Warszawa, Jagiellońska 22, Po Drugiej Stronie Lustra [zamknięte]

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Piecia
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.02
    • 3312

    #211
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika purc
    Byliśmy z Madomem do 20.30. Był Sęp i Haust bez szans na zmianę. Do zobaczenia następnym razem.
    Zmiana się pojawiła - zamiast Hausta: Parowe byłem chwilkę, od ok 21.30 do 22.45. Ludzi full.
    Koniec i bomba,
    Kto nie pije ten trąba !!!
    __________________________
    piję bo lubię!

    Comment

    • VanPurRz
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2008.09
      • 4229

      #212
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent
      Wersja beczkowa słabizna ale o tym niedługo w odpowiednim temacie.
      Moja butelkowa była naprawdę OK. Niestety zaczynają się pojawiać (w przypadku rzemieślniczych) ogromne kłopoty z różnicami - piwa smakują inaczej w różnych lokalach (coś z nalewaniem do beczek?), inaczej z butelki niż z beczki. Wreszcie każda warka może być kompletnie inna.
      Nie wymagam nijakiej koncernowej powtarzalności ale jednak należy ten problem zauważyć i mu zaradzić. Piwa te są bardzo drogie, ludzie często piją je z dużym wyrzeczeniem się innych rzeczy i nie powinno tak być, że za 10 złotych dostaje się produkt słaby, z wadami.
      Ostatnia zmiana dokonana przez VanPurRz; 2013-01-05, 09:28.
      "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

      Comment

      • docent
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2002.10
        • 5205

        #213
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz
        Moja butelkowa była naprawdę OK. Niestety zaczynają się pojawiać (w przypadku rzemieślniczych) ogromne kłopoty z różnicami - piwa smakują inaczej w różnych lokalach (coś z nalewaniem do beczek?), inaczej z butelki niż z beczki. Wreszcie każda warka może być kompletnie inna.
        Nie wymagam nijakiej koncernowej powtarzalności ale jednak należy ten problem zauważyć i mu zaradzić. Piwa te są bardzo drogie, ludzie często piją je z dużym wyrzeczeniem się innych rzeczy i nie powinno tak być, że za 10 złotych dostaje się produkt słaby, z wadami.
        Dokładnie to zjawisko było jednym z powodów dlaczego popełniłem tekst o ocenach piwa. Różnice są tak duże, że "obiektywizacja" oceny przestała mieć jakikolwiek sens.
        Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
        Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
        Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
        Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

        Comment

        • Pancernik
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2005.09
          • 9800

          #214
          Pytanko do stałych bywalców, ew. mieszkańców DBW (Drugiego Brzegu Wisły ): czy w bezpośredniej bliskości PDSL jest miejsce, gdzie można wzmocnić siły (i żołądek) PRZED przejściem przez lustro? Planuję pokonać rzekę, a nie przepadam za degustacją na pusty żołądek...

          Comment

          • tfur
            Major Piwnych Rewolucji
            🍼🍼
            • 2006.05
            • 1313

            #215
            vis a vis znajduje się kluborestauracja 'bazar'
            która na pewno ma kuchnię i serwuje dania
            nie jadłem tam, ale w necie widzę pochwały
            popić posiłek będziesz mógł czeską koncernówką
            libo ciechanem webornem, jeśli dobrze pamiętam
            veni, emi, bibi

            Comment

            • docent
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              • 2002.10
              • 5205

              #216
              A dla mniej wybrednych jest jakiś azjata naprzeciwko. No i niedaleko masz CH Wileńska z pełnym wyborem dżank fooda
              Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
              Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
              Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
              Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

              Comment

              • Pancernik
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2005.09
                • 9800

                #217
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tfur
                vis a vis znajduje się kluborestauracja 'bazar'
                która na pewno ma kuchnię i serwuje dania
                nie jadłem tam, ale w necie widzę pochwały
                popić posiłek będziesz mógł czeską koncernówką
                libo ciechanem webornem, jeśli dobrze pamiętam
                I tego mi było trzeba, dzięki!

                Comment

                • purc
                  Kapitan Lagerowej Marynarki
                  • 2009.02
                  • 650

                  #218
                  Cóż, tak sobie człowiek wchodzi po długim spacerze niedzielnym na jedno piwo - a tu Angielskie Śniadanie, Red IPA , Sęp i Rowing Jack wszystkie do wzięcia od zaraz...
                  Wciąż super miejsce i numer jeden w Warszawie.

                  Comment

                  • docent
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    • 2002.10
                    • 5205

                    #219
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika purc
                    Cóż, tak sobie człowiek wchodzi po długim spacerze niedzielnym na jedno piwo - a tu Angielskie Śniadanie, Red IPA , Sęp i Rowing Jack wszystkie do wzięcia od zaraz...
                    Wciąż super miejsce i numer jeden w Warszawie.
                    W niedzielę zazwyczaj są inne ceny niż w piątek i sobotę, tym razem też tak było?
                    Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                    Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                    Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                    Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

                    Comment

                    • purc
                      Kapitan Lagerowej Marynarki
                      • 2009.02
                      • 650

                      #220
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent
                      W niedzielę zazwyczaj są inne ceny niż w piątek i sobotę, tym razem też tak było?
                      Chyba nie - wszystkie 4 po 10, Rześkie 7.

                      Comment

                      • Po_Drugiej_Stronie_Lustra
                        Kapral Kuflowy Chlupacz
                        • 2012.10
                        • 52

                        #221
                        We środę nalewamy Koniec Świata do gara - kto jeszcze nie próbował tego "prapiwa", informujemy, że dojrzewa z każdym dniem i zmienia swój smak. Jest więc pretekst, żeby zacząć weekend już od środy
                        We czwartek Szranki i Konkury- a w nich dwa piwa pszeniczne: Edelweiss vs Baltas
                        W piątek pijemy haustem i z Haustem - z kranów poleje się Red AIPA, American FreeLager i Ciemne Koźlak (jest super!)
                        Do tego w piątek od godz 16 premiera dymionego koźlaka z Widawy: podłączymy Borsuka.
                        A w sobotę.. w sobotę niespodzianka.. duża! ale o tym sza

                        Comment

                        • Mason
                          Major Piwnych Rewolucji
                          🍼
                          • 2010.02
                          • 3280

                          #222
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Po_Drugiej_Stronie_Lustra
                          Do tego w piątek od godz 16 premiera dymionego koźlaka z Widawy: podłączymy Borsuka.
                          Borsuk to dymiony porter.
                          JEDNO PIVKO NEVADI!

                          Comment

                          • Pancernik
                            Pułkownik Chmielowy Ekspert
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2005.09
                            • 9800

                            #223
                            Ciekawy, klimatyczny wystrój. W środku tygodnia jednak pustawo (wtorek) i sennie, nawet dla osoby w tak średnim wieku , jak ja. Fajna lodówka z piwem.
                            Zero żarcia, bo zafoliowanych kabanosów na szynkwasie do kategorii jedzenia trudno zaliczyć. To przyczynek do dyskusji o knajpach, bo ja, piwnie biesiadując, lubię cokolwiek przegryźć.
                            Nie musi od razu być golonka czy żeberka, ale chleba ze smalcem PDSL też już nie prowadzi . Zajrzę następnym razem, jak wiosna będzie bliżej .

