E tam, jedzenie sprawia radość, gdy się je w towarzystwie, więc czemu nie z obsługą.
Jedzenie w polskich piwiarniach
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kloss Wyświetlenie odpowiedziCzyli trzeba zrobić wywiad jakiej nie lubicie i tę zamawiać, bo wtedy cła nie bedzie.
Comment
-
-
dobra dobra koniec tematu bo wyjdzie na to że jestem wszystkożerna (nie,nie jestem) a zamiast pisać pracę inż. wdaję się tu w niepotrzebne dyskusje <wiadomo wszystko jest ciekawsze niż pisanie pracy, a już na pewno piwo i jedzenie choć jedno z drugim związane bo praca jest na podstawie danych z p2sl
Comment
-
-
Odkopuję temat, żeby zwrócić uwagę, jak dużo się w tej materii zmieniło w ciągu ostatniego roku. Na przykładzie Warszawy - Docent na początku wątku wspominał, że w multitapach trudno o dobrą kuchnię - proszę bardzo - myk - i mamy Chmielarnię. W małej "rodzinnej" knajpie aspirującej do multitapu (przynajmniej rotacją i klasą piw) jest Czeska Piviarnia. Przekąski - mimo, że na zimno - super. Chleb ze smalcem, deska - ekstra do przekąszenia przy piwie i znajomych. Nawet Kik, oferujący zdecydowanie najciekawsze lane wypusty w Wawie, musiał zmienić dostawcę "cateringu", ze względu na podłą jakość i stosunek cena/ilość.
Podsumowując, jedzenie, przekąski - jak najbardziej da się, ale jest to kolejny etap piwnej rewolty - kiedy już - nomen omen - pierwszy głód (dobrego piwa z kija w formie wielu ktranów) jest zaspokojony. Kibicuje temu kierunkowi rozwoju
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika TTOP Wyświetlenie odpowiedziOdkopuję temat, żeby zwrócić uwagę, jak dużo się w tej materii zmieniło w ciągu ostatniego roku. Na przykładzie Warszawy - Docent na początku wątku wspominał, że w multitapach trudno o dobrą kuchnię - proszę bardzo - myk - i mamy Chmielarnię. W małej "rodzinnej" knajpie aspirującej do multitapu (przynajmniej rotacją i klasą piw) jest Czeska Piviarnia. Przekąski - mimo, że na zimno - super. Chleb ze smalcem, deska - ekstra do przekąszenia przy piwie i znajomych. Nawet Kik, oferujący zdecydowanie najciekawsze lane wypusty w Wawie, musiał zmienić dostawcę "cateringu", ze względu na podłą jakość i stosunek cena/ilość.
Podsumowując, jedzenie, przekąski - jak najbardziej da się, ale jest to kolejny etap piwnej rewolty - kiedy już - nomen omen - pierwszy głód (dobrego piwa z kija w formie wielu ktranów) jest zaspokojony. Kibicuje temu kierunkowi rozwojuPiwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
A może powstanie coś w rodzaju miksu browaru restauracyjnego (dobre jedzenie, rozbudowana kuchnia, dużo miejsca) z multitapem? No i drugą kwestią jest wzrastające znaczenie owych przekasek w multitapach zarówno dla klientów, jak i właścicieli i to to przede wszystkim chciałem zaznaczyć.
Comment
-
-
Fama - Milicz, obiady domowe, hamburgery domowe - własny wypiek bułek, pizza, bruschetta, itp. Dowóz w mieście. Tak to się rozkręciło, że rozbudowują kuchnię.
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Właśnie, Chmielarnia też odnosi na tym polu sukcesy - najpierw nieśmiało wprowadzili dowóz na niewielkim obszarze i od całkiem wysokiej ceny (chyba 40zł było min), ale szybiutko zrewidowali to do dużo większego obszaru miasta i cena minimalna też chyba spadła.
Comment
-
-
Dlatego Chmielarnia jest najczęściej odwiedzaną przez mnie piwiarnią bo ma konkretne i smaczne żarcie. Pozostałe ze swoimi chipsami, grzankami etc za 10 zł zaledwie za kęs odpadają w przedbiegachGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Nie chcę tu wyjść na nachalnego reklamowca/PRowca, ale byłeś w Czeskiej Pivnicy? JAk nie, to spróbuj A chmielarnia jest świetnym miejscem, żeby pokazać komuś świat piwa - niby to na obiad, a przy okazji deska degustacyjna się wkradnie...
Do tego jeszcze jest np multi tap single kran - Gorączka Złota - jedzeniowo klasa sama w sobie wśród tego typu knajpLast edited by TTOP; 2014-02-28, 12:18.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika TTOP Wyświetlenie odpowiedziA może powstanie coś w rodzaju miksu browaru restauracyjnego (dobre jedzenie, rozbudowana kuchnia, dużo miejsca) z multitapem?
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
Comment