Multipuby w Warszawie skończą się zanim się zaczęły. Zawsze mnie zastanawia jak to robią w Krakowie, Wrocławiu czy Poznaniu - czy tam jakiś odmienny Homo Sapiens mieszka?
W Wawie każdy by chciał tylko to co standardowe.
Warszawa, Jagiellońska 22, Po Drugiej Stronie Lustra [zamknięte]
Collapse
X
-
Bardzo ciekawy post PDSLu ukazał się dzisiaj na FB. Cytuję:
Dyskusja o gustach nie ma sensu Napisz jakie piwo ci odpowiada, ja je sprowadzę i jeśli beczka skończy się w 4-5 dni to pewnie zostanie na stałe. Musimy oferować to co się sprzedaje naprawdę a nie wirtualnie (nie tylko beczka w dzień premiery), bo widocznie tego oczekują nasi klienci. Ciechan Miodowy z beczki schodzi w dwa dni, Korzenne przez weekend, ale beczka ma 50l. Artezan ma dostępne aktualnie dwa piwa i oba mamy (Pacific - beczka na dzien-dwa, porter - na cztery). Pinta też jest pomimo tego, że piwo z Pinty dostępne w Warszawie jest sprzedawane drożej w 30l zwrotnej beczce niż w 0,5l bezzwrotnej butelce. Niestety beczkę Stare Ale Jare z Pinty męczymy już ponad tydzień Rowing Jack z Alebrowaru schodził bardzo ładnie, beczka na dzień-dwa, Black Hope także - ale mamy problemy z dostawami i na razie nie będzie u nas AlebrowaruLeave a comment:
-
Dziś z nalewaka
Dziś z nalewaka:
- Artezan - Pacific pale ale
- Artezan - Brown porter
- Ale Browar - Rowing Jack
- Pinta - Stare ale jare
- Widawa - Borsuk
- Jan Olbracht - Śmietanka toruńska
- Jan Olbracht - Piernikowe
- Ciechan - Miodowe
- Krajan - Niefiltrowane
Shark (12 zł) zostanie ponownie podpięty jutro.Leave a comment:
-
Właśnie jadę do PDSL (dziś "Fiesta piwna"). Jeśli ktoś ma ochotę pogadać przy dobrym piwie - zapraszam. Będę tu do ok.16:00 (z przerwą na obiad). Będę w koszulce z słoniami
Jak dotrę na miejsce, napiszę co dziś jest na nalewakach.Leave a comment:
-
Ja se pizzę przyniosę, to może ktoś TV przytaska?
Żartowałem, i tak muszę się teleportować po 20-ej.
Za info z FB o asortymencie -
do nóżek padam, Kolego docencie...Leave a comment:
-
No właśnie nie zanotowałem wzrokowo żadnego telewizora, ale myślałem, że gdzieś go może ukrywająLeave a comment:
-
-
Ciekawe czy jest możliwość obejrzenia dzisiejszego meczu Barca-Real? To by było niezłe połączenie z Haustem.Leave a comment:
-
Info z FB odnosnie rozkładu jazdy:
Wtorek:
3 piwa z browaru Haust: Ciemne Bock, Klasztorne i Red AIPA
Czwartek:
4 piwa z browaru Widawa: Parowe, Borsuk, Czarny Kur i Shark
Piatek:
3 piwa z browaru Olbracht: Śmietanka, Piernikowe i Bursztynowe
Sobota:
4 świeżutkie Alebrowary: SweetCow, RowingJack, AmberBoy i BlackHope
Wszystko w Waszych gardłach! Jeśli wypijecie te 840 piw to plan uda się zrealizować
PS. Oczywiście Pacific Pale Ale, Brown Porter Artezana, Rowing Jack Alebrowaru i Atak Chmielu Pinty serwujemy non-stopLeave a comment:
-
Jak to pięknie brzmi w Pana słowach, jednak słowa jakie skierował Pan w kierunku mojej osoby nie były tak wysublimowane jak tu, w poście, więc myślę, że to zasadnicza różnica. Pan Marek zawsze wyraża się do Nas w sposób kulturalny i nienaganny, może warto wziąć z Niego przykład?. Uważam, że słowa krytyki (które wbrew pozorom chętnie przyjmuję) można mi przekazać, lecz liczy się ton głosu, słownictwo (bez użycia łaciny podwórkowej oraz wiele innych czynników składających się na przekaz informacji słownej. Bardzo proszę również o niepomawianie, ponieważ nikogo nie napuszczam na Pana, każdy sam sobie wyrabia opinię o klientach. Myślę, że ta dyskusja jest tu bardzo jałowa, ponieważ nikt z nas nie zmieni zdania, a bardzo bym chciała zachować pewną neutralność w mojej pracy, ponieważ miło by było, gdyby każdy osobiście mógł sobie wyrobić własne zdanie a nie bazować na moich czy Pana poglądach. Ja mogę ze swojej strony zaproponować totalną neutralność w stosunku do Pana osoby, o ile będzie to działać w dwóch kierunkach. Zaśmiecanie tego wątku, jałową dysputą uważam za niestosowne.
Dobranoc i dziękuję za uwagę.
.J
PS. Jeśli jednak ktoś ma do mnie jakieś konkretne uwagi zapraszam face to face albo na privLeave a comment: