Szanowni forumowicze,
po długich namysłach postanowiłem ruszyć z tematem importu niemiecki piw do polski, na początek dla Wrocławia i okolic. Zamierzam importować najpopularniejsze niemieckie marki jak i saksońskie browary regionalne, sprzedając je dalej po realnych, konkurencyjnych cenach. Zależy mi na bogatej i dostępnej ofercie. Na początek zająłbym się dystrybucją do mniejszych sklepów oraz HoReCa i knajpek. W planach jest również sklep detaliczny z bogatym asortymentem piwnym z piwami niemieckimi i polskimi regionalnymi.
I tu moja prośba do Was - wyraźcie swoją opinię nt. powyższego pomysłu i poniżych propozycji:
- czy sądzicie, że jest w ogóle zapotrzebowanie na dobrej jakości niemieckie piwa po cenach równych lub niewiele wyższych od polskiej masówki, np.:
Wszytkie ceny bez kaucji za but. w wys. ok. 35 gr. Muszę jeszcze rozwiązać kwestię niemieckiej kaucji przy imporcie do Polski.
Powyższa lista to tylko przykład, w swojej ofercie chciałbym mieć kilka pozycji z każdej kategorii:
- Alt;
- Lager;
- Export;
- Pils;
- Landbier;
- Kellerbier;
- Bawarskie Jasne;
- Bock, Maibock i Doppelbock;
- Schwarzbier;
- Radler;
- Niemieckie smakowe bez chemii jak np. w Sommersby czy Warka Radler;
- Dinkelbier;
- Weizenbier;
- Kölsch;
- i inne.
Będę wdzięczny za Wasze zdanie.
Pozdrawiam
po długich namysłach postanowiłem ruszyć z tematem importu niemiecki piw do polski, na początek dla Wrocławia i okolic. Zamierzam importować najpopularniejsze niemieckie marki jak i saksońskie browary regionalne, sprzedając je dalej po realnych, konkurencyjnych cenach. Zależy mi na bogatej i dostępnej ofercie. Na początek zająłbym się dystrybucją do mniejszych sklepów oraz HoReCa i knajpek. W planach jest również sklep detaliczny z bogatym asortymentem piwnym z piwami niemieckimi i polskimi regionalnymi.
I tu moja prośba do Was - wyraźcie swoją opinię nt. powyższego pomysłu i poniżych propozycji:
- czy sądzicie, że jest w ogóle zapotrzebowanie na dobrej jakości niemieckie piwa po cenach równych lub niewiele wyższych od polskiej masówki, np.:
> z niższej półki: Oettinger Export, Pils lub Weizen za 2,80 - 3,30 zł/but.
> z średniej półki: Hasseröder Pils za 3,50 - 3,80 zł/but.
> z średniej wyższej: Mönchshof Original za 4,50 - 4,80/but.;
Paulaner Münchner Hell za 5,00 - 5,50 zł/but.
Paulaner Münchner Hell za 5,00 - 5,50 zł/but.
> z wyższej połki: Neuzeller Kloster-Bräu Pilsner za ok. 5,10 zł/but.
Neuzeller Kloster-Bräu Bock za ok. 5,45 zł/but.
Neuzeller Kloster-Bräu Bock za ok. 5,45 zł/but.
Wszytkie ceny bez kaucji za but. w wys. ok. 35 gr. Muszę jeszcze rozwiązać kwestię niemieckiej kaucji przy imporcie do Polski.
Powyższa lista to tylko przykład, w swojej ofercie chciałbym mieć kilka pozycji z każdej kategorii:
- Alt;
- Lager;
- Export;
- Pils;
- Landbier;
- Kellerbier;
- Bawarskie Jasne;
- Bock, Maibock i Doppelbock;
- Schwarzbier;
- Radler;
- Niemieckie smakowe bez chemii jak np. w Sommersby czy Warka Radler;
- Dinkelbier;