                            Comment

                            • VanPurRz
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2008.09
                              • 4229

                              #224
                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Po_Drugiej_Stronie_Lustra
                              We środę nalewamy Koniec Świata do gara - kto jeszcze nie próbował tego "prapiwa", informujemy, że dojrzewa z każdym dniem i zmienia swój smak. Jest więc pretekst, żeby zacząć weekend już od środy
                              We czwartek Szranki i Konkury- a w nich dwa piwa pszeniczne: Edelweiss vs Baltas
                              W piątek pijemy haustem i z Haustem - z kranów poleje się Red AIPA, American FreeLager i Ciemne Koźlak (jest super!)
                              Do tego w piątek od godz 16 premiera dymionego koźlaka z Widawy: podłączymy Borsuka.
                              A w sobotę.. w sobotę niespodzianka.. duża! ale o tym sza
                              OOOOOOOOO Jak tu nie być jak trzeba być
                              "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

                              Comment

                              • Po_Drugiej_Stronie_Lustra
                                Kapral Kuflowy Chlupacz
                                • 2012.10
                                • 52

                                #225
                                Jedzenie w PDSL

                                Kończąc temat: w naszym lokalu będzie duży wybór piwa i tylko "jednorazowe" przekąski (z folii) - to taki całościowy pomysł na knajpę. Moim zdaniem społeczeństwo "grubnie" To naprawdę bez sensu jeść jeszcze więcej niż jemy, średnio, aktualnie, tylko dlatego, że wypiło się, kaloryczne w końcu, piwo. Jestem przeciw.. Jeśli natomiast jest to jakiś prawdziwy potencjał to na pewno już niedługo taka knajpa się pojawi, żeby zaspokoić zapotrzebowanie. Akurat w gastronomii mamy możliwość zakosztować w miarę wolnego rynku. Jeśli się nie pojawi.. - coż, są to rozważania wirtualnych "erotomanów - gawędziarzy"

                                Comment

                                Related Topics

                                Collapse

                                • Ahumba
                                  Sopot, przy dworcu PKP, Avangarda
                                  Ahumba
                                  Wciągu lokali przy dworcu w miejscu, gdzie 2-3 lata temu była Pinta Sopot otwarty jest pub Avangarda. 4 nalewaki rotacyjne i trochę piw butelkowych. Przy wejściu wygląda jakby to był pub browaru Cieszyn. Dzisiaj lanego Cieszyna nie było. Zamiast tego można było napić się Pan i Pani, Rowing...
                                  2025-02-06, 21:51
                                • Javox
                                  Peerless, Jack Frost Blond
                                  Javox
                                  Blond Ale z alko 4.3%

                                  Chmiele: Cascade, Citra.

                                  Piana - więcej na początku potem cienka, pełna warstewka.
                                  Lacing - trochę było.
                                  Barwa - opalizujący, jasny bursztyn.
                                  Gaz - lekki (pompa).
                                  Aromat - jasne owoce ejlowe.
                                  Smak - lekko słodkawe,...
                                  2024-03-28, 14:12
                                • rohozecky
                                  Jagiellońska 56, Restauracja Plac Hallera
                                  rohozecky
                                  Sensownie i bez zadęcia prowadzona restauracja, przyzwoita kuchnia, ceny średniowarszawskie. Do picia z beczki Amber Złote Lwy po 13 zł, a także Koźlak bodajże po 16 zł. Miejsce warte odwiedzenia, na przykład po wizycie w zoo
                                  2022-06-22, 19:19
                                • darekd
                                  Gryf, [Spirifer] Jack Daniels BA
                                  darekd
                                  Ekstr. 21%
                                  Alk. 8,1%

                                  Egzemplarz archiwalny, data - czerwiec 2020

                                  Aromat - palony słód z cierpkimi owocami, trochę czekolada, minimalna kawa
                                  Piana - wyższa, zwarta, umiarkowanie trwała, dłuższa koronka, minimalnie zostaje na szkle
                                  Barwa - smolisto-czarna,...
                                  2021-11-07, 22:20
                                • dyczkin
                                  AleBrowar, Rowing Jack
                                  dyczkin
                                  Piwo gotowe do oceny
                                  2017-03-22, 09:09
                                • Loading...
                                • Koniec listy.
                                Przetwarzanie...