Jedzenie w polskich piwiarniach

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19265

    #31
    E tam, jedzenie sprawia radość, gdy się je w towarzystwie, więc czemu nie z obsługą.

    Comment

    • Po_Drugiej_Stronie_Lustra
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2012.10
      • 52

      #32
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kloss Wyświetlenie odpowiedzi
      Czyli trzeba zrobić wywiad jakiej nie lubicie i tę zamawiać, bo wtedy cła nie bedzie.
      muszę Cię zasmucić nie ma takiej

      Comment

      • Po_Drugiej_Stronie_Lustra
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2012.10
        • 52

        #33
        dobra dobra koniec tematu bo wyjdzie na to że jestem wszystkożerna (nie,nie jestem) a zamiast pisać pracę inż. wdaję się tu w niepotrzebne dyskusje <wiadomo wszystko jest ciekawsze niż pisanie pracy, a już na pewno piwo i jedzenie choć jedno z drugim związane bo praca jest na podstawie danych z p2sl

        Comment

        • Pancernik
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2005.09
          • 9791

          #34
          Kurde, całkiem niechcący wywołałem temat, wyszedłem na jakiegoś nienażartego gościa (czasem jestem nie na żarty ), a tu wystarczy zamówić sobie pizzę. Czuję niedosyt (pizzy ).

          Comment

          • TTOP
            Porucznik Browarny Tester
            • 2013.03
            • 449

            #35
            Odkopuję temat, żeby zwrócić uwagę, jak dużo się w tej materii zmieniło w ciągu ostatniego roku. Na przykładzie Warszawy - Docent na początku wątku wspominał, że w multitapach trudno o dobrą kuchnię - proszę bardzo - myk - i mamy Chmielarnię. W małej "rodzinnej" knajpie aspirującej do multitapu (przynajmniej rotacją i klasą piw) jest Czeska Piviarnia. Przekąski - mimo, że na zimno - super. Chleb ze smalcem, deska - ekstra do przekąszenia przy piwie i znajomych. Nawet Kik, oferujący zdecydowanie najciekawsze lane wypusty w Wawie, musiał zmienić dostawcę "cateringu", ze względu na podłą jakość i stosunek cena/ilość.
            Podsumowując, jedzenie, przekąski - jak najbardziej da się, ale jest to kolejny etap piwnej rewolty - kiedy już - nomen omen - pierwszy głód (dobrego piwa z kija w formie wielu ktranów) jest zaspokojony. Kibicuje temu kierunkowi rozwoju

            Comment

            • docent
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              • 2002.10
              • 5205

              #36
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika TTOP Wyświetlenie odpowiedzi
              Odkopuję temat, żeby zwrócić uwagę, jak dużo się w tej materii zmieniło w ciągu ostatniego roku. Na przykładzie Warszawy - Docent na początku wątku wspominał, że w multitapach trudno o dobrą kuchnię - proszę bardzo - myk - i mamy Chmielarnię. W małej "rodzinnej" knajpie aspirującej do multitapu (przynajmniej rotacją i klasą piw) jest Czeska Piviarnia. Przekąski - mimo, że na zimno - super. Chleb ze smalcem, deska - ekstra do przekąszenia przy piwie i znajomych. Nawet Kik, oferujący zdecydowanie najciekawsze lane wypusty w Wawie, musiał zmienić dostawcę "cateringu", ze względu na podłą jakość i stosunek cena/ilość.
              Podsumowując, jedzenie, przekąski - jak najbardziej da się, ale jest to kolejny etap piwnej rewolty - kiedy już - nomen omen - pierwszy głód (dobrego piwa z kija w formie wielu ktranów) jest zaspokojony. Kibicuje temu kierunkowi rozwoju
              W Wawie Chmielarnia, a we Wrocku Szynkarnia. Ale takie lokale to będzie nisza w niszy, reszta poprzestanie na małych, szybkich daniach
              Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
              Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
              Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
              Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

              Comment

              • TTOP
                Porucznik Browarny Tester
                • 2013.03
                • 449

                #37
                A może powstanie coś w rodzaju miksu browaru restauracyjnego (dobre jedzenie, rozbudowana kuchnia, dużo miejsca) z multitapem? No i drugą kwestią jest wzrastające znaczenie owych przekasek w multitapach zarówno dla klientów, jak i właścicieli i to to przede wszystkim chciałem zaznaczyć.

                Comment

                • jacer
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  • 2006.03
                  • 9875

                  #38
                  Fama - Milicz, obiady domowe, hamburgery domowe - własny wypiek bułek, pizza, bruschetta, itp. Dowóz w mieście. Tak to się rozkręciło, że rozbudowują kuchnię.

                  Fama Bistro, Milicz. 1677 osób lubi to · 2 osoby mówią o tym · 172 użytkowników tu było. Pierwszy SLOW FOOD w Miliczu! W naszej kuchni wyłącznie świeże produkty, w dodatku od regionalnych dostawców....
                  Milicki Browar Rynkowy
                  Grupa STYRIAN

                  (1+sqrt5)/2
                  "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                  "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                  No Hops, no Glory :)

                  Comment

                  • TTOP
                    Porucznik Browarny Tester
                    • 2013.03
                    • 449

                    #39
                    Właśnie, Chmielarnia też odnosi na tym polu sukcesy - najpierw nieśmiało wprowadzili dowóz na niewielkim obszarze i od całkiem wysokiej ceny (chyba 40zł było min), ale szybiutko zrewidowali to do dużo większego obszaru miasta i cena minimalna też chyba spadła.

                    Comment

                    • becik
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🍼🍼
                      • 2002.07
                      • 14999

                      #40
                      Dlatego Chmielarnia jest najczęściej odwiedzaną przez mnie piwiarnią bo ma konkretne i smaczne żarcie. Pozostałe ze swoimi chipsami, grzankami etc za 10 zł zaledwie za kęs odpadają w przedbiegach
                      Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

                      Comment

                      • TTOP
                        Porucznik Browarny Tester
                        • 2013.03
                        • 449

                        #41
                        Nie chcę tu wyjść na nachalnego reklamowca/PRowca, ale byłeś w Czeskiej Pivnicy? JAk nie, to spróbuj A chmielarnia jest świetnym miejscem, żeby pokazać komuś świat piwa - niby to na obiad, a przy okazji deska degustacyjna się wkradnie...
                        Do tego jeszcze jest np multi tap single kran - Gorączka Złota - jedzeniowo klasa sama w sobie wśród tego typu knajp
                        Last edited by TTOP; 2014-02-28, 12:18.

                        Comment

                        • Pendragon
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🥛🥛🥛
                          • 2006.03
                          • 13952

                          #42
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika TTOP Wyświetlenie odpowiedzi
                          A może powstanie coś w rodzaju miksu browaru restauracyjnego (dobre jedzenie, rozbudowana kuchnia, dużo miejsca) z multitapem?
                          Takie coś istnieje w Bratysławie - Richtar Jakub - 2 swoje piwa, a reszta "obca"
                          Ochutnajte Najlepšie pivá v Bratislave varené v domácom pivovare. Pivo, ktoré Vás prekvapí svojou výnimočnou chuťou a uhasí Váš smäd. Pivo, ktoré musíte ochutnať

                          moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                          Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                          Comment

                          Przetwarzanie...
                          X