Trashy Blonde, Alice Porter, ...) i one będą najczęściej obecne w sklepach. Udaje się jednak ten asortyment urozmaicać o nowe pozycje. Tak jest ostatnio w przypadku Libertine Black Ale i Dead Pony CLub. Mamy zamówioną kolejną dostawę w tym i nowe piwa. Co jednak do nas dojedzie jak na razie nie wiemy.

Dogfish Head jak na razie niedostepny,

Niebawem sprowadzimy piwa z kilkunastu nowych browarów. Pojawi się kilkadziesiąt ciekawych piw do spróbowania.

Comment

• remikola
                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                • 2011.06
                • 188

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Żywiec Wyświetlenie odpowiedzi
                Dogfish Head jak na razie niedostepny
                Na pocieszenie jest My Antonia z włoskiego Birra Del Borgo, warzone we współpracy z DogFish. Dostępne też na piwa-regionalne.com.pl
                Pivo je gorivo!

Comment

• Żywiec
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2001.12
                  • 1571

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mon55ter Wyświetlenie odpowiedzi
                  Zapytam ponownie, tym razem w temacie, bo kiedyś wysłałem PW i się nie doczekałem odpowiedzi Czy jest szansa na rozpoczęcie sprowadzania piw z Ayingera? Oni robią najlepszego doppelbocka na świecie, a reszta piw jest niewiele gorsza.
                  Sprawdzę możliwość sprowadzenia Celebratora. Może się uda, tylko musimy poszukać innego dostawcy bo hurtowni z którą współpracujemy nie udało się.

Comment

• Chmielnicki
                    Porucznik Browarny Tester
                    • 2012.07
                    • 324

Pytasz o piwa sezonowe, które są trudno dostępne.

W przypadku FD bazujemy na ofercie dostępnej w Europie.

BD wysyła to co ma aktualnie w magazynie. Szkieletem oferty BD jest kilka piw (5 A.M., Punk IPA, Hardcore IPA, Tokyo, Zeitgeist, Trashy Blonde, Alice Porter, ...) i one będą najczęściej obecne w sklepach. Udaje się jednak ten asortyment urozmaicać o nowe pozycje. Tak jest ostatnio w przypadku Libertine Black Ale i Dead Pony CLub. Mamy zamówioną kolejną dostawę w tym i nowe piwa. Co jednak do nas dojedzie jak na razie nie wiemy.

Dogfish Head jak na razie niedostepny,

Niebawem sprowadzimy piwa z kilkunastu nowych browarów. Pojawi się kilkadziesiąt ciekawych piw do spróbowania.
                    Co do Flying Doga - zgoda. To było bardziej marzenie niż życzenie. Takie "wishful thinking". Natomiast jeśli chodzi o BrewDoga, większość wymienionych przeze mnie piw jest dostępna właśnie teraz (śledzę ich stronę, newsletter i profil FB). Są też i takie (np. Anarchist/Alchemist), które są dostępne stale (chociażby w ich sklepie internetowym), a u nas nie było ich nigdy. Ale wierzę, że monotonia zostanie przełamana, a niejako na potwierdzenie tych słów napiszę, że niedawno widziałem w sklepie (niestety nie w Katowicach - remikola, puszczam oko w Twoją stronę) piwo Alpha Dog, którego nie zauważyłem wcześniej ani w ofercie BrewDoga ani nigdzie indziej.

PS. Węgrzy potrafią, nie bądźmy gorsi: http://csakajosor.hu/index.php?searc...rewdog&x=0&y=0
                    Last edited by Chmielnicki; 2013-02-24, 11:41.

Comment

• PiwnicaZamkowa
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2011.05
                      • 805

Ten wątek to widzę taka tablica roszczeniowa
                      To ja zapytam w imieniu mojego klienta czy i kiedy może być Mikkeller "black" taki co ma podobno 10 letni termin przydaności ?

Comment

• Żywiec
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2001.12
                        • 1571

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PiwnicaZamkowa Wyświetlenie odpowiedzi
                        To ja zapytam w imieniu mojego klienta czy i kiedy może być Mikkeller "black" taki co ma podobno 10 letni termin przydaności ?
                        Mikkeler pojawi się na początku drugiego kwartału. Poza tym niebawem dojadą piwa z browarów: Toccalmatto (IT), Brewfist (IT), Meantime (UK), Thornbridge (UK), St Austell (UK), Batemans (UK), Titanic (UK), ...

Comment

• franekf
                          Kapitan Lagerowej Marynarki
                          • 2004.06
                          • 944

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PiwnicaZamkowa Wyświetlenie odpowiedzi
                          Skoro tak... ja bym chciał kanadyjskie Unibroue
                          Ale generalnie fajne jest to, co robicie - wreszcie sporo ciekawych piw, szeroko dostępnych i w znośnych cenach, choć portfel czasem skrzeczy.
                          Birofilia Trapistów poszukiwane - sprawdź co mam
                          http://mojedegustacje.blogspot.com/ - mój blog o alkoholach; ostatni wpis - Królewskie Porter
                          Piwny Janusz bez Teku

Comment

• mon55ter
                            Kapral Kuflowy Chlupacz
                            • 2010.10
                            • 43

Sprawdzę możliwość sprowadzenia Celebratora. Może się uda, tylko musimy poszukać innego dostawcy bo hurtowni z którą współpracujemy nie udało się.
                            Będę bardzo wdzięczny

Comment

• Żywiec
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2001.12
                              • 1571

Dzisiaj do naszego magazynu wjedzie dostawa z 14 różnymi piwami warzonymi przez włoski browar Toccalmatto (2 z piw są warzone w kolaboracji):
                              Ambrosia,
                              B Spice Invader,
                              Folie a Deux (Toccalmatto & Montegioco),
                              Grand Cru,
                              Grooving Hop,
                              Jadis,
                              ReHop,
                              Rude Boy,
                              Sibilla,
                              Skizoid,
                              Stray Dog,
                              Tained Love (Toccalmatto & Extraomnes